Gjest tusjen Skrevet 5. juli 2004 #1 Skrevet 5. juli 2004 Jeg lager ofte rundtstykker, men de blir alltid litt "bolle-aktige".. :-) ... Skulle gjerne hatt oppskrift på både grove og fine rundstykker med hard/sprø skorpe.. Blir veldig glad for tips.. ( for jeg skal bake rundstykker idag.. ) tusjen
Rapitap Skrevet 5. juli 2004 #2 Skrevet 5. juli 2004 kjøp 123 poser og smør rundstykkene med litt vann. Da blir de sprø...
-Fisken- Skrevet 5. juli 2004 #3 Skrevet 5. juli 2004 Jeg bruker skjeldent oppskrift når jeg baker brød/rundstykker. Jeg har oppi det jeg føler for Hvetemel selvfølgelig, havregryn, grovt mel av forskjellige slag, det vi har for øyeblikket, litt kornblanding kanskje, noen ganger hvetekli, kanskje semulegryn. Også linfrø og solsikkefrø. Solsikkefrø gjør bakeverket mye saftigere Noen ganger har jeg gulrot i og. Godt! Og som Anafugia sa; pensle rundstykkene med litt vann eller melk.
Arkana Skrevet 5. juli 2004 #4 Skrevet 5. juli 2004 Du trenger ingen spesiell oppskrift for å få sprø skorpe på rundstykkene. Istedet gjør du følgende: før steking pensles rundstykkene med egg vispet med ørlite salt. Straks de er stekt legger du dem på rist og legger over et godt oppvridd vått håndkle og lar det ligge der til rundstykkene er kalde. Vips har du sprø skorpe. :-)
Rapitap Skrevet 5. juli 2004 #5 Skrevet 5. juli 2004 *romle romle. Blir helt sulten her jeg sitter...
Gjest tusjen Skrevet 5. juli 2004 #9 Skrevet 5. juli 2004 TAkk for tips.. Skal prøve det ut senere idag når jeg skal bake.. :-) tusjen
Arkana Skrevet 5. juli 2004 #10 Skrevet 5. juli 2004 Jeg ble så fristet av denne tråden, så nå står to brett rundstykker til heving. :-)
Arkana Skrevet 5. juli 2004 #12 Skrevet 5. juli 2004 Selvsagt Fisken. *sender over noen med ekspress T-bane*
Gjest tusjen Skrevet 5. juli 2004 #14 Skrevet 5. juli 2004 De ble litt sprøere enn vanlig.. Så det var en stor forbedring.. Tror jeg skal prøve å lage rundstykker av en brødoppskrift neste gang.. Jeg har kjøpt ferdigblandet mel en gang. Det var ciabatta og de ble kjempegode. tusjen
Gjest 1111 Skrevet 5. juli 2004 #15 Skrevet 5. juli 2004 Jeg har det motsatte problemet. er ikke så veldig glad i sprø overflate, men uansett hva jeg gjør, så får jeg sprø overflate :klø: jeg vil ha myke rundstykker!
Arkana Skrevet 5. juli 2004 #16 Skrevet 5. juli 2004 Jeg har det motsatte problemet. er ikke så veldig glad i sprø overflate' date= men uansett hva jeg gjør, så får jeg sprø overflate :klø: jeg vil ha myke rundstykker! Jeg også, jeg vil ha myke rundstykker. Men det går fint det. Jeg pensler dem med egg og legger ingenting over dem når de er ute av ovnen. Da blir de bra.
Gjest 1111 Skrevet 5. juli 2004 #17 Skrevet 5. juli 2004 Jeg pensler dem også med egg og lar være å legge noe over dem, men de blir sprøe hver gang. har prøvd uten å pensle dem og, men jeg får ikke myke rundstykker.
Arkana Skrevet 5. juli 2004 #18 Skrevet 5. juli 2004 :klø: Jeg lar dem ligge litt stekebrettet også, legger dem ikke rett på rist.
Gjest 1111 Skrevet 5. juli 2004 #19 Skrevet 5. juli 2004 Gjør jeg og. syns de blir bare enda sprøere av å ligge på rist.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå