Gjest gjesta Skrevet 27. juni 2004 #1 Skrevet 27. juni 2004 Laget eplekake i dag, men kunne gjerne tenke meg en oppskrift på dessert med epler (stekte/bakte) som ikke er kake eller pai. Noen som har noen fristelser på lager?
Arkana Skrevet 27. juni 2004 #2 Skrevet 27. juni 2004 Bakte epler (4 porsj.) 4 store epler 1 ss honning saft og skall av 1 sitron 2 ss smeltet smør Fjern kjernehusene. Smør fire ark folie med 1 ss smør. Bland honning, sitronsaft, sitronskall og 1 ss smør. Fyll blandingen i eplene og pakk dem inn i folien. Grill i ca 20 minutter, til de er møre. Dansk epledessert (4 pers.) 4 store syrlige epler 2 dl vann 100 g sukker 4 eggeplommer 125 g sukker 250 g mandler 4 eggehviter Skjær epler i skiver og kom dem møre i sukkerlake av 2 dl vann og 100 g sukker. La renne av og legg i ildfast form. Rør eggeplommer og sukker luftig. Mal mandlene og bland dem inn. Til slutt vendes stivpiskede eggehviter inn i røren. Fordel røren over epleskivene og stek ved 170 grader i ca 30 minutter. Server lun eller kaldt med vaniljeis. Epler i karamell ½ kg epler 3 dl vann 75 g sukker ½-1 ts sitronsyre 75 g sukker ½ dl kokende vann 1 toppet ts potetmel 1,5 dl kremfløte 1 ts sukker Skrell eplene, del dem på midten og fjern kjernehusene. Kok opp vann, sukker og sitronsyre og legg i et lag med epler av gangen. Kok til de er møre, men hele. Legg så i serveringsbolle med den runde siden opp. Lag saus ved å smelte sukkeret til det er flytende, men ikke brent - rør hele tiden. Spe med kokende vann, men forsiktig. Hell det oppå sukkersausen som eplene er kokt i. Jevnes med potetmel rørt ut i litt vann og avkjøles. Like før servering røres stivpisket krem i sausen som helles over eplene. Innbakte epler med rosiner (4 pers.) 250 g hvetemel 125 g smør 25 g sukker 1 eggeplomme 4 epler 1 ss sitronsaft 25 g brunt sukker 25 g smør 50 g rosiner ½ ts blandet krydder 1 eggehvite, lettvispet Skrell eplene og stikk ut kjernehusene, dynk med sitronsaft. Bland sukker, smør, rosiner og krydder. Smuldre mel og smør, rør inn sukker og så eggeplomme og 3-4 ss kaldt vann. Kna deigen sammen og del i fire. Kjevle hver del ut til en 15 cm sirkel. Sett et eple på hver sirkel og fyll hullet i eple med rosinblandingen. Pensle kantene med vann og brett fyllet slik at det er fullstendig omsluttet. Legg på stekebrett, pensle med eggehvite og strø sukker over. Stek ved 200 grader i 40-45 minutter. Server varme med pisket krem eller vaniljekrem.
Gjest 1111 Skrevet 28. juni 2004 #4 Skrevet 28. juni 2004 Ta en titt i dagboken min, har mye oppskrifter der. på en av de siste sidene finner du oppskrifter som inneholder epler
Gjest gjesta Skrevet 28. juni 2004 #5 Skrevet 28. juni 2004 Skal sjekke ut dagboken din, Mylian. Tusen takk.
Mona Skrevet 30. juni 2004 #6 Skrevet 30. juni 2004 Vet du ikke ville ha pai, men dette blir ikke helt det samme; mørdeig som du fyller med epler, kanel og sukker, tynt lokk over av mørdeig og stek i ovn. Spises varm med vaniljesaus over. Det er nyydelig.
Gjest gjesta Skrevet 30. juni 2004 #7 Skrevet 30. juni 2004 Oppskrift på mørdeig? (Jeg må ha det inn med teskje)
Amarone Skrevet 30. juni 2004 #8 Skrevet 30. juni 2004 Eller skrell epler (ca 1 eple pr person) og del i biter. Legg i smurt, ildfast form, og ringle over sirup eller honning, samt litt kanel, kardemomme og ingefær. Stek i 20 minutter, og server varme med is eller krem.
Gjest 1111 Skrevet 1. juli 2004 #9 Skrevet 1. juli 2004 Oppskrift på mørdeig? (Jeg må ha det inn med teskje) Mørdeigbunn 300 g hvetemel 200 g smør 100 g siktet melis 1 egg Bland sammen alle ingrediensene og legg det kaldt i en time, eller opptil et døgn. Kjevle ut deigen, tykkelse etter smak og behag, jo tynnere jo sprøere bunn. Legges i former og stekes på 200 grader til gyllen farge. Avkjøl og fyll med eventuelt fyll.
Gjest gjesta Skrevet 1. juli 2004 #10 Skrevet 1. juli 2004 Amarone: Det der hørtes veldig fristende ut. Mylian: Tusen takk for oppskrift på mørdeig.
Gjest Lekar Skrevet 23. oktober 2008 #11 Skrevet 23. oktober 2008 Oppskrift på mørdeig? (Jeg må ha det inn med teskje) Hei! Super god oppskrift. Jeg tok og drysset over med rosiner også. Det kan anbefales.
Belit Skrevet 23. oktober 2008 #12 Skrevet 23. oktober 2008 Gammeldags eplekompott er kjempegodt. Skrell og skiv 3-4 epler. Ha i en kjele med 1/2 presset sitron, en liten bit hel kanel, og 1-3 ss sukker (avhengig av hvor søtt du liker det). Hell over ca 1/2 dl vann. Kok forsiktig til eplene er møre. Server enten varm, lunken eller kald, med eller uten is, gresk yoghurt eller vaniljekrem. Også veldig godt sammen med yoghurt og musli til frokost.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå