Gå til innhold

Agurker, tomater og paprikaer...


Anbefalte innlegg

Gjest Kajsa-krabat
Skrevet

Jeg bare lurer på hvordan dere oppbevarer slike grønnsaker? Noen hevder de skal ligge kjørlig...da opplever jeg ofte at agurken blir bløt og vassen ganske fort, andre mener de skal oppbevares på benken etc....men da tørker de jo litt...eller skal man bruke plast over??

Hvordan bevare agurk, tomat og paprika best???

Videoannonse
Annonse
Skrevet

lærte på bama kurs at de skal ligge kaldt. tror faktisk det står anb temp på agurken...

Skrevet

altså på plasten til agurken, i allefall den vi har i butikken

Gjest Anonymous
Skrevet

Paprika har jeg i kjøleskapet. Tomater og agurk smaker best om de ligger i romtemparatur synes jeg. Er jo bare å skjære bort det tørre på agurken.

Skrevet

Jeg oppbevarer alt i kjøleskap (nederst), jeg foretrekker tomaten kald og hard istedet for myk og ekkel. Har aldri opplevd at agurken blir vassen, tvert i mot varer den mye lenger i kjøleskap.

Gjest the imp
Skrevet

Jeg oppbevarer også alle tre i kjøleskap. Dersom du legger agurken på glasshylle kan den ha en tendens til å bli dårlig, men legges den på rist så holder den seg fint i kjøleskap.

Skrevet

Tomater bør ligge i romtemperatur. Paprika og agurk oppbevarer jeg i kjøleskapet.

Skrevet

Frukt.no har en radioreklame nå hvor de sier at agurken smaker best fra kjøkkenbenken og ikke i kjøleskap.

Da tenkte jeg "dah!" selvsagt. Smaken forsvinner når det er kaldt.

Vi oppbevarer salat i kjøleskap, ellers er tomater og andre grønnsaker - også paprika - på kjøkkenbenken.

Vi kjøper det jo for å spise, så det blir uansett ikke liggende i ukesvis.

Skrevet

Jeg oppbevarer alt i kjøleskap fordi jeg syns de holder seg best der. men hvis jeg skal lage en salat, så tar jeg grønnsakene ut litt før, hvis ikke smaker det ikke like mye.

Skrevet

Oppbevarer alle tre i kjøleskapet.

Skrevet
Oppbevarer alle tre i kjøleskapet.

:Nikke:

Skrevet

Agurk har jeg sluttet med, bruker squash heller. Den oppbevarer jeg i kjøleskapet sammen med paprika.

Når jeg kjøper tomater velger jeg de som er minst modne og lar de ligge i vinduskarmen. Da får de mer smak. Syns ikke iskalde tomater er noe særlig.

Skrevet

på agurken står det at den bør ligge i temperatur mellom +12-15 grader

Skrevet

Jeg oppbevarer både tomater, agurk og paprika i kjøleskapet.

Skrevet

I kjøleskapet.

Skrevet

Agurk og tomater bør oppbevares en plass der det er ca. 8-12 'C, svalrom. Men siden folk flest har kjøleskap som er 4'C er dette det beste alternativet med tanke på lagring. Men når man tenker på smak så er den som andre sier best når den er romtemperert.

Skrevet

Agurken i plasten i kjøleskap, paprika'en også der og tomatene på kjøkkenbenken!

Skrevet

Tomatene holder seg faktisk bedre utenfor kjøleskapet, oppdaget jeg nettopp, så jeg tenkte å eksperiementere litt med oppbevaringssted på alle disse fremover. de liker jo også å ligge mørkt, så brødboksen kan kanskje brukes?

Gjest LoisLane
Skrevet

Mener jeg har lest at tomater ikke skal lagres sammen med andre grønnsaker eller frukter, pga. et enzym som gjør at de blir fortere overmodne.

Skal ikke sverge på dette, altså, men er det noen som har peil?

Skrevet

har tomater utenfor, og prøver å få til å la agurken ligge ute også siden den vistnok smaker bedre og holder bra utenfor også.

jordbær skal heller ikke i kjøleskap.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...