Gå til innhold

Brødoppskrift


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Har du ei god og lettvint oppskrift til to brød, til meg?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det har jeg vettu!!

Egentlig er dette oppskriften til Valgerd Svarstad Haugland da (sto i et gratisblad fra Coop eller Rimi eller noe...)Har fått mye skryt for dette brødet jeg! :P

Kulturbrød a la Valgerd

50g fersk gjær (eller en pakke tørrgjær, men helst fersk)

4 dl vann

3 dl kulturmelk

2 dl sammalt hvete

2 dl sammalt rug grov

ca 1 liter hvetemel

1 dl solsikkefrø

2 ts salt

evt. litt basilikum

200-225 grader, ca 40 min (midt i)

Løs opp gjær i lunkent vann, tilsett kulturmelk og vann (ca 37 grader på blandingen) Ha i det tørre. (Dersom tørrgjær, bland alt det tørre, ha så i den tempererte væsken.) Heves, del i 2 emner og elt ut til 2 brød, stekes helst i form. Pensle med vann, dryss på grovrug og solsikkefrø, og stek!

Mine brød blir ganske lyse, og det er lurt å ettersteke dem i 5-10 minutter liggende på siden. Da unngår du at de blir rå inni.

Er gjennomstekt når du kan banke forsiktig på dem og du får en hul lyd.

Lykke til!!

Skrevet

Her er en kjempelett oppskrift som gir gode brød.

Grovbrød (2 stk)

6 dl vann

50 g gjær

1 kg grovbakstmel

2 ts salt

2 ts sukker

2 ss olje

Løs opp gjær i lunkent vann. Hell i bakebollen sammen med de andre ingrediensene. Elt kraftig til deigen blir smidig og glatt. Hev deigen ca 30 minutter. Rull til en pølse som deles i to og legges i smurte former. Hev i 40-45 minutter. Stek på nederste rille ved 225-250 grader i 40-45 minutter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...