Gå til innhold

Ting du har lyst å prøve å lage


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg ser ofte retter på TV eller nett som jeg får ekstremt lyst å prøve. Men så gjelder det å finne tid til det, og ikke minst - komme på å prøve disse nye tingene. Ofte går disse matrettene i glemmeboka, så nå prøver jeg å skrive ned de tingene jeg har lyst å prøve å lage:

- Sushi

- En skikkelig mektig Oreokake

- Pulled pork. Ikke helt sikker på hvordan tilbehør jeg i så fall bør bruke

- Tiramisu

- Iskaffe (har jo kaffemaskin som lager iskaffe, men jeg snakker om en sånn skikkelig mektig iskaffe med vaniljeis, isbiter, kaffe, sjokoladesaus og diverse)

Det er de tingene jeg kommer på, som jeg har lyst å lage, men ikke har lagd før.

Hva har dere på lista over ting dere har lyst å lage selv? :)



Anonymous poster hash: 96f7e...d0c
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Pulled pork -> coleslaw, båtpoteter, barbequesaus og pitabrød. Nam!

Min liste:

- posjert egg

- hjemmebrygget vin

- fancy juicer

- soufflé

- selvfisket fisk/selvplukkede blåskjell

AnonymBruker
Skrevet

Vaskevaffel :)



Anonymous poster hash: a39de...25c
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Pulled pork -> coleslaw, båtpoteter, barbequesaus og pitabrød. Nam!

Min liste:

- posjert egg

- hjemmebrygget vin

- fancy juicer

- soufflé

- selvfisket fisk/selvplukkede blåskjell

Takk for tips angående "Pulled porken". Hørtes veldig godt ut - skal prøve!

Mange gode ting på lista di også ser jeg! Spennende :)

Anonymous poster hash: 96f7e...d0c

AnonymBruker
Skrevet

Vaskevaffel :)

Anonymous poster hash: a39de...25c

Hmmm, hva er vaskevaffel? :vetikke:

Anonymous poster hash: 96f7e...d0c

  • Liker 1
Skrevet

Takk for tips angående "Pulled porken". Hørtes veldig godt ut - skal prøve!

Mange gode ting på lista di også ser jeg! Spennende :)

Anonymous poster hash: 96f7e...d0c

Den kombinasjonen er helt hellig! Barbequesausen for å spice det opp, coleslaw'en for å milde det ned og pitabrødet for å rense tallerkenen med. ;)

Skrevet

Beef bourguignon har jeg alltid hatt lyst til å lage.

Generelt bresering av kjøtt er noe jeg ønsker å utfordre meg selv på, lage god mat av "dårlige" kjøttstykker er noe som jeg syns er artig. Undervurdert. Litt lei denne filetkulturen.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

- Omelette norvégienne, gjerne med is jeg har laget selv.

- Kaffeis smaksatt med espressobønner. Testes nok i løpet av ferien.

- Romesco de peix (katalansk sjømatgryte).

Mye mer også, dette var de rettene som er lengst fremme i bevisstheten nå. Jeg har som oftest noen matlagingsprosjekter i løpet av sommeren/ferien der jeg tester ut ting som har ligget på vent en stund. Gjerne for å prøve ut nye råvarer, eller nye teknikker, eller (sjeldnere) en spesiell oppskrift jeg har lagt merke til.



Anonymous poster hash: b8784...f8f
AnonymBruker
Skrevet

Fudge



Anonymous poster hash: 1ee82...1a6
Skrevet

Jeg har en liste på telefonen til enhver tid. :ler:

Så når jeg har god tid drar jeg den opp og lager en av dem.

Nå står der:

-Fyllte berlinboller

-Vårruller i ovn

-Bahn pho (vietnamesisk suppe)

-Marrokansk Tagine

-And

PS: Jeg synes pulled pork er godt til taco (guacamole, mangosalsa og bønner til) eller rett og slett som pålegg i sandwich. :spise:

AnonymBruker
Skrevet

- Omelette norvégienne, gjerne med is jeg har laget selv.

- Kaffeis smaksatt med espressobønner. Testes nok i løpet av ferien.

- Romesco de peix (katalansk sjømatgryte).

Mye mer også, dette var de rettene som er lengst fremme i bevisstheten nå. Jeg har som oftest noen matlagingsprosjekter i løpet av sommeren/ferien der jeg tester ut ting som har ligget på vent en stund. Gjerne for å prøve ut nye råvarer, eller nye teknikker, eller (sjeldnere) en spesiell oppskrift jeg har lagt merke til.

Anonymous poster hash: b8784...f8f

Kom på ett prosjekt til:

Store ravioli med spennende fyll (feks skalldyr og urter, eller en hel rå eggeplomme), av egenprodusert fersk pasta.

(Har tenkt på det i flere år, tror jeg, men ble akkurat minnet om det av en artikkel i dag i The Guardian).

Anonymous poster hash: b8784...f8f

Skrevet

- hjemmelaget pasta

- makroner

- pinnekjøtt

Gjest Ennasus
Skrevet

Scones

Crumpets

Skikkelig grovt rugbrød

Kanelbrød

Loff

Bagel

Sirupskake

Krydderkake

Kokoskake

Hvit konfektkake

AnonymBruker
Skrevet

Pinnekjøtt

Rullekake

Hjemmelagde karameller

Aspik

Anonymous poster hash: 9e83d...5de

Skrevet

Beef bourguignon har jeg alltid hatt lyst til å lage.

Generelt bresering av kjøtt er noe jeg ønsker å utfordre meg selv på, lage god mat av "dårlige" kjøttstykker er noe som jeg syns er artig. Undervurdert. Litt lei denne filetkulturen.

Bare å hive seg i det, det du må ha mest av er tålmodighet og en god oppskrift, men det er vanskelig å feile hvis du har de to tingene. :)

:heks:

  • Liker 1
Skrevet

Makroner

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...