sunSpring Skrevet 26. august 2014 #1 Skrevet 26. august 2014 Jeg fikk en pakke gammelost og det vil aldri bli noe jeg vil ha på brødskiva. Kan den likevel brukes i en eller annen saus? Eller skal jeg bare kaste den...
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #2 Skrevet 26. august 2014 Gammalost i saus høres grufult ut. Anonymous poster hash: c6a82...b70 1
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #3 Skrevet 26. august 2014 Neppe noe å ha i saus. Men det er nydelig på brødskiva med litt skikkelig godt smør under. Eller du kan spise den akkurat som den med kaffe til. Mmmmm nå fikk jeg lyst på gammelost.Anonymous poster hash: db6c6...abe
AnonymBruker Skrevet 27. august 2014 #4 Skrevet 27. august 2014 Min mormor sverget til gammelost med sirup på. Den er såpass smuldrete at jeg ikke ville puttet den i saus, ser ikke for meg at den smelter sammen med sausen noe særlig. Men kanskje smuldret på pizza? Anonymous poster hash: 8c52b...4a7
Antoinette Skrevet 27. august 2014 #5 Skrevet 27. august 2014 Hvis du får noen på middag som du ikke liker så ja, ha det i sausen.
sunSpring Skrevet 27. august 2014 Forfatter #6 Skrevet 27. august 2014 Hvis du får noen på middag som du ikke liker så ja, ha det i sausen.Takk, må le nå. Det blir ikke aktuelt.
Druid Skrevet 27. august 2014 #7 Skrevet 27. august 2014 Det hadde jo vært interesant å eksperimenter med det når du først har det, men jeg lurer hva du skulle brukt sausen til. Husker ikke smaken helt, men husker den var god på kjeks med smør, så det må bli som smak til en fet saus. Den er kraftig, så den må være til noe med særpreg, og den liker tilsatt sødme .... Hadde vært interesant å ta utgangs punkt i en smør/melblanding og smakt til med pepper, gammelost og honning. Gitt jeg ikke har anelse av resultatet, vet jeg ikke hva man kan bruke det til , men av en eller annen grunn tenker jeg røkt svin av en eller annen form.
sunSpring Skrevet 27. august 2014 Forfatter #8 Skrevet 27. august 2014 Googlet litt og fant ut at gammelost kan serveres som tilbehør til lutefisk. Jeg har lutefisk i fryseren, men vet ikke om jeg kan få sansen for gammelost. Til vanlig er jeg ikke kresen. Tror ordet gammelost minner meg om noe man måtte spise av mangel på mat, uvisst av hvilken grunn. Jeg har smakt en bit og det var ikke direkte grusomt, men heller ikke særlig godt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå