Gjest Blåmeis Skrevet 25. juli 2014 #1 Skrevet 25. juli 2014 (endret) - Endret 19. oktober 2014 av Blåmeis
Gjest bustyvel Skrevet 25. juli 2014 #2 Skrevet 25. juli 2014 De forventer da ikke at du skal kunne de -før- du begynner.. Be om å få en liste første dagen, og sett i gang med puggingen da
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #3 Skrevet 25. juli 2014 Pleier det ikke henge en liste ved kassen? Hvilket fylke, TS? Anonymous poster hash: f6d61...b79
Gjest Skrevet 25. juli 2014 #4 Skrevet 25. juli 2014 Vi fikk liste med PLU koder på kiwi, for å pugge, men ingen husker de! De tar man etterhvert når man bruker de! Vi åpnet f.eks i november og ALLE kunne PLU koden på klementiner innen noen dager for å si det slik! Selv etter tre år på Kiwi må jeg fortsatt søke opp noen varer vi selger så sjelden at PLU koden bare ikke sitter!
Gjest Blåmeis Skrevet 25. juli 2014 #5 Skrevet 25. juli 2014 Vet jeg får de utdelt, jeg vil bare se på de "mest brukte" for å ikke være helt grønn på første arbeidsdag. Jeg skal jobbe full vakt. Får naturligvis opplæring, men vil være mest mulig forberedt. Ingen på Meny som kan poste de her?
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #6 Skrevet 25. juli 2014 Det er ikke meningen at du skal kunne PLU i hodet Etter noen timer i kassen så kommer nok de vanligste kodene til å sitte nokså godt, men jeg tror ikke det er noe vits i å pugge selve kodene. Jeg har jobbet i 7 år i butikk og husker omtrent ikke kodene - det jeg husker er bevegelsen når du taster dem inn, hehe. Kassa er nok utstyrt både med lister over kodene og med et system på skjermen hvor du kan søke dem opp. Det som derimot er litt greit å vite er hva som er hva. Meny har jo en del eksotiske frukter og stort utvalg både på grønt og i bakeavd. Flaut å måtte spørre kunden om hva ting heter Anonymous poster hash: 37737...fee 3
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #7 Skrevet 25. juli 2014 Banan: 4011 Agurk: 4316 Røde epler: 4015 Rød paprika: 4045 "vanlige" løsvekt tomater: 4064 Potet: 4030 Blomkål: 4079 Brokkoli: 4088 Pærer: 3017 Anonymous poster hash: 37737...fee 2
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #8 Skrevet 25. juli 2014 http://quiz2.start.no/14038 Banan: 4011 Agurk: 4316 Røde epler: 4015 Rød paprika: 4045 "vanlige" løsvekt tomater: 4064 Potet: 4030 Blomkål: 4079 Brokkoli: 4088 Pærer: 3017 Anonymous poster hash: 37737...fee Wooops! feil i denne listen. Der ser du at etter selv 7 år så sitter det mer i fingrene enn i hodet Her er den riktige Banan: 4011 Agurk: 4316 Røde epler: 4015 Rød paprika: 4088 "vanlige" løsvekt tomater: 4064 Potet: 4030 Blomkål: 4079 Brokkoli: 4049 Pærer: 3017 Anonymous poster hash: 37737...fee 3
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #9 Skrevet 25. juli 2014 http://www.bama.no/ Her kan du forresten gå inn og sjekke navn på litt eksotiske/uvanlige frukt og grønt-ting. Jeg var i alle fall helt grønn (pun intended) på mye av dette da jeg startet i dagligvaren, og synes at dette var til nyttig hjelp. Vet ikke om du bare skal sitte i kassen, men jeg var en del i grønt-avd. og fikk mye spørsmål om f.eks. hvilke potet-typer som var melne og koketid og tilberedning på div. ting. Dessverre bruker de ferreste butikker noe særlig tid til å lære opp folk på nettopp dette, så jeg leste meg opp mye på fritiden, men det er jo kjekt å vite selv også. Anonymous poster hash: 37737...fee 3
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #10 Skrevet 25. juli 2014 Er vel en sånn liste med plu-koder i selve kassen som man bruker i starten til å slå opp løsvekt varer, men etterhvert så lærer man dem jo utenat. Det går utrolig fort, så ikke bekymre det for det:) Ha som mål å lære 2 koder hver dag f.eks:) Så kan man spille "plu-bingo" med en kollega for å se hvem som kan mest^^, Anonymous poster hash: 22547...309
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #11 Skrevet 25. juli 2014 Tenk dere det, for 30 år siden hadde de ikke strekkoder. Da måtte de kunne alle prisene på alle varene i hodet. Tenk det! Anonymous poster hash: f6d61...b79
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #12 Skrevet 25. juli 2014 Tenk dere det, for 30 år siden hadde de ikke strekkoder. Da måtte de kunne alle prisene på alle varene i hodet. Tenk det! Anonymous poster hash: f6d61...b79 For 30 år siden hadde hver butikk omtrent 1/10 av vareutvalget til dagens butikker. Og dessuten hadde de fleste prismaskiner. Anonymous poster hash: 37737...fee 6
Gjest Skrevet 25. juli 2014 #13 Skrevet 25. juli 2014 Er det samme PLU koder på meny som Kiwi? Ser sånn ut på de over her hvertfall
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #14 Skrevet 25. juli 2014 Norgesgruppen bruker stort sett de samme ja. Anonymous poster hash: 37737...fee 1
SmallTalk Skrevet 25. juli 2014 #15 Skrevet 25. juli 2014 Er det samme PLU koder på meny som Kiwi? Ser sånn ut på de over her hvertfall Jepp. Norgesgruppen bruker stort sett de samme ja. Anonymous poster hash: 37737...fee Stemmer det, og de bytter de ikke spesielt ofte heller. Nå er det 4 år siden jeg jobbet i butikk, og kodene så mistenkelig kjente ut.
Gjest HappyWaffle Skrevet 25. juli 2014 #17 Skrevet 25. juli 2014 syns det var noe kjent med listen jobber på ica
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #18 Skrevet 25. juli 2014 Så noen har skrevet de vanligste fruktene/grønnsakene, så her har du noen andre som blir brukt ofte: Rundstykker: 9743 Bakevarer: 2821 (croissanter osv, de bakevarene det er 3 for 30 tilbud på. Du finner fort ut hvilke det gjelder) Boller: 5419 Salatbar: 4470 Smågod: 9009 Nøtter: 9018 Frosne reker: 5200 Anonymous poster hash: 4a7cb...12c
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2014 #19 Skrevet 25. juli 2014 Ulike Meny-butikker kan ha små forskjeller i kodene, så det beste er jo bare å lære seg dem når en kommer langt. Men Meny har som regel langt flere spennende frukter og grønnsaker enn det enhver Rimi har, så DER er det mye du kan lære deg på forhånd. Det jeg kommer på "på stående fot" som jeg vet noen sliter med er ting som søt potet (ja, faktisk - PLU 4091), gurkemeie, galangal, choggiabeter (tror ikke butikkene har slike inne akkurat nå), romanesco, spisskål, rettich, kassava, kumquat, kiwano, neper (...ja), artisjokk, skorsonnerot, granateple, carambol (stjernefrukt), tamarillo, rambutan, litchi, pitahaya.... og sikkert en god del mer. Altså, jeg har hatt opplæring av videregåendeelever som ikke vet hva en kålrot er, og det ble gode kassefolk ut av dem også. Nå i denne sesongen er det praktisk å lære seg de ulike melontypene, og feks hvite hvordan stikkelsbær ser ut. I tillegg bør du alltid kunne ulike sopptyper; champignon, kantarell, aroma champignon, østersopp, portobello, shiitake. Anonymous poster hash: 5736d...557
Glynis Skrevet 26. juli 2014 #20 Skrevet 26. juli 2014 (endret) Jeg måtte hjelpe en fyr i kassa med navnet på purre og grapefrukt en gang. Purre var han blank på, grapefrukt var "dette er ikke en appelsin, sant?". Endret 26. juli 2014 av Glynis
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå