Gjest Anonymous Skrevet 21. juni 2002 #1 Del Skrevet 21. juni 2002 Er det noen som kan fortelle meg hvordan jeg skal lage tapas - ingredienser + oppskrifter. Har faktisk aldri smakt eller prøvd det, men vil veldig gjerne servere dette til neste fest.... Og hva passer best som drikke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 21. juni 2002 #2 Del Skrevet 21. juni 2002 Du kan bruke fantasien. Det er liksom bare småretter. Kjøttboller (evt. i saus), friterte blekksprutringer, salat, brød, biter av stekt kjøtt, kyllingbiter/vinger osv. Det skal ikke være store biter. Det er nesten hele poenget. Skal være mulig å unngå bruk av kniv liksom. Har desverre ikke oppskrifter, men de finnes vel på nettet tenker jeg. Røsvin eller øl skulle vel passe til. eller hva med Sangria (rødvin med fruktbiter i). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vala Skrevet 22. juni 2002 #3 Del Skrevet 22. juni 2002 Det er masse å velge i! Her er noen forslag: bruscetta alioli Patatas bravas (Ovnsstekte poteter med tomat) små kjøttboller Disse a la Robert Stoltenberg ( ) anbefales selv om de ikke er helt spanske.. http://www.nrk.no/programmer/tv/kokkekamp/1749674.html Denne har jeg ikke prøvd: http://www.nrk.no/kanal/nrk2/stereo/1812116.html oliven Marinerte scampi Marinert fisk Ovnsbakte champignon, auberginer i skiver.. Pinchitos, Små grillspyd med marinert kjøtt Så må du ha godt nybakt brød til! Og masse alioli til å dyppe i. NAM! Hvis du skal ha noen gode historier ved bordet så kan du fortelle at tapas faktisk betyr "lokk" og man brukte skålene, gjerne med brødbiter i til å beskytte vinen mot støvføyken på de spanske slettene. Etterhvert ble brødbitene byttet ut med mer avanserte småretter. Noen hevder at disse rettene kom på banen da det ble påbud om å servere mat på skjenkesteder, så ikke arbeiderne skulle drikke seg for fulle... Søk på tapas eller noen av rettene jeg skrev så finner du oppskrifter. Lykke til! Godt er det i hvert fall!! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
leoanna Skrevet 25. juni 2002 #4 Del Skrevet 25. juni 2002 Her er flere nettsider du kan bruke som inspirasjon: http://www.nrk.no/distrikt/rogaland/lokale...en/1821874.html http://www.barogrestaurant.no/reiseradioen_1999.html http://www.nrk.no/mat/1238222.html Kos deg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 25. juni 2002 #5 Del Skrevet 25. juni 2002 En av de beste tapasrettene jeg vet om er bittesmå mandelpoteter kokt i vann med masse salt, dyppet i en god aioli (hvitløksmaiones). Nyyyyyyyyyydelig Ellers kan du damkoke asparges og rulle dem inn i tynne skiver av skinke. Smaker også godt med aioli. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå