Gå til innhold

Matpakke som tåler romtemperatur i mange timer.


Gjest Lino

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg skal ut å reise i morgen, og det blir en lang tur. Skal både ta buss og fly, for så å busse på slutten. Da trenger jeg å ha med meg mat.

Det jeg lurer på er hva mat jeg kan lage som tåler å ligge i en boks i flere timer uten mulighet for kjøleskap?

Går stekt kylling? Jeg vet av erfaring av løk kan få en litt merkelig smak av å være i romtemperatur lenge - slik som vårløk. Men noe bladsalat går vel fint? Osteterninger?

Gi meg gjerne tips på matretter, trenger ikke være i nærheten av det jeg selv har nevnt.

Endret av Lino
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ok, jeg har landed på en pastasalat med stekt kylling. (Ingen innvendinger på kylling i romtemperatur?) Nå er det salatinnholdet jeg stusser på. Beklager om jeg plager dere med matmasingen, men har hengt meg totalt opp i hva som går/ikke går å ha i romtemperatur i flere timer.

Bladsalater av ulik type går jo fint. Oliven går også? Løk (gressløs, vårløk, purre har jeg dårlig erfaring med i romtemperatur. Spesielt vårløk, som nevnt i hovedinnlegget) Osteterninger. Hm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Høres veldig stressende ut. Jeg hadde kjøpt meg litt mat på et av stoppene.

Men salat og kylling burde gå fint. Du skal vel muligens ikke spise 10 minutter før du er fremme akkurat.



Anonymous poster hash: cc10e...ced
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres veldig stressende ut. Jeg hadde kjøpt meg litt mat på et av stoppene.

Men salat og kylling burde gå fint. Du skal vel muligens ikke spise 10 minutter før du er fremme akkurat.

Anonymous poster hash: cc10e...ced

Mhm, det er ganske stress! Noe matpakke må jeg ha med meg, ellers blir det veldig dyrt. Så et eller annet... Men jeg kjører stekt kylling med salat iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ostehorn, wraps med salat og skinke/kylling, pizzasnurrer, matmuffins, nøtter, pizzastykker..



Anonymous poster hash: e27cc...cdf
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ciegus

Kokte egg er alltid en vinner. Linser/bønner fungerer også godt i salat. Syns løk fungerer bra også, jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Om du er en del på farten, så kjøp deg en slik matboks med fryseelement i lokket. Holder maten kjørlig i mange timer.



Anonymous poster hash: 28113...581
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ciegus

Om du er en del på farten, så kjøp deg en slik matboks med fryseelement i lokket. Holder maten kjørlig i mange timer.

Anonymous poster hash: 28113...581

Hvor finner man disse?? Jeg trenger en! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Ok, jeg har landed på en pastasalat med stekt kylling. (Ingen innvendinger på kylling i romtemperatur?) Nå er det salatinnholdet jeg stusser på. Beklager om jeg plager dere med matmasingen, men har hengt meg totalt opp i hva som går/ikke går å ha i romtemperatur i flere timer.

Bladsalater av ulik type går jo fint. Oliven går også? Løk (gressløs, vårløk, purre har jeg dårlig erfaring med i romtemperatur. Spesielt vårløk, som nevnt i hovedinnlegget) Osteterninger. Hm.

Pasta og kylling(all slags kjøtt) i romtemperatur er et nei.

Du får tak på matbokser med kjøleelement som kan holde kaldt i noen timer, men det er kanskje for sent å anskaffe nå.

Anonymous poster hash: 2b557...319

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hvor finner man disse?? Jeg trenger en! :)

Iherb om du har litt tid, Rema skal visstnok og ha noen - samt om du googler får du opp flere treff.

Anonymous poster hash: 2b557...319

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker

Kokte egg er alltid en vinner. Linser/bønner fungerer også godt i salat. Syns løk fungerer bra også, jeg...

Kokt egg er ikke så veldig gøy for de andre man reiser med ;)

Anonymous poster hash: 2b557...319

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aiai, da skulle jeg hatt matboks med kjøleelement! Har en liten Rema 10 min unna...

Løk kanskje, men vårløk har fått en bismak og smittet over på resten av salaten. Iallefall forrige gang! Kanskje jeg bare burde kutte ut kyllingen, og erstatte med linser. Det har jeg masse av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hei!

Jeg skal ut å reise i morgen, og det blir en lang tur. Skal både ta buss og fly, for så å busse på slutten. Da trenger jeg å ha med meg mat.

Det jeg lurer på er hva mat jeg kan lage som tåler å ligge i en boks i flere timer uten mulighet for kjøleskap?

Går stekt kylling? Jeg vet av erfaring av løk kan få en litt merkelig smak av å være i romtemperatur lenge - slik som vårløk. Men noe bladsalat går vel fint? Osteterninger?

Gi meg gjerne tips på matretter, trenger ikke være i nærheten av det jeg selv har nevnt.

Jeg ville kjøpt en mat-termos (med stor åpning) og hatt oppi varm gryterett, eller hvilken som helst varmrett som du synes passer :spise:

Anonymous poster hash: 026a7...db7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...