Gå til innhold

Fjerning av tapet - pussing


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Har hørt at det er viktig å pusse etter at man har fjernet tapet, for å få vekk alle rester.

Vi har fjernet en del fra veggen, men det sitter fortsatt igjen et papir/pappaktig lag. Holder dette, eller må vi fjerne alt? Og hva pusser man siden med? Sandpapir/pussemaskin?

Hilsen uvitende oppusser... :oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Skal du ha på ny tapet og underlaget er helt så kan du la det sitte, men om du skal male eller underlaget - altså papiret som sitter igjen - ikke her fullstendig slett så må det av.

Har du fuktet tapeten og skrapt av?

For pussing kan du bruke en pussepad/pussekloss på et skaft. Det letter veldig. Er det store skjøter, eller hull som må pusses ned så kan du bruke pusse-mus også (den er såpass lett at du har god kontroll)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Dersom restene av den gamle tapeten ikke bobler når den blir våt, kan du tapetsere oppå. Det finner du lett ut ved å våte den med en klut. Om den da bobler, så kan du lett skrape det av med en sparkel etter å ha bløtet den. Ellers finnes det også dampere som du kan bruke for å skrape tapet.

Bruk heller litt ekstra tid og bli fornøyd med resultatet enn å irritere deg over grunnarbeidet i årevis etterpå (eller i verste fall begynne helt på nytt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varmt vann og Zalo på en spruteflaske tar alt!

Flasken i den ene hånden og skrape/kost i den andre og det blir en tapetfri vegg før du aner ordet av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Vi bruker en sånn damper som egentlig er en vannkoker med en ledning og et stort munnstykke som ved hjelp av damp løsner alt limet. Jeg er usikker på om de fins i Norge, men de er iallefall supereffektive. Varm, fuktig klut og skraper kan jo kanskje virke.

Hvorvidt alt må fjernes avhenger egentlig av hvilken type tapet du skal bruke. Er tapeten forholdsvis tykk eller med struktur vil ikke eventuelle ujevnheter vises, men dersom tapeten er tynn og lys eller skal males i lys farge vil det avlsøre eventuelle ujevnheter.

Vi har nettopp tatt av tapet i to rom og lagt ny. I det ene rommet var veggene ujevnte og vi har valgt en tykkere strukturert tapet som skjuler dette.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Dette er hva proffen sier:

Grunning med heftgrunn, 2 ganger helsparkling, preparering, grunning. Oppliming av tapet.

Forbehold:

Lamper, elektriske punkter og strøm uttak, ledninger og radiatorer mv. må fjernes eller sikres, slik at dette ikke medfører farer, eller er i veien for de som utfører arbeidet.

Strøm, vann og toalett forutsettes levert kostnads fritt av byggherre.

Møbler eller andre ting som kan skades av, eller vil forhindre en rasjonell fremdrift for vårt firma må fjernes før oppstart. Noe støv må dessverre påregnes. Er kunden spesielt var i forhold til dette bør man bestille byggrengjøring etter ferdigstilling.

Det forutsettes at underlagets beskaffenhet tilfredstiller de krav som stilles iht. NS3420. i forhold til vår beskrivelse.

Pris: Kr 22.400,- inkl.24% merverdiavgift.

Det var for et rom på 13m2!!! Og grunnarbeidene er gjort fra vår side. Revet ned gammel tapet, pusset, sparklet, pusset og vasket. Vi lar naboen gjøre jobben i stedet! 22400,- er jo uhørt! :o

J*vla kjommenikk av en maler som liksom ville ha jobben...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En slik maskin som Gjest nevner kan du leie for en rimlig penge på Maxbo. (sikkert andre steder også) Den er veldig effektiv, men til de små flekkene står jeg fortsatt på varmt Zalovann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Farvehandler selger tapetfjerner. Der får du også leid dampmaskin.

Jeg har også brukt sterkt salmiakkvann som jeg har dusja vegger med. Så skrapt vekk etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Ingen vits i å kjøpe tapetfjerner. Det funker like godt med bare vann! (Ja, jeg snakker av erfaring, nok ei naiv jente som lures til å kjøpe dyre oppussningsprodukter - sånn går det når man gjør det for første gang)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...