AnonymBruker Skrevet 3. juli 2014 #1 Del Skrevet 3. juli 2014 Jeg har kjørt meg litt fast i tankegangen, og behøver litt hjelp. Jeg vet hvilke grønnsaker og frukt som er gode karbohydratkilder. Av kornsorter kommer jeg på havre og quinoa. Belgfrukter er jeg lite flink tli å bruke, men tenker at kikerter, bønner og linser er gode alternativer hvis jeg bare finner ut hvordan jeg skal bruke dem. Flere? Alternativene er ment å erstatte brød, potet, ris og pasta. Anonymous poster hash: 45435...1b5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pringle Skrevet 3. juli 2014 #2 Del Skrevet 3. juli 2014 (endret) Nøtter, kakao, melk, honning, mais, hirse, bokhvete, søtpotet... google ingredienser + oppskrift... Men hvorfor vi du ikke spise potet og ris? Endret 3. juli 2014 av Pringle Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14712495 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2014 #3 Del Skrevet 3. juli 2014 Men hvorfor vi du ikke spise potet og ris? Problemer med blodsukkeret Anonymous poster hash: 45435...1b5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14712536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 3. juli 2014 #4 Del Skrevet 3. juli 2014 Nei, jeg kommer ikke på noe mer ... her går det i frukt, grønt, bær, frukt, grønt, bær ... F.eks når jeg har trent, så spiser jeg banan og friske dadler (gjerne med litt diverse nøtter og frø), fordi banan og friske dadler er en ekstremt god kilde til karbohydrater. På tur har jeg alltid med dadler, banan og nøtter og frø. :D Ellers har du fått med deg det meste? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14712556 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 3. juli 2014 #5 Del Skrevet 3. juli 2014 Problemer med blodsukkeret Anonymous poster hash: 45435...1b5 Samme her! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14712557 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 3. juli 2014 #6 Del Skrevet 3. juli 2014 Problemer med blodsukkeret Anonymous poster hash: 45435...1b5 Potet har veldig lav glykemisk indeks. Lavere enn kornsortene du nevnte. Og egentlig alle andre kornsorter også. Om du har problemer med høyt blodsukker bør du kanskje vurdere å ikke spise så mye karbohydrater? 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14712954 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2014 #7 Del Skrevet 3. juli 2014 Potet har veldig lav glykemisk indeks. Lavere enn kornsortene du nevnte. Og egentlig alle andre kornsorter også. Om du har problemer med høyt blodsukker bør du kanskje vurdere å ikke spise så mye karbohydrater? Potet har så vidt jeg vet høy glykemisk indeks, og uansett får jeg kraftig forhøyet blodsukker av kokte rotgrønnsaker. (11,5 2 timer etter lapskaus, målt i går) Og jeg har familiær hyperkolesterolemi, så karbohydater er en viktig del av mitt kosthold, men jeg må bare finne det som fungerer, i den rette balansen, noe som har blitt vanskeligere akkurat nå på grunn av langtidsbehandling med kortison. Anonymous poster hash: 45435...1b5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14713016 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 3. juli 2014 #8 Del Skrevet 3. juli 2014 Potet har så vidt jeg vet høy glykemisk indeks, og uansett får jeg kraftig forhøyet blodsukker av kokte rotgrønnsaker. (11,5 2 timer etter lapskaus, målt i går) Og jeg har familiær hyperkolesterolemi, så karbohydater er en viktig del av mitt kosthold, men jeg må bare finne det som fungerer, i den rette balansen, noe som har blitt vanskeligere akkurat nå på grunn av langtidsbehandling med kortison. Anonymous poster hash: 45435...1b5 Et "triks" for å senke GI på poteten er å kjøle den ned før du spiser den. Uansett har vel ikke potet mer en rundt 60? Uansett bør du spise karbohydrater sammen med proteiner (og kanskje litt fett fra enumettede kilder). Det drar ned hastigheten på opptaket av næringstoffer. Har du involvert ernæringsfysiolog? Det kan være greit slik at dere sammen kan lage et system på testingen. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14713093 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2014 #9 Del Skrevet 3. juli 2014 Et "triks" for å senke GI på poteten er å kjøle den ned før du spiser den. Uansett har vel ikke potet mer en rundt 60? Uansett bør du spise karbohydrater sammen med proteiner (og kanskje litt fett fra enumettede kilder). Det drar ned hastigheten på opptaket av næringstoffer. Har du involvert ernæringsfysiolog? Det kan være greit slik at dere sammen kan lage et system på testingen. Kokt potet har en GI på over 80, og jeg vet at den får lavere GI ved nedkjøling, og at den bør spises sammen med proteiner. Men som sagt er situasjonen litt spesiell akkurat nå, så det som vanligvis har holdt blodsukkeret stabilt fungerer ikke like godt som det vanligvis gjør. Det tar tid å få time hos ernæringsfysiolog, spesielt nå på sommeren, så jeg må gjøre akuttiltakene på egen hånd for å få kontroll. Og derfor er jeg ute etter alternativer. Anonymous poster hash: 45435...1b5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14713140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 3. juli 2014 #10 Del Skrevet 3. juli 2014 (endret) Kokt potet har en GI på over 80, og jeg vet at den får lavere GI ved nedkjøling, og at den bør spises sammen med proteiner. Men som sagt er situasjonen litt spesiell akkurat nå, så det som vanligvis har holdt blodsukkeret stabilt fungerer ikke like godt som det vanligvis gjør. Det tar tid å få time hos ernæringsfysiolog, spesielt nå på sommeren, så jeg må gjøre akuttiltakene på egen hånd for å få kontroll. Og derfor er jeg ute etter alternativer. Anonymous poster hash: 45435...1b5 Ja det stemmer nok... Bruker potet mye selv til "post work out". Tabellen min er sikkert i rå tilstand. Det er vel generelt vanskelig å få time til offentlig ernæringsfysiolog. De gangene vi har brukt det har vi stort sett alltid brukt privatpraktiserende, men det er gjerne fordi ønskene våre er litt utenfor det den offentlige tjenesten tilbyr. Prøv også å tilsette potetstivelse i tingene du lager (nå høres jeg ut som en potetfanatiker, hehe). Det er så og si rent rs3-stivelse som ikke tas opp som glukose i tarmen. Er med på å senke GI på måltidene og gi bakteriene i tarmen næring Endret 3. juli 2014 av Supraspinatus Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14713274 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2014 #11 Del Skrevet 3. juli 2014 Ja det stemmer nok... Bruker potet mye selv til "post work out". Tabellen min er sikkert i rå tilstand. Det er vel generelt vanskelig å få time til offentlig ernæringsfysiolog. De gangene vi har brukt det har vi stort sett alltid brukt privatpraktiserende, men det er gjerne fordi ønskene våre er litt utenfor det den offentlige tjenesten tilbyr. Prøv også å tilsette potetstivelse i tingene du lager (nå høres jeg ut som en potetfanatiker, hehe). Det er så og si rent rs3-stivelse som ikke tas opp som glukose i tarmen. Er med på å senke GI på måltidene og gi bakteriene i tarmen næring Potetstivelse i betydning vanlig potetmel? Anonymous poster hash: 45435...1b5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14713306 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 3. juli 2014 #12 Del Skrevet 3. juli 2014 Potetstivelse i betydning vanlig potetmel? Anonymous poster hash: 45435...1b5 I Norge ser det ut til at potetstivelse og potetmel er det samme. I følge mine engelske kilder er potato flour og potato starch ikke det samme. Nå har jeg bare en engelsk forpakning her og der inneholder den bare stivelse. På tilsvarende pakke med "potato flour" er det også litt protein og fett. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14713365 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2014 #13 Del Skrevet 3. juli 2014 I Norge ser det ut til at potetstivelse og potetmel er det samme. I følge mine engelske kilder er potato flour og potato starch ikke det samme. Nå har jeg bare en engelsk forpakning her og der inneholder den bare stivelse. På tilsvarende pakke med "potato flour" er det også litt protein og fett. Det var interessant. Det burde jo bety at blodsukkeret ikke påvirkes så mye av bakverk bakt med potetmel. Kanskje jeg tåler å spise et stykke rullekake? (*drømmer*) Det må sjekkes ut. Takk for godt tips med å bruke potetmel for å senke GI, jeg har også sett at sitron har noe av samme effekten. Anonymous poster hash: 45435...1b5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/850512-eksempler-p%C3%A5-gode-glutenfri-karbohydratkilder-og-hvordan-disse-kan-brukes/#findComment-14713422 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå