Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har akkurat laget en 30 stk nå.

Tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere....

Kan lages på ekte vietnamesisk vis slik:

(blir ca 50 stk)

2 store gulrøtter

1 liten hodekål

500 gram kjøttdeig

1 neve Bún taú (lungkou bønnespagetti)

1 neve Nám méo (black fungus i strimler = sopp)

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts sukker

olje til frityrstekingen

Báhn Tráng (rispapir)

[*]Gulrøtter og hodekål kuttes i strimler

[*]Bún Taú og Nám méo puttes i varmt vann i en bolle for seg. La de heve til dobbel størrelse.

[*]Bland alt sammen i en stor bolle

[*]Del den rå kjøttdeigen i biter/strimler. Bland sammen med grønnsakene.

[*]Tilsett krydder

[*]Ha oljen i en kasserolle. Oljen skal være halvfull i kjelen. (eller bruk en frityrgryte)

[*]Ris-papiret legges i varmt vann, men bare til de blir nesten hvite. Hvis de ligger for lenge går de i stykker. Vannet må være varmt.

[*]Begynn å brette vårruller. De brettes som man bretter wraps.

(legger firkanten med det ene hjørnet mot deg, legg på en ss med fyll, rull hjørnet fra deg, brett inn sidehjørnene, rull videre og ha litt egg på det fjerde hjørnet for å lime sammen vårrullen.)

[*]Vårrullene legges i kasserollen. De er ferdige når de er gyllenbrune (ca 10 min) Må ha tilsyn og snues innimellom. Ha plata på to hakk fra full varme. (eller 175 grader på frityrgryta)

[*]Legg dem på en rist og la oljen renne av dem mens de avkjøles litt.

ELLER, du kan gjøre det mye enklere, (og bedre) på min måte :tunge1:

ca 30 stk.

Kjøp rispapir som ikke trenger å heve i vann.

De kalles TYU SPRING ROLL PASTRY (Merket er Spring Home)

De er firkantete og kommer i flere størrelser. Jeg bruker medium.

[*]500 gram kjøttdeig, som du steker ferdig på forhånd (for å få den helt gjennomstekt)

[*]Riv 4 gulrøtter

[*]Skjær opp en halv hodekål

[*]Bland alt sammen i en bolle

[*]krydre med salt og pepper

[*]Riv de kjøleskapskalde rispapirene forsiktig fra hverandre og fyll og rull som over.

[*]Stek i frityrgryta på 175 grader i ca 10 min.

NYTES med "Dipping sauce ideal for Dim Sum", litt sprøstekt løk og litt rå tomat.

Var dette forståelig??

De litt mer uvanlige ingrediensene får du tak i i en utenlandsk matbutikk.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

ELLER, du kan gjøre det mye enklere, (og bedre) på min måte :tunge1:

ca 30 stk.

Kjøp rispapir som ikke trenger å heve i vann.  

De kalles TYU SPRING  ROLL PASTRY (Merket er Spring Home)

De er firkantete og kommer i flere størrelser. Jeg bruker medium.

[*]500 gram kjøttdeig, som du steker ferdig på forhånd (for å få den helt gjennomstekt)

[*]Riv 4 gulrøtter

[*]Skjær opp en halv hodekål

[*]Bland alt sammen i en bolle

[*]krydre med salt og pepper

[*]Riv de kjøleskapskalde rispapirene forsiktig fra hverandre og fyll og rull som over.

[*]Stek i frityrgryta på 175 grader i ca 10 min.

Denne "oppskriften" bruker jeg også (selv om det går litt på "magefølelsen" når det gjelder ingredienser :wink:

Og jeg bruker å raske opp litt kålrot i tillegg.

*nam*

Dette rispapiret du bruker - det kalles også av noen for "flak"

(bare slik at andre kan kjenne igjen betegnelsen) :wink:

Kos deg med vårrullene da

(Nå fikk jeg også lyst på vårruller) :roll:

*kikker i fryseren*

Skrevet

Takk for oppskriften!

Er veldig glad i vårruller, men jeg har bare fylt de etter eget ønske, med kjøttdeig, kål, løk og gulrøtter. greit å ha en oppskrift å følge av og til og :D

Vårruller er utrolig godt med ris og søt chili-saus som tilbehør :sikle:

Gjest Anonymous
Skrevet

(Litt på siden: Moren min er vietnamesisk og lager verdens beste vårruller!!! :sikle: De ligner IKKE på denne oppskriften, da... Men det finnes nok et utall forskjellige oppskrifter!)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...