Gå til innhold

Dessert med epler


Anbefalte innlegg

Gjest gjesta
Skrevet

Laget eplekake i dag, men kunne gjerne tenke meg en oppskrift på dessert med epler (stekte/bakte) som ikke er kake eller pai.

Noen som har noen fristelser på lager?

Skrevet

Bakte epler (4 porsj.)

4 store epler

1 ss honning

saft og skall av 1 sitron

2 ss smeltet smør

Fjern kjernehusene. Smør fire ark folie med 1 ss smør. Bland honning, sitronsaft, sitronskall og 1 ss smør. Fyll blandingen i eplene og pakk dem inn i folien. Grill i ca 20 minutter, til de er møre.

Dansk epledessert (4 pers.)

4 store syrlige epler

2 dl vann

100 g sukker

4 eggeplommer

125 g sukker

250 g mandler

4 eggehviter

Skjær epler i skiver og kom dem møre i sukkerlake av 2 dl vann og 100 g sukker. La renne av og legg i ildfast form. Rør eggeplommer og sukker luftig. Mal mandlene og bland dem inn. Til slutt vendes stivpiskede eggehviter inn i røren. Fordel røren over epleskivene og stek ved 170 grader i ca 30 minutter. Server lun eller kaldt med vaniljeis.

Epler i karamell

½ kg epler

3 dl vann

75 g sukker

½-1 ts sitronsyre

75 g sukker

½ dl kokende vann

1 toppet ts potetmel

1,5 dl kremfløte

1 ts sukker

Skrell eplene, del dem på midten og fjern kjernehusene. Kok opp vann, sukker og sitronsyre og legg i et lag med epler av gangen. Kok til de er møre, men hele. Legg så i serveringsbolle med den runde siden opp. Lag saus ved å smelte sukkeret til det er flytende, men ikke brent - rør hele tiden. Spe med kokende vann, men forsiktig. Hell det oppå sukkersausen som eplene er kokt i. Jevnes med potetmel rørt ut i litt vann og avkjøles. Like før servering røres stivpisket krem i sausen som helles over eplene.

Innbakte epler med rosiner (4 pers.)

250 g hvetemel

125 g smør

25 g sukker

1 eggeplomme

4 epler

1 ss sitronsaft

25 g brunt sukker

25 g smør

50 g rosiner

½ ts blandet krydder

1 eggehvite, lettvispet

Skrell eplene og stikk ut kjernehusene, dynk med sitronsaft. Bland sukker, smør, rosiner og krydder. Smuldre mel og smør, rør inn sukker og så eggeplomme og 3-4 ss kaldt vann. Kna deigen sammen og del i fire. Kjevle hver del ut til en 15 cm sirkel. Sett et eple på hver sirkel og fyll hullet i eple med rosinblandingen. Pensle kantene med vann og brett fyllet slik at det er fullstendig omsluttet. Legg på stekebrett, pensle med eggehvite og strø sukker over. Stek ved 200 grader i 40-45 minutter. Server varme med pisket krem eller vaniljekrem.

Skrevet

Ta en titt i dagboken min, har mye oppskrifter der. på en av de siste sidene finner du oppskrifter som inneholder epler :)

Gjest gjesta
Skrevet

Skal sjekke ut dagboken din, Mylian. Tusen takk. :P

Skrevet

Vet du ikke ville ha pai, men dette blir ikke helt det samme; mørdeig som du fyller med epler, kanel og sukker, tynt lokk over av mørdeig og stek i ovn. Spises varm med vaniljesaus over. Det er nyydelig.

Gjest gjesta
Skrevet

:sikle: Oppskrift på mørdeig?

(Jeg må ha det inn med teskje)

Skrevet

Eller skrell epler (ca 1 eple pr person) og del i biter. Legg i smurt, ildfast form, og ringle over sirup eller honning, samt litt kanel, kardemomme og ingefær. Stek i 20 minutter, og server varme med is eller krem.

Skrevet
:sikle: Oppskrift på mørdeig?

(Jeg må ha det inn med teskje)

Mørdeigbunn

300 g hvetemel

200 g smør

100 g siktet melis

1 egg

Bland sammen alle ingrediensene og legg det kaldt i en time, eller opptil et døgn. Kjevle ut deigen, tykkelse etter smak og behag, jo tynnere jo sprøere bunn. Legges i former og stekes på 200 grader til gyllen farge. Avkjøl og fyll med eventuelt fyll.

Gjest gjesta
Skrevet

Amarone: Det der hørtes :sikle: veldig fristende ut. :blomst:

Mylian: Tusen takk for oppskrift på mørdeig. :blomst:

  • 4 år senere...
Skrevet
:sikle: Oppskrift på mørdeig?

(Jeg må ha det inn med teskje)

Hei!

Super god oppskrift. Jeg tok og drysset over med rosiner også. Det kan anbefales.

Skrevet

Gammeldags eplekompott er kjempegodt. Skrell og skiv 3-4 epler. Ha i en kjele med 1/2 presset sitron, en liten bit hel kanel, og 1-3 ss sukker (avhengig av hvor søtt du liker det). Hell over ca 1/2 dl vann. Kok forsiktig til eplene er møre. Server enten varm, lunken eller kald, med eller uten is, gresk yoghurt eller vaniljekrem. Også veldig godt sammen med yoghurt og musli til frokost.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...