Gjest gjest1 Skrevet 7. juli 2004 #1 Skrevet 7. juli 2004 Har du ei god og lettvint oppskrift til to brød, til meg?
magolia Skrevet 8. juli 2004 #3 Skrevet 8. juli 2004 Kanskje ikke så lettvindte, men verdt å prøve når du har tid og har lyst på kjempe gode brød http://www2.tv2.no/gmn/wenche.vis_oppskrif...ppskriftid=8404
Nilla Skrevet 8. juli 2004 #4 Skrevet 8. juli 2004 Det har jeg vettu!! Egentlig er dette oppskriften til Valgerd Svarstad Haugland da (sto i et gratisblad fra Coop eller Rimi eller noe...)Har fått mye skryt for dette brødet jeg! Kulturbrød a la Valgerd 50g fersk gjær (eller en pakke tørrgjær, men helst fersk) 4 dl vann 3 dl kulturmelk 2 dl sammalt hvete 2 dl sammalt rug grov ca 1 liter hvetemel 1 dl solsikkefrø 2 ts salt evt. litt basilikum 200-225 grader, ca 40 min (midt i) Løs opp gjær i lunkent vann, tilsett kulturmelk og vann (ca 37 grader på blandingen) Ha i det tørre. (Dersom tørrgjær, bland alt det tørre, ha så i den tempererte væsken.) Heves, del i 2 emner og elt ut til 2 brød, stekes helst i form. Pensle med vann, dryss på grovrug og solsikkefrø, og stek! Mine brød blir ganske lyse, og det er lurt å ettersteke dem i 5-10 minutter liggende på siden. Da unngår du at de blir rå inni. Er gjennomstekt når du kan banke forsiktig på dem og du får en hul lyd. Lykke til!!
Arkana Skrevet 8. juli 2004 #5 Skrevet 8. juli 2004 Her er en kjempelett oppskrift som gir gode brød. Grovbrød (2 stk) 6 dl vann 50 g gjær 1 kg grovbakstmel 2 ts salt 2 ts sukker 2 ss olje Løs opp gjær i lunkent vann. Hell i bakebollen sammen med de andre ingrediensene. Elt kraftig til deigen blir smidig og glatt. Hev deigen ca 30 minutter. Rull til en pølse som deles i to og legges i smurte former. Hev i 40-45 minutter. Stek på nederste rille ved 225-250 grader i 40-45 minutter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå