Lumiah Skrevet 25. juni 2004 #1 Del Skrevet 25. juni 2004 Jeg kjøpte en sånn Mascarpone Fresco Colle, med ku på, i den tro at det var en påleggsost. Men jeg syntes ikke at den passet på skiva i det hele tatt, den smakte søtt på en måte... Hva bruker en Mascarpone ost til egentlig? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 25. juni 2004 #2 Del Skrevet 25. juni 2004 Til desserter/kake/mat http://www.matoppskrift.no/sider/LinkR%C3%...p?ID=Mascarpone http://www.matogmer.no/ost/mascarpone.htm http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/ind...ndex.hbs?o=1260 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1247581 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Felicia Skrevet 25. juni 2004 #3 Del Skrevet 25. juni 2004 Den er veldig god på toast med jordbær og sukker på *slurpe* Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1247588 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 25. juni 2004 #4 Del Skrevet 25. juni 2004 Til tiramisu, som tilbehør til f.eks. nystekt eplekake eller ovnsbakte bananer, i ostekaker eller del av fyll i andre kaker ++ Her er et par oppskrifter hvis du vil prøve deg. Tiramisu 3 eggeplommer 75 g sukker en dæsj kahlua eller kaffelikør 500 g mascarpone 2 dl kald sterk kaffe/espresso 14 fingerkjeks 25 g revet sjokolade kakaopulver Visp eggeplommer og sukker godt sammen. Ha i mascarpone og visp til røren blir glatt og lys. Tilsett 1 ss av likøren og visp godt. Bland resten av likøren med kaffen. Dypp fingerkjeksene i kaffeblandingen og legg halvparten i bunnen av en form. Bre over halvparten av mascarponeblandingen, dryss over litt revet sjokolade. Legg resten av kjeksene oppå, bre over resten av røren og dryss over resten av sjokoladen. Dekk til og sett i kjøleskap i 2 timer. Dryss over kakaopulver før servering. Kaffe- og bringebærkake 300 g søt kjeks, gjerne med kaffe- eller sjokoladesmak 175 g smør 1 ss pulverkaffe 250 g mascarponeost 200 g vaniljesaus 250 g bringebær 1-2 ss kakaopulver Ha kjeksene i en foodprocessor og mal til smulder. Smelt smøret med pulverkaffen og rør inn kjekssmulene. Klem ut i en 23 cm springform og avkjøl til bunnen stivner. Gjern ringen rundt formen og hvelv bunnen over på et fat. Bland sammen mascarpone og vaniljesaus og smør halvparten over bunnen. Fordel bringebærene over og hell resten av osteblandingen oppå. Sikt kakaopulver over før servering. Ananasterte med mascarponekrem 120 g usaltet smør 80 g skåldede mandler 120 g melis 3 eggehviter 60 g hvetemel ½ ananas skåret i biter frø fra 1 vaniljestang 100 g mascarpone 2 dl kremfløte 50 g sukker saften av ¼ sitron Smelt smøret og la det bli romtemperert. Mal mandlene sammen med melis. Bland eggehvitene med mandelmelet, tilsett smeltet smør og vend inn hvetemel til slutt. Fyll røren i små 7 cm terteformer, legg biter av ananas i formene og stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter. Pisk resten av ingrediensene stivt, unntatt sitronsaft. Ikke pisk for mye. Smak til med sitronsaft og legg en kule krem på de lune tertene. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1247592 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lumiah Skrevet 25. juni 2004 Forfatter #5 Del Skrevet 25. juni 2004 Tusen takk dere!! Her var det jo mange forslag! Får nok brukt den til noe allikevel da! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1247624 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tristessa Skrevet 28. juni 2004 #6 Del Skrevet 28. juni 2004 Og den er fryktelig god hvis du bare rører ned litt sukker og vaniljestang og har til jordbærene. I nord-Italia er den avløser for pisket krem. Ooohhhh... Mascarpone er digg! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1253607 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 28. juni 2004 #7 Del Skrevet 28. juni 2004 Tiramisù *drømme* Slik ost skal ikke kastes bort på tørre skiver Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1253613 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 23. juli 2004 #8 Del Skrevet 23. juli 2004 Et lite tips her, selv om det er lenge siden diskusjonen startet. Stek kjøttdeig, og krydre godt! Bland så i et beger med mascarpone, og spe evt. med litt fløte/melk hvis sausen blir tykk. Bland med pasta og strø masse grovhakket rucola over før servering! Yammi!!!! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/85361-mascarpone-ost/#findComment-1316931 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå