Gå til innhold

Anbefal en enkel og god middagsrett :-)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen her som har enkle (men gode) middagstips? Er hjemme hos moren min nå i helgen, hun er opptatt med forbedelser i helgen og jeg tenkte jeg skulle stå for matlaging i morgen, men aner ikke hva jeg skal lage. Jeg er ikke spesielt flink til å lage mat, er helt gjennomsnittlig. Har kjøttdeig i fryseren, masse grønnsaker (gulrøtter, mandelpoteter, blomkål, agurk, paprika, tomat, løk, etc.) her i huset - kan noe av dette brukes til å lage en matrett?



Anonymous poster hash: 60337...2cd
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Spagetti bolognese?

Skrevet

Du kan lage stekte kjøttboller, med mandelpotetmos, dampet brokkoli og en lett saus av friske tomater og løk (surr finhakket løk myk i olje, ha i hakkede tomater, kok 10-15 min og smak til med salt, pepper, sukker, evt sitron eller balsamico, og tilsett gjerne friske urter om du har).



Anonymous poster hash: c2271...0fd
Skrevet

Du kan lage stekte kjøttboller, med mandelpotetmos, dampet brokkoli og en lett saus av friske tomater og løk (surr finhakket løk myk i olje, ha i hakkede tomater, kok 10-15 min og smak til med salt, pepper, sukker, evt sitron eller balsamico, og tilsett gjerne friske urter om du har).

Anonymous poster hash: c2271...0fd

Leste igjen og ser at det står blomkål, ikke brokkoli. Det går fint med blomkål også, men fargeeffekten uteblir. Evt er det fint med bare tomatsausen tll også. :)

Anonymous poster hash: c2271...0fd

Skrevet

Spagetti bolognese?

Grønnsakssuppe.

Takk for tips :-)

Anonymous poster hash: 60337...2cd

Skrevet

Du kan lage stekte kjøttboller, med mandelpotetmos, dampet brokkoli og en lett saus av friske tomater og løk (surr finhakket løk myk i olje, ha i hakkede tomater, kok 10-15 min og smak til med salt, pepper, sukker, evt sitron eller balsamico, og tilsett gjerne friske urter om du har).

Anonymous poster hash: c2271...0fd

Leste igjen og ser at det står blomkål, ikke brokkoli. Det går fint med blomkål også, men fargeeffekten uteblir. Evt er det fint med bare tomatsausen tll også. :)

Anonymous poster hash: c2271...0fd

Nam, det hørtes godt ut! Har du tips på hvordan jeg lager gode kjøttboller? :-) Den tomatsausen, hvor mye tomater, løk og olje skal jeg ha i den? Tusen takk for tips! :)

Anonymous poster hash: 60337...2cd

Skrevet

En liten løk og 4-5 tomater kanskje? Ellers er det ikke så nøye med målene. Du kan også mikse hermetske tomater og friske.

Kjøttboller: Finhakk 1/4 løk, bland sammen med kjøttdeig, salt, pepper, evt andre krydder om du har (litt hakket hvitløk, oregano, muskat... ), ett egg og 2-3 ss potetmel eller maizenna.

Form/trill til kjøttboller og stek enten i olje i stekepanne til de er gyllenbrune og gjennomstekte, eller legg dem på oljet stekebrett og stek i ovnen ved 200 g til de er gylne og gjennomstekte.



Anonymous poster hash: c2271...0fd
Skrevet

En liten løk og 4-5 tomater kanskje? Ellers er det ikke så nøye med målene. Du kan også mikse hermetske tomater og friske.

Kjøttboller: Finhakk 1/4 løk, bland sammen med kjøttdeig, salt, pepper, evt andre krydder om du har (litt hakket hvitløk, oregano, muskat... ), ett egg og 2-3 ss potetmel eller maizenna.

Form/trill til kjøttboller og stek enten i olje i stekepanne til de er gyllenbrune og gjennomstekte, eller legg dem på oljet stekebrett og stek i ovnen ved 200 g til de er gylne og gjennomstekte.

Anonymous poster hash: c2271...0fd

Dette kommer jeg nok til å lage i morgen. Det høres veldig godt ut :-) Tusen takk!

Anonymous poster hash: 60337...2cd

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...