AnonymBruker Skrevet 30. juni 2014 #1 Skrevet 30. juni 2014 Jippi. Etter at samboeren og kompisen var på fylla har kjøleskapet stått på vidt gap... Jeg kom ikke hjem før nå, gubben har fortsatt ikke kommet hjem (hos kompis). Må absolutt alt inni kjøleskapet kastes? Eller er det noe matvarer som tåler mer enn andre? Tenker sånn type pastaglass, hermetikk, ost? Utrolig kjedelig å måtte kaste mat som er handla inn for hele uka...Anonymous poster hash: cce1f...9f4
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2014 #4 Skrevet 30. juni 2014 Er ikke folk lenger i stand til å vurdere om en matvare er bedervet eller ikke? Hvorfor skulle det bli ødelagt av noen timer i en temperatur som formodentlig er godt under romtemperatur?Anonymous poster hash: 4be32...1c8 13
Sphynx Skrevet 30. juni 2014 #5 Skrevet 30. juni 2014 Er ikke folk lenger i stand til å vurdere om en matvare er bedervet eller ikke? Hvorfor skulle det bli ødelagt av noen timer i en temperatur som formodentlig er godt under romtemperatur?Anonymous poster hash: 4be32...1c8 Haha. Lurte jeg også på gett.... 1
Faria Skrevet 30. juni 2014 #6 Skrevet 30. juni 2014 Sånn pastaglass og hermetikk og sånn er jo tørrvare, så ikke noe problem med deg hvertfall. Ikke noe problem med frukt å grønt heller. Og det meste av andre ting tåler å stå litt ute, se/lukt på ting, på akkurat samme måte man gjør for å finne ut om noe har blitt dårlig
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2014 #7 Skrevet 30. juni 2014 Neida. Selvsagt må ikke alt kastes! Egg, grønnsaker og alt som er (hermetisk)lukket tåler flere døgn i romtemperatur, så de er det bare å spise. Ellers så åpner du lokket på de øvrige matvarene og lukter/smaker på dem. De som lukter eller smaker vondt kaster du. Om melken har skilt seg litt eller joghurten surnet så bruker du de bare i mat du skal koke. Ost river du straks og putter i frysen til pizza. Det eneste du bør kaste er åpnet kjøttpålegg og majones.Anonymous poster hash: ac4de...448 1
kaffekjærring Skrevet 30. juni 2014 #8 Skrevet 30. juni 2014 Pluss at det meste som ikke er åpnet trenger ikke å være ødelagt. Nå vet vi jo ikke om det har stått åpent i timer eller dager men ja...
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2014 #9 Skrevet 30. juni 2014 Hvor lenge har det stått åpent? Vet ikke helt jeg. Disse fyllefjottene som har gått fra det åpent. Men i løpet av kvelden/natta en gang og frem kl18. Så litt i underkant av et døgn. Anonymous poster hash: cce1f...9f4
kaffekjærring Skrevet 30. juni 2014 #10 Skrevet 30. juni 2014 Vet ikke helt jeg. Disse fyllefjottene som har gått fra det åpent. Men i løpet av kvelden/natta en gang og frem kl18. Så litt i underkant av et døgn.Anonymous poster hash: cce1f...9f4 Men som de andre sier. Lukt/smak på ting. Tror det skal ha gått bra. Kjøleskapet blir jo ikke glovarmt selvom det står åpent. Du får teste varene du 1
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2014 #11 Skrevet 30. juni 2014 Neida. Selvsagt må ikke alt kastes! Egg, grønnsaker og alt som er (hermetisk)lukket tåler flere døgn i romtemperatur, så de er det bare å spise. Ellers så åpner du lokket på de øvrige matvarene og lukter/smaker på dem. De som lukter eller smaker vondt kaster du. Om melken har skilt seg litt eller joghurten surnet så bruker du de bare i mat du skal koke. Ost river du straks og putter i frysen til pizza. Det eneste du bør kaste er åpnet kjøttpålegg og majones.Anonymous poster hash: ac4de...448 Majones og spekemat/salami ol tåler helt fint romtemperatur så lenge pakken ikke er åpen. Margarin tåler også romtemp. Anonymous poster hash: 723d3...158 1
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2014 #12 Skrevet 1. juli 2014 Herregud, hermetikk? Har du sett hvor hermetikken står i butikken? Ikke i kjøledisken! Anonymous poster hash: 08c00...ceb 4
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2014 #13 Skrevet 1. juli 2014 Pastaglass og hermetikk?? Tenk da! Anonymous poster hash: 68b85...7b1 2
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2014 #14 Skrevet 1. juli 2014 Lurer på det samme, har fått (tatt) et oppdrag og skal lage gryterett i morn, 4,5 kg kjøtt som har stått ute i sola. Men regner med at det går bra selv om jeg føler meg usikker. Jeg er veldig følsom med hvor lenge råvarer har vært i sola og her og der, før jeg får det på kjøkkenet mitt. Men tror ikke man skal være hysterisk. Melkeprodukter holder seg som regel lenge. Kyllingkjøttet (en bivare til det jeg skulle lage) tror jeg ikke at jeg orker lage. Anonymous poster hash: 25137...493
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2014 #15 Skrevet 1. juli 2014 For noe hysteri. Spis opp maten med mindre den stinker bæsjAnonymous poster hash: 59333...b54 2
Havbris Skrevet 1. juli 2014 #16 Skrevet 1. juli 2014 Hermetikk trenger ikke stå i kjøleskap, heller ikke pastaglass etc. Les på det du kjøper, om det skal oppbevares kaldt eller ikke og hvor lenge. Melk, osteprodukter trenger å stå kaldt men ødelegges ikke nødvendigvis av noen timer i friluft. Det kan brukes til noe annet.
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2014 #17 Skrevet 3. juli 2014 Hvordan ble maten oppbevart før kjøle- eller isskap?Anonymous poster hash: 2eab6...ee6
MarianneE Skrevet 3. juli 2014 #18 Skrevet 3. juli 2014 Hvordan ble maten oppbevart før kjøle- eller isskap?Anonymous poster hash: 2eab6...ee6 De levde på luft&kjærlighet. Nei, det ble vel saltet, konservert og slikt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå