Gjest Anonymous Skrevet 29. juni 2004 #1 Skrevet 29. juni 2004 Jeg har en 2 kgs hjortestek i fryseren(steka er surret). Kan noen hjelpe meg med oppskrifter? Hvor lenge og ved hvilken temp. skal den stekes, hva bør kjerne temp. være? Bør den marineres? Hva passer til?
Arkana Skrevet 29. juni 2004 #2 Skrevet 29. juni 2004 Du kan godt, men må ikke, marinere steken. Det gir god smak og gjør den mørere. Marinade til hjort ¼ flaske rødvin 2-3 ss olje 1 rødløk i skiver 1 laurbærblad 1 bunt persille 1 ss einebær La kjøttet marineres opp til et døgn. Gni steken inn med salt og pepper og stikk inn et steketermometer. Stekes ved 125 grader til steketermometeret viser 75 grader (da er den rosa i midten, vil du ha den gjennomstekt skal kjernetemperaturen være 82 grader). Noe annet som er veldig godt er å lage hjortesteken i gryte (og da har du kjempegod sjy til sausen), her er en oppskrift: Grytestek av hjort 1 kg benfri hjortestek 1 gulrot 1 løk 1 persillekvast 1 laurbærblad 3 dl buljong 2 dl melk 2 ss margarin 2 krm pepper 1 ts salt Gni steken med salt og pepper. Varm margarinen, brun steken rundt det hele. Legg i gulrot i skiver, løkbåter, persille og laurbærblad. Spe med buljongen og melken. Stikk inn et steketermometer. Spissen i den tykkeste delen av kjøttet, må ikke støte mot ben. Legg lokket på og etterstek ved svak varme ca. 1 ½ time. Fløtesaus, søtpotetmos og champignonstuing er godt til hjort. Fløtesaus 3 dl sjy 2 dl rømme 1 ½ - 2 ss hvetemel 1 ss revet geitost 2 ts solbærsyltetøy salt/pepper Sil sjyen i en kjele og visp inn rømmen. Jevn evt med mel. Rør inn geitost og syltetøy og smak til med salt og pepper. Har du laget grytesteken presser du grønnsakene gjennom en sikt og ned i sausen, det gir god smak. Søtpotetmos 600 g oransje søtpoteter (evt 300 g søtpoteter og 300 g gulrøtter, eller bruk vanlige poteter/mandelpoteter om du vil) 2 dl vann ca 2 dl matfløte salt/pepper en smørklatt Kok poteter og evt gulrøtter more. Mos i foodprocessor. Rør inn fløte til passe konsistens. Kok opp og smak godt til, rør inn en smørklatt. Champignonstuing 500 gram champignon 2-3 ss smør salt og pepper ½-1 ss hvetemel 3-4 dl fløte persille Skjær soppen i skiver og brun i smør. Dryss over salt, pepper og mel. Spe med fløte. Rør inn persille rett før servering.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå