Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Til tiramisu, som tilbehør til f.eks. nystekt eplekake eller ovnsbakte bananer, i ostekaker eller del av fyll i andre kaker ++ Her er et par oppskrifter hvis du vil prøve deg.

Tiramisu

3 eggeplommer

75 g sukker

en dæsj kahlua eller kaffelikør

500 g mascarpone

2 dl kald sterk kaffe/espresso

14 fingerkjeks

25 g revet sjokolade

kakaopulver

Visp eggeplommer og sukker godt sammen. Ha i mascarpone og visp til røren blir glatt og lys. Tilsett 1 ss av likøren og visp godt. Bland resten av likøren med kaffen. Dypp fingerkjeksene i kaffeblandingen og legg halvparten i bunnen av en form. Bre over halvparten av mascarponeblandingen, dryss over litt revet sjokolade. Legg resten av kjeksene oppå, bre over resten av røren og dryss over resten av sjokoladen. Dekk til og sett i kjøleskap i 2 timer. Dryss over kakaopulver før servering.

Kaffe- og bringebærkake

300 g søt kjeks, gjerne med kaffe- eller sjokoladesmak

175 g smør

1 ss pulverkaffe

250 g mascarponeost

200 g vaniljesaus

250 g bringebær

1-2 ss kakaopulver

Ha kjeksene i en foodprocessor og mal til smulder. Smelt smøret med pulverkaffen og rør inn kjekssmulene. Klem ut i en 23 cm springform og avkjøl til bunnen stivner. Gjern ringen rundt formen og hvelv bunnen over på et fat. Bland sammen mascarpone og vaniljesaus og smør halvparten over bunnen. Fordel bringebærene over og hell resten av osteblandingen oppå. Sikt kakaopulver over før servering.

Ananasterte med mascarponekrem

120 g usaltet smør

80 g skåldede mandler

120 g melis

3 eggehviter

60 g hvetemel

½ ananas skåret i biter

frø fra 1 vaniljestang

100 g mascarpone

2 dl kremfløte

50 g sukker

saften av ¼ sitron

Smelt smøret og la det bli romtemperert. Mal mandlene sammen med melis. Bland eggehvitene med mandelmelet, tilsett smeltet smør og vend inn hvetemel til slutt. Fyll røren i små 7 cm terteformer, legg biter av ananas i formene og stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter.

Pisk resten av ingrediensene stivt, unntatt sitronsaft. Ikke pisk for mye. Smak til med sitronsaft og legg en kule krem på de lune tertene.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1247592
Del på andre sider

Annonse

  • 4 uker senere...
Gjest Anonymous

Et lite tips her, selv om det er lenge siden diskusjonen startet.

Stek kjøttdeig, og krydre godt! Bland så i et beger med mascarpone, og spe evt. med litt fløte/melk hvis sausen blir tykk. Bland med pasta og strø masse grovhakket rucola over før servering!

Yammi!!!!

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1316931
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...