AnonymBruker Skrevet 6. august 2014 #1 Skrevet 6. august 2014 Min gamle bestemor lagde i sin tid hverdagslefser som jeg så gjerne skulle hatt oppskriften på. Hun er selvfølgelig død for lengst, hadde lært seg oppskriften i hodet, og ingen tenkte på å skrive den ned, for hun lagde jo hver gang noen ville ha... Det jeg vet er at lefsene inneholder kulturmelk og natron, de ble kjevlet 0,5.-1 cm tykke og stekt i stekepanne. Så ble det smurt med smørkrem og delt i "kakestykkebiter". Holdt seg lenge og kunne fryses. Dette passer selvfølgelig på masse oppskrifter, men håper noen kan kjenne seg igjen i det likevel. Bestemor kom fra Haugesund, men har også bodd på Stord og i Bergen hvis det kan hjelpe noen på vei. Supertakknemlig hvis noen har forslag Anonymous poster hash: 8747d...271
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #2 Skrevet 7. august 2014 Kan det være noe sånt som denne: Tykklefse eller denne? Tjukklefse/tykklefse? Vestlandslefse? Anonymous poster hash: 60dd5...0d7
mercury_ Skrevet 7. august 2014 #3 Skrevet 7. august 2014 Hardangerlefser kanskje? Disse som de lager på Folkemuseet i Oslo. http://frabestemorshjem.blogg.no/1361196687_hardangerlefser.html
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #4 Skrevet 7. august 2014 Jeg mener at dette kalles Nordlandslefser. Det er en norsk matblogger som har oppskrifta.Anonymous poster hash: f5a20...a90
Selma1984 Skrevet 7. august 2014 #5 Skrevet 7. august 2014 Nordlandslefse, ja. Min svigermor baker mye sånt, hun bor og på Stord. Kjempegodt! Men ikke like godt som vanlig, tynn lefse spør du meg http://www.alleoppskrifter.no/s/nordlandslefse.html Kanskje der?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå