mocci Skrevet 7. juli 2004 #1 Skrevet 7. juli 2004 Hei! Jeg er på utkikk etter oppskrifter på sjokoladekake. Jeg mener en sånn type sjokoladekake/dessert kake som man ofte kan få på restaurant som en dessert kake. Den er lav og tror ikke den stekes så lenge, tror den skal være litt deisete inni, men ikke flytende. Den har også en utrolig fyldig sjokoladesmak og er nok ganske mektig. Hadde vært superdupert om noen har en oppskrift på en slik kake hilsen Mocci
Arkana Skrevet 7. juli 2004 #2 Skrevet 7. juli 2004 Denne er nydelig, servert lunken med en klatt krem. Fransk sjokoladekake 250 g kokesjokolade 250 g smør 5 egg 2 dl sukker 3 dl hvetemel 1 ts bakepulver Smelt sjokoladen og smør i en bolle i vannbad. Lag eggedosis av egg og sukker. Vend sjokoladerøren nedi, og bland til slutt forsiktig inn mel og bakepulver. Smør og mel en springform (24 cm). Kaken skal steke ved 200 grader i ca 30 minutter. Det skal fortsatt henge røre ved på trepinnen.
Imax Skrevet 8. juli 2004 #3 Skrevet 8. juli 2004 Denne fra Meny er litt rar i oppskriften, men knallgod (følg oppskriften helt, det er ikke noen feil!).
Moonchild Skrevet 8. juli 2004 #4 Skrevet 8. juli 2004 Dette er litt på siden og ikke helt dessert-sjokoladekake, men disse browniesene er helt nydelige: http://forum.kvinneguiden.no/viewtopic.php...rownies#1005710
Mona Skrevet 9. juli 2004 #5 Skrevet 9. juli 2004 Det er konfektkake du er ute etter. Det har jeg ikke oppskrift på, men en veldig god langpanne kake. Den blir litt som konfektkake fordi du prikker bunnen, slik at glasuren kommer ned i bunnen. En skikkelig deilig kaloribombe!: 1 plate dronning sjokolade 400 g smør 4 1/2 dl vann 2 ss pulverkaffe 7 dl hvetemel 7 dl sukker 4 ts bakepulver 4 egg 2 1/2 dl rømme Glasur: 150 g smør 1 plate dronning sjokolade 1/2 dl sterk kaffe 6 dl melis Sjokolade, smør, vann og kaffe varmes sammen. Egg og rømme piskes. Alt blandes til slutt. Stek på nederste rille ved 200 C til bunnen slipper pinnen. Avkjøles noe. Glasur: Smelt smør og sjokolade sammen og tilsett kaffe og melis. NB! Både røre og glasur blir veldig tynt, det skal være slik. Prikk kaka med en gaffel og hell over glasuren .
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå