Gjest Badabing Skrevet 25. august 2014 #1 Skrevet 25. august 2014 Jeg har fått i "oppdrag" å lage en vegansk kake til i morgen, men har ikke så mye erfaring med vegankaker. Det er til en familiesammenkomst, så tradisjonelle kaker er helt fint. Har sett litt på de vanlige bloggene, men det er så mange rare ingredienser som jeg ikke får tak i på så kort varsel. Er det noen som har bakt vegansk kake med hell her og har en oppskrift å anbefale?
dinmening Skrevet 25. august 2014 #2 Skrevet 25. august 2014 (endret) Hmm... Hva med banankake uten melk og egg, eller brownies uten melk og egg. Det enkleste er kanskje å google den type kaken du liker og skrive "uten melk og egg". Istedenfor smør kan du somregel bruke olje. Ellers så kan du lage f.eks en eplekake/pai med mandelbunn. Må du absolutt lage kake eller kan du lage andre type desserter? Edit: Legger ved et par oppskrifter som ikke krever mange "spesielle" ingridienser. Må sies at jeg ikke har prøvd disse oppskriftene. Soyaprodukter kan kjøpes på f.eks Meny. http://mariasmat.blogspot.no/2013/04/brownies-uten-egg-og-melk.html http://vegetarbloggen.com/2014/05/15/vegansk-blotkake/#more-14102 Endret 25. august 2014 av dinmening
Gjest Gaea Skrevet 25. august 2014 #3 Skrevet 25. august 2014 Denne er utrolig god, lett å lage og alle ingrediensene er enkle å få tak i (eneste som kan være vanskelig å få tak i er vispbar søyafløte); http://vegetarbloggen.com/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/
Gjest Gaea Skrevet 25. august 2014 #4 Skrevet 25. august 2014 (endret) Får man ikke tak i noe i oppskriften over har i hvert fall denne ingredienser man får tak i i alle matbutikker (for øvrig den beste brownieskaken jeg har spist); http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html Endret 25. august 2014 av Gaea
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #5 Skrevet 26. august 2014 Jeg synes amerikanske matnettsteder som feks Tastespotting flommer over at veganske kakeoppskrifter om dagen. Her er en variant med kun fire enkle ingredienser: http://mywholefoodlife.com/2014/08/17/flourless-chocolate-muffins/ Anonymous poster hash: eed31...148
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #6 Skrevet 26. august 2014 Nok en vegansk brownieoppskrift, denne med sqaush (og hvetemel, mens forrige oppskrift var glutenfri): http://www.theliveinkitchen.com/2014/07/21/vegan-zucchini-brownies/ Anonymous poster hash: eed31...148
Pingting Skrevet 26. august 2014 #7 Skrevet 26. august 2014 Har ikke smakt den selv, men denne vant jo en konkurranse såvidt jeg husker. Og ser himla god ut:http://vegetarbloggen.com/2012/04/20/saftig-sjokoladekake/
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #8 Skrevet 26. august 2014 Har ikke smakt den selv, men denne vant jo en konkurranse såvidt jeg husker. Og ser himla god ut:http://vegetarbloggen.com/2012/04/20/saftig-sjokoladekake/ Enig i at den ser god ut. Men vegansk sjokolade og vegansk margarin (som jeg kjenner at jeg blir skeptisk til innholdet i) er kanskje slike spesielle ingredienser TS henviser til, og som kompliserer saken? Anonymous poster hash: eed31...148
Pingting Skrevet 26. august 2014 #9 Skrevet 26. august 2014 (endret) Enig i at den ser god ut. Men vegansk sjokolade og vegansk margarin (som jeg kjenner at jeg blir skeptisk til innholdet i) er kanskje slike spesielle ingredienser TS henviser til, og som kompliserer saken?Anonymous poster hash: eed31...148 Melkefri melange er vel vegansk. Fint lite å være skeptisk til der ihvertfall. Men de har det jo ikke på alle butikker, så det kan jo klart gjøre ting vanskeligere for TS. Ellers er mange av de vanlige mørke sjokoladene som man får på de fleste butikker veganske:http://veg-veg.no/produktguide/godteri Endret 26. august 2014 av Pingting
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #10 Skrevet 26. august 2014 Noe så sært!!Anonymous poster hash: 0d656...1ec 2
Pingting Skrevet 26. august 2014 #11 Skrevet 26. august 2014 Ah, vent. Google forteller meg at Melange bruker animalsk D-vitamin i den margarinen. Da blir det jo fort mer klønete. Vet endel bruker olje eller kokosfett i stedet for, men om det funker i glasuren her aner jeg ikke. Kanskje TS kan bake bunnen og lete etter en annen type glasur?
Gjest Skrevet 26. august 2014 #12 Skrevet 26. august 2014 (endret) Peanuttsmør Kokonøttsfett Mandelmel Melis Mørk sjokolade Bland peanuttsmør, mandelmel og litt melis. Ha i smeltet kokosnøttfett. Blandeforholdene må være slik at den kan størkne i kjøleskapet. Trenger ikke så fryktelig mye kokosfett. Når det har størknet: Smelt mørk sjokolade med eventuelt litt melis. Hell over kaken Nokså søt kake Er kanskje litt merkelig i smak og form for de som er vant til "normal mat" Endret 26. august 2014 av ord deling
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #13 Skrevet 26. august 2014 Ah, vent. Google forteller meg at Melange bruker animalsk D-vitamin i den margarinen. Da blir det jo fort mer klønete. Vet endel bruker olje eller kokosfett i stedet for, men om det funker i glasuren her aner jeg ikke. Kanskje TS kan bake bunnen og lete etter en annen type glasur? Det var det jeg kanskje tenkte, ja. Anonymous poster hash: eed31...148
Gjest Gaea Skrevet 26. august 2014 #14 Skrevet 26. august 2014 Ah, vent. Google forteller meg at Melange bruker animalsk D-vitamin i den margarinen. Da blir det jo fort mer klønete. Vet endel bruker olje eller kokosfett i stedet for, men om det funker i glasuren her aner jeg ikke. Kanskje TS kan bake bunnen og lete etter en annen type glasur? Da jeg var veganer ''syndet'' jeg på det selv, kjøpte Soft Flora melkefritt smør. Begynte med det etter en diskusjon om det faktisk var verre med ørlite D-vitamin fra saueull eller mengder med palmeolje (rundt 20% i Alpro sin om jeg ikke husker feil)... Jeg havnet på at førstnevnte blir det beste alternativet da.
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #15 Skrevet 26. august 2014 Da jeg var veganer ''syndet'' jeg på det selv, kjøpte Soft Flora melkefritt smør. Begynte med det etter en diskusjon om det faktisk var verre med ørlite D-vitamin fra saueull eller mengder med palmeolje (rundt 20% i Alpro sin om jeg ikke husker feil)... Jeg havnet på at førstnevnte blir det beste alternativet da. Og den blå soft floraen er helt fantastisk å bake med! De veganerene jeg kjenner bruker den, og jeg bruker den når jeg baker til dem. Anonymous poster hash: db31d...0bd
Gjest Badabing Skrevet 26. august 2014 #16 Skrevet 26. august 2014 Jeg ble syk og slapp hele greia Men etter å ha lest gjennom alle de gode tipsene her lurer jeg på om jeg skal lage kake til meg selv i stedet. Takk for alle tips! (Vegansmør, plantemelk og vegansjokolade får jeg tak i. Var verre med kokossmør, mandelmel og sånne ting)
AnonymBruker Skrevet 26. august 2014 #17 Skrevet 26. august 2014 Jeg ble syk og slapp hele greia Men etter å ha lest gjennom alle de gode tipsene her lurer jeg på om jeg skal lage kake til meg selv i stedet. Takk for alle tips! (Vegansmør, plantemelk og vegansjokolade får jeg tak i. Var verre med kokossmør, mandelmel og sånne ting) Mandelmel skjønner jeg ikke at skal være så vanskelig å få tak i i Norge, dvs det burde selges i vanlige butikker, for det er veldig anvendelig og greit å ha i hus. Mange engelskspråklige kakeoppskrifter oppgir mandelmel, og man sparer virkelig mye tid på å bruke det, framfor å evt skolde og male mandler selv. Jeg har alltid en kilospose i skuffen, og klarer meg ikke uten! (Og god bedring, forresten). Anonymous poster hash: eed31...148
Gjest Skrevet 26. august 2014 #18 Skrevet 26. august 2014 (endret) Vanlig mørk sjokolade 70/ 80% tror jeg som regel ikke har dyreprodukter i. Tror ikke man trenger en spesiell type. Med mindre det er noe jeg har gått glipp av. Trodde kanskje alle menybutikker hadde kokosfett, men det har de kanskje ikke. Men mandelmel er kanskje litt verre når jeg teker meg om, ja. Lenge siden jeg har kjøpt det, bruker egentlig ikke lage kaker eller ting som ligner på hvetebakst. Endret 26. august 2014 av ord deling
AnonymBruker Skrevet 27. august 2014 #19 Skrevet 27. august 2014 Kokossmør finner du på helsekost, og der har de nok mandelmel også. Jeg pleier dog å bare kjøre mandler i food prosessoren når jeg baker kaker.Anonymous poster hash: db31d...0bd
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå