Gå til innhold

Hvor lenge holder lasagne? Kan jeg spise den på mandag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Lagde lasagne i kveld, og det ble en del igjen. Har allerede marinert grillmat til imorgen, så kan ikke ha den til middag da, men gubben reiser bort på jobb på mandag, så blir alene hjemme, så da passer det bra å ha resten av lasagnen, men vet ikke om den er ok å spise på mandag? Den står i kjøleskapet, og ble lagd i kveld.

Anonymous poster hash: 7501d...132

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Hvis den ble raskt avkjølt og blir stående kald, så kan den fint spises på mandag.


Anonymous poster hash: 6937a...5a6



Anonymous poster hash: 6937a...5a6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ja, du kan spise den på mandag.



Anonymous poster hash: cab0a...20b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ok. Ja den ble lagt i kjøleskapet med en gang vi var ferdig å spise. Ok da har jeg middag på mandag :)

Anonymous poster hash: 7501d...132

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ikke noe problem. Rask avkjøling er det viktigste.

Anonymous poster hash: dc792...831

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Ok. Ja den ble lagt i kjøleskapet med en gang vi var ferdig å spise. Ok da har jeg middag på mandag :)

Anonymous poster hash: 7501d...132

Det er ikke helt OK dersom den var varm når du la den inn - da blir det endel kondens og feil nedkjøling. Men du blir neppe dårlig av å spise den godt oppvarmet altså.

Middagsrester med endel fett og kjøtt(som lasagne) holder ca 3 dager når det er korrekt nedkjølt(ikke lengre enn 2 timer på benk, oppbevart i lufttette beholdere(ikke stekeformer eller kasseroller) og legges nederst og innerst hvor det skal være 2-4 grader.

Og, godt oppvarmet ved spising :)

Pasta har ikke særlig god holdbarhet, så jeg ville ikke ventet lengre.

Anonymous poster hash: 2359b...32a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Den ble ikke lagt inn i kjøleskapet varm, den var lunka da vi var ferdig, så fylte litt kaldvann i vasken og lot den stå der noen minutter til den var avkjølt før keg puttet den i kjøleskapet, så det ikke skulle bli kondens ;)

Anonymous poster hash: 7501d...132

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er ikke helt OK dersom den var varm når du la den inn - da blir det endel kondens og feil nedkjøling. Men du blir neppe dårlig av å spise den godt oppvarmet altså. Middagsrester med endel fett og kjøtt(som lasagne) holder ca 3 dager når det er korrekt nedkjølt(ikke lengre enn 2 timer på benk, oppbevart i lufttette beholdere(ikke stekeformer eller kasseroller) og legges nederst og innerst hvor det skal være 2-4 grader. Og, godt oppvarmet ved spising :) Pasta har ikke særlig god holdbarhet, så jeg ville ikke ventet lengre. Anonymous poster hash: 2359b...32a

Strengt tatt er grunnen hvorfor du ikke setter varm mat direkte inn i kjøleskapet, på grunn av at du varmer opp temperaturen i kjøleskap og hvorpå det går ut over de andre matvarene. I henhold til IKT-mat rutinene skal varmmat kjøles ned i fra hovedtemperatur til kjøleskapstemperatur innen to timer. Det er tidsrommet i mellom de temperaturene som er avgjørende, da det er da du får oppblomstring av bakterier.

Anonymous poster hash: dc792...831

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...