AnonymBruker Skrevet 4. juli 2014 #1 Skrevet 4. juli 2014 Hei hei, Jeg har fulgt med på kostholdet mitt i løpet av noen uker for å se hvor mye karbohydrater, fett og proteiner jeg spiser - mest for å spise sunt og godt. Jeg spiser ikke kjøtt… og problemet er at det blir altfor mye karbohydrater, og jeg trenger derfor tips til gode kilder til fett og protein. Jeg spiser egg til frokost, og prøver å spise grønt, egentlig ikke så mye brød og slikt, men det blir feil fordeling på "skalaen" uansett hva jeg prøver å gjøre føles det ut som. Tips mottas gjerne! Takk! Anonymous poster hash: 46406...3b2
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2014 #2 Skrevet 4. juli 2014 Hei hei, Jeg har fulgt med på kostholdet mitt i løpet av noen uker for å se hvor mye karbohydrater, fett og proteiner jeg spiser - mest for å spise sunt og godt. Jeg spiser ikke kjøtt… og problemet er at det blir altfor mye karbohydrater, og jeg trenger derfor tips til gode kilder til fett og protein. Jeg spiser egg til frokost, og prøver å spise grønt, egentlig ikke så mye brød og slikt, men det blir feil fordeling på "skalaen" uansett hva jeg prøver å gjøre føles det ut som. Tips mottas gjerne! Takk! Anonymous poster hash: 46406...3b2 Nøtter er proteinrikt og inneholder også fett (mye sunt fett i enkelte nøtter) Bønner er også proteinrikt Anonymous poster hash: 097e6...238 1
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2014 #3 Skrevet 4. juli 2014 Hei hei, Jeg har fulgt med på kostholdet mitt i løpet av noen uker for å se hvor mye karbohydrater, fett og proteiner jeg spiser - mest for å spise sunt og godt. Jeg spiser ikke kjøtt… og problemet er at det blir altfor mye karbohydrater, og jeg trenger derfor tips til gode kilder til fett og protein. Jeg spiser egg til frokost, og prøver å spise grønt, egentlig ikke så mye brød og slikt, men det blir feil fordeling på "skalaen" uansett hva jeg prøver å gjøre føles det ut som. Tips mottas gjerne! Takk! Anonymous poster hash: 46406...3b2 Avocado inneholder mye fett Anonymous poster hash: 097e6...238 1
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2014 #4 Skrevet 4. juli 2014 http://iform.nu/kosthold/sunn-vekt/fett-spis-av-det-sunne-fettet En fjerdedel av proteinet i kosten kommer fra kjøtt, blod- og innmat, en fjerdedel fra meieriprodukter, 8 % fra fisk og 3 % fra egg. Av vegetabilske kilder er kornvarer viktigst, og de utgjør en fjerdedel av proteininntaket Egg- og melkeprotein har spesielt gunstig sammensetning da nesten 100 % av proteinet kan brukes til proteinsyntesen i menneskekroppen. Alt kjøtt, fisk, blod- og innmat er også gode proteinkilder. Veganere og vegetarianere får proteiner fra bønner, erter, kornprodukter, nøtter, frø, kjerner og grønnsaker. Soyabønner og soyaprodukter har et spesielt høyt proteininnhold. Grovt brød, gryn, knekkebrød, grøt av fullkorn og spiret korn er også verdifulle proteinkilder sammen med melk, yoghurt og ost. Det er gunstig å kombinere flere proteinkilder ved hvert måltid. Det er ikke nødvendigvis de matvarer som inneholder mest protein som er de gunstigste proteinkildene. Lammekjøtt med 25 % av kaloriinnholdet i form av protein inneholder også 75 % fett, hovedsakelig av mettet type. I soya utgjøres mer enn halvparten av kaloriinnholdet av protein. Soya er i flere henseende en bedre proteinkilde enn kjøtt fordi bønnene ikke inneholder mettet fett, men derimot helsefremmende, langsomt opptakelige karbohydrater. Tofu, en bønnemasse fremstilt av soyabønner, er en meget god proteinkilde. Nøtter, frø, korn, grønnsaker og frukt inneholder gjennomsnittlig ca 10-15 % protein. Spinat inneholder 49 %, bønner ca 25 %, gresskarkjerner 21 %, quinoa og sitron 16 %, cashewnøtter 12 %, poteter 11%, mais 4% og epler 1 %. De fleste grønnsaker og korn inneholder lite av aminosyrene methionin og lysin. Ved å kombinere grønnsaker med ris eller bønner, og korn med melk og ost, får måltidet en god proteinsammensetning. De fleste friske mennesker som spiser en sunn, variert kost vil derfor få i seg nok protein og aminosyrer. Quinoa er et sydamerikansk frøslag som har vært dyrket i mer enn 5000 år, og utgjorde aztekernes basiskost. Næringsinnholdet i quinoa gjør den til en svært verdifull matvare. Frøet inneholder 16 % protein av bedre kvalitet enn kjøtt. I tillegg inneholder quinoa flerumettede, essensielle fettsyrer, E- og B-vitaminer, kalsium og jern. Quinoa kan kokes i 15 minutter og brukes i stedet for ris. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteinkilder-i-kosten/#sthash.Af3nY4nm.dpuf En fjerdedel av proteinet i kosten kommer fra kjøtt, blod- og innmat, en fjerdedel fra meieriprodukter, 8 % fra fisk og 3 % fra egg. Av vegetabilske kilder er kornvarer viktigst, og de utgjør en fjerdedel av proteininntaket Egg- og melkeprotein har spesielt gunstig sammensetning da nesten 100 % av proteinet kan brukes til proteinsyntesen i menneskekroppen. Alt kjøtt, fisk, blod- og innmat er også gode proteinkilder. Veganere og vegetarianere får proteiner fra bønner, erter, kornprodukter, nøtter, frø, kjerner og grønnsaker. Soyabønner og soyaprodukter har et spesielt høyt proteininnhold. Grovt brød, gryn, knekkebrød, grøt av fullkorn og spiret korn er også verdifulle proteinkilder sammen med melk, yoghurt og ost. Det er gunstig å kombinere flere proteinkilder ved hvert måltid. Det er ikke nødvendigvis de matvarer som inneholder mest protein som er de gunstigste proteinkildene. Lammekjøtt med 25 % av kaloriinnholdet i form av protein inneholder også 75 % fett, hovedsakelig av mettet type. I soya utgjøres mer enn halvparten av kaloriinnholdet av protein. Soya er i flere henseende en bedre proteinkilde enn kjøtt fordi bønnene ikke inneholder mettet fett, men derimot helsefremmende, langsomt opptakelige karbohydrater. Tofu, en bønnemasse fremstilt av soyabønner, er en meget god proteinkilde. Nøtter, frø, korn, grønnsaker og frukt inneholder gjennomsnittlig ca 10-15 % protein. Spinat inneholder 49 %, bønner ca 25 %, gresskarkjerner 21 %, quinoa og sitron 16 %, cashewnøtter 12 %, poteter 11%, mais 4% og epler 1 %. De fleste grønnsaker og korn inneholder lite av aminosyrene methionin og lysin. Ved å kombinere grønnsaker med ris eller bønner, og korn med melk og ost, får måltidet en god proteinsammensetning. De fleste friske mennesker som spiser en sunn, variert kost vil derfor få i seg nok protein og aminosyrer. Quinoa er et sydamerikansk frøslag som har vært dyrket i mer enn 5000 år, og utgjorde aztekernes basiskost. Næringsinnholdet i quinoa gjør den til en svært verdifull matvare. Frøet inneholder 16 % protein av bedre kvalitet enn kjøtt. I tillegg inneholder quinoa flerumettede, essensielle fettsyrer, E- og B-vitaminer, kalsium og jern. Quinoa kan kokes i 15 minutter og brukes i stedet for ris. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteinkilder-i-kosten/#sthash.Af3nY4nm.dpuf" http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteinkilder-i-kosten/ En fjerdedel av proteinet i kosten kommer fra kjøtt, blod- og innmat, en fjerdedel fra meieriprodukter, 8 % fra fisk og 3 % fra egg. Av vegetabilske kilder er kornvarer viktigst, og de utgjør en fjerdedel av proteininntaket Egg- og melkeprotein har spesielt gunstig sammensetning da nesten 100 % av proteinet kan brukes til proteinsyntesen i menneskekroppen. Alt kjøtt, fisk, blod- og innmat er også gode proteinkilder. Veganere og vegetarianere får proteiner fra bønner, erter, kornprodukter, nøtter, frø, kjerner og grønnsaker. Soyabønner og soyaprodukter har et spesielt høyt proteininnhold. Grovt brød, gryn, knekkebrød, grøt av fullkorn og spiret korn er også verdifulle proteinkilder sammen med melk, yoghurt og ost. Det er gunstig å kombinere flere proteinkilder ved hvert måltid. Det er ikke nødvendigvis de matvarer som inneholder mest protein som er de gunstigste proteinkildene. Lammekjøtt med 25 % av kaloriinnholdet i form av protein inneholder også 75 % fett, hovedsakelig av mettet type. I soya utgjøres mer enn halvparten av kaloriinnholdet av protein. Soya er i flere henseende en bedre proteinkilde enn kjøtt fordi bønnene ikke inneholder mettet fett, men derimot helsefremmende, langsomt opptakelige karbohydrater. Tofu, en bønnemasse fremstilt av soyabønner, er en meget god proteinkilde. Nøtter, frø, korn, grønnsaker og frukt inneholder gjennomsnittlig ca 10-15 % protein. Spinat inneholder 49 %, bønner ca 25 %, gresskarkjerner 21 %, quinoa og sitron 16 %, cashewnøtter 12 %, poteter 11%, mais 4% og epler 1 %. De fleste grønnsaker og korn inneholder lite av aminosyrene methionin og lysin. Ved å kombinere grønnsaker med ris eller bønner, og korn med melk og ost, får måltidet en god proteinsammensetning. De fleste friske mennesker som spiser en sunn, variert kost vil derfor få i seg nok protein og aminosyrer. Quinoa er et sydamerikansk frøslag som har vært dyrket i mer enn 5000 år, og utgjorde aztekernes basiskost. Næringsinnholdet i quinoa gjør den til en svært verdifull matvare. Frøet inneholder 16 % protein av bedre kvalitet enn kjøtt. I tillegg inneholder quinoa flerumettede, essensielle fettsyrer, E- og B-vitaminer, kalsium og jern. Quinoa kan kokes i 15 minutter og brukes i stedet for ris. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteinkilder-i-kosten/#sthash.Af3nY4nm.dpuf Anonymous poster hash: 097e6...238
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2014 #6 Skrevet 4. juli 2014 Meieriprodukter og fisk hvis du spiser det Anonymous poster hash: 18cdf...dcc 1
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2014 #7 Skrevet 4. juli 2014 Meieriprodukter og fisk hvis du spiser det Anonymous poster hash: 18cdf...dcc Det gjør jeg - melk, cottage og ost ++ av det jeg kommer på i farten. Takk for alle tips sålangt Anonymous poster hash: 46406...3b2
AnonymBruker Skrevet 5. juli 2014 #8 Skrevet 5. juli 2014 Protein: Egg, kylling, kalkun, fisk (laks, torsk etc), rødt kjøtt (biff, lam etc) Fett: Kokosolje, smør, olivenolje, nøtter, avokado, gresk/tyrkiske yoghurt, ost Anonymous poster hash: 4fdcc...cfe
Pringle Skrevet 5. juli 2014 #9 Skrevet 5. juli 2014 (endret) Protein: Egg, kylling, kalkun, fisk (laks, torsk etc), rødt kjøtt (biff, lam etc) Fett: Kokosolje, smør, olivenolje, nøtter, avokado, gresk/tyrkiske yoghurt, ostAnonymous poster hash: 4fdcc...cfe OP spiser ikke kjøtt... Ellers gode tips. Forresten tror jeg ikke det er nødvendig eller hensiktsmessig å stresse for å få i seg mer protein, om du ikke driver hard styrketrening. Begrense (raske) karbohydrater er et råd for å unngå blodsukkersvingninger, som igjen øker appetitten - men hvis dette ikke er noe problem for deg, så ikke tenk på det. Funker det, så ikke prøv å fiks det. Endret 5. juli 2014 av Pringle
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå