AnonymBruker Skrevet 6. august 2014 #1 Skrevet 6. august 2014 Babyen er blitt gammel nok til å få smake på litt brød. Hva slags brød har dere gitt? Jeg regner med at man gir et uten hele korn, og med minst mulig salt? For dere som har bakt selv til babyen, har dere lyst til å dele oppskriften? :-)Anonymous poster hash: 615ea...51f
Gjest Magdalene Skrevet 6. august 2014 #2 Skrevet 6. august 2014 Bare gitt vanlig grovbrød som resten av familien spiser. 1
AnonymBruker Skrevet 6. august 2014 #3 Skrevet 6. august 2014 Vi gir av grovbrødet som vi spiser så babyen vil like det og vi slipper å kjøpe/bake brød som ikke er grove, og slipper eget brød til han. Og er hele frø i men små frø, f.eks ikke solsikkekjerner. Han har null problemer med å spise det men skropen er for hard ennå. Så han får litt skrope til å sutte på etter han har spist brødskiva uten skorpe. Legg små biter foran barnet så vil barnet lære å spise selv med en gang. Skal begynne å bake så trenger oppskrift jeg og Anonymous poster hash: c3aaf...cb0
AnonymBruker Skrevet 6. august 2014 #4 Skrevet 6. august 2014 Vi baker brød hver kveld, så vi har ferskt brød hver morgen. Har gitt det til alle barna fra de begynte å spise brød i 7 måneders alder, og det har gått helt fint. Eltefritt rugbrød: 280 g siktet hvetemel 300 g grovt, sammalt rugmel 70 g lettkokte havregryn 25 g solsikkefrø 5 g tørrgjær 10-12 g salt (du kan godt ta mindre mens baby er under året, men da blir jo i såfall brødet litt mer smakløst for dere andre). 6 dl vann Bland alt det tørre, varm opp vannet til 37 grader, og bland alt sammen til en seig røre. La dette stå til heving i bollen i 40 minutter, ta det så over i en smurt brødform og la det stå ytterligere en time til heving i forma. Stekes 210 grader på nederste rille i ovnen, i ca 45 minutter. Anonymous poster hash: b751b...4c3 2
Hattifnatten Skrevet 6. august 2014 #5 Skrevet 6. august 2014 Jeg så at det Kompis-brødet har fått best i test på barnebrød, så det gir vi. Evt Josefine-brødet.
AnonymBruker Skrevet 6. august 2014 #6 Skrevet 6. august 2014 Baker brød hver uke, grovt til resten av familien og et halvfint til minsten - bruker speltmel som regel. Anonymous poster hash: a5b7c...ffb
AnonymBruker Skrevet 6. august 2014 #7 Skrevet 6. august 2014 Jeg så at det Kompis-brødet har fått best i test på barnebrød, så det gir vi. Evt Josefine-brødet. Så greit :-) Hvor får man kjøpt kompis-brødet?Anonymous poster hash: 615ea...51f
Hattifnatten Skrevet 6. august 2014 #8 Skrevet 6. august 2014 Så greit :-) Hvor får man kjøpt kompis-brødet?Anonymous poster hash: 615ea...51f Det er Bakers. Et sånt Naturlig Sunt-brød. De fåes kjøpt på bla. Kiwi!
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #9 Skrevet 7. august 2014 Det er faktisk ikke "anbefalt" med grøvbrød ala veldig grove - barn skal ha halvgrove så de spiser mer og får i seg nok næringsstoffer(man blir mettere av grove brødtyper). Dette har jeg fra brødtester og ernæringsekspert Rema 1000 grovbrødet vant testen for voksne, mens hun anbefalte en annen type for barn. Anonymous poster hash: 99f18...ccb
Hattifnatten Skrevet 7. august 2014 #10 Skrevet 7. august 2014 Det er faktisk ikke "anbefalt" med grøvbrød ala veldig grove - barn skal ha halvgrove så de spiser mer og får i seg nok næringsstoffer(man blir mettere av grove brødtyper). Dette har jeg fra brødtester og ernæringsekspert Rema 1000 grovbrødet vant testen for voksne, mens hun anbefalte en annen type for barn. Anonymous poster hash: 99f18...ccb Er det ikke fiber de ikke skal ha for mye av, fordi det metter for godt i forhold til mengde mat de får i seg?
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #11 Skrevet 7. august 2014 Er det ikke fiber de ikke skal ha for mye av, fordi det metter for godt i forhold til mengde mat de får i seg? Det er jo nettopp mengden fiber som er den store forskjellen mellom grovt og fint brød, da Anonymous poster hash: b751b...4c3 1
Hattifnatten Skrevet 7. august 2014 #12 Skrevet 7. august 2014 Det er jo nettopp mengden fiber som er den store forskjellen mellom grovt og fint brød, da Anonymous poster hash: b751b...4c3 Ja, selvfølgelig . Blitt litt lite søvn de siste nettene ja, haha!
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #13 Skrevet 7. august 2014 Jeg baker med sammalt hvetemel og hvetemel, men helt uten salt.Anonymous poster hash: 8b815...8fc
Skogsprinsessa Skrevet 11. august 2014 #14 Skrevet 11. august 2014 Er det ikke de brødene med tre kakestykker på brødskalaen som er best for babyer/ små barn? Vi gir samme brød som til oss selv, men har blitt flinkere å bake selv. Det er jo sunnere!
MissStiles Skrevet 11. august 2014 #15 Skrevet 11. august 2014 Tråden er ryddet for spam. MissStiles, mod
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå