Gjest Funky Punk Skrevet 30. juni 2014 #1 Skrevet 30. juni 2014 Kjøpte tahin på butikken i dag. Det luktet sååå godt og jeg gledet meg til å teste det ut. Stod på den at den kunne brukes rett på brødskiva, så jeg testet dette først. Skuffa Det var så tørt og vanskelig å få svelget at hele skiva gikk i søpla. Noen som har tips og råd til hvordan jeg kan bruke den? Har liten lyst ttl å kaste hele. Burde helst være noe som er lavkarbovennlig
Antoinette Skrevet 30. juni 2014 #2 Skrevet 30. juni 2014 Tahini er ikke bare å smøre rett på skiva nei :-) Jeg bruker det i hummus.
Gjest Funky Punk Skrevet 30. juni 2014 #3 Skrevet 30. juni 2014 Tahini er ikke bare å smøre rett på skiva nei :-) Jeg bruker det i hummus. Da skjønner jeg ikke hvorfor de har skrevet det på boksen Får vel ta en tur ut i morgen og kjøpe inn kikerter og mer koriander da, så får det bli hummus i et par dager fremover
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2014 #4 Skrevet 30. juni 2014 Tahini er bare sesamfrø som er malt til frøene slipper oljen - akkurat det samme som peanøttsmør og de andre nøttesmørene. Og som det meste av 100% nøttesmør er det tørt. Det er derfor man tilsetter (av og til enorme mengder) sukker og fett. Tahini kan smøres på skiva, selv om den mest brukes som ingrediens. Men først må du jo krydre og fete den opp. Jeg vil anbefale å bruke oppskrifter fra midtøsten - de har greie på mat og bruker tahini i mye. http://mideastfood.about.com/od/dipsandsauces/r/tahinisauce.htm Tahini er også hovedbestanddelen i godteriet Halva. Som vel kan beskrives som en slags energibar. Anonymous poster hash: 0afe5...4ad 1
Gjest Funky Punk Skrevet 30. juni 2014 #5 Skrevet 30. juni 2014 Takk for linken Nå gleder jeg meg faktisk til å teste ut denne ingrediensen
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2014 #6 Skrevet 30. juni 2014 Bare hyggelig. Og tahini er skikkelig gode saker, bare ikke til å spise rett bra glasset. Anonymous poster hash: 0afe5...4ad
Gjest Funky Punk Skrevet 30. juni 2014 #7 Skrevet 30. juni 2014 Ja det lærte jeg på den harde måten Men sånn går det når man finner noe spennende og uprøvd på butikken
Gjest Funky Punk Skrevet 1. juli 2014 #8 Skrevet 1. juli 2014 Da har jeg testet å bruke det i hummus. Har aldri spist hummus før heller så dette ble spennende. Men det ble godt! Hvorfor har jeg aldri laget dette før? Tok det jeg hadde i kjøleskapet og improviserte. Det ble grov tortilla, salat, løk, agurk, ruccola, masse! hummus og stekte kyllingstrimler. Veldig ny og spennende smak, og veldig, veldig godt. Skal absolutt lage hummus igjen
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2014 #9 Skrevet 1. juli 2014 Hummus er en av favorittene mine for tiden. Fungerer enten som "pålegg", dip eller ved siden av varm mat. Ufattelig godt sammen med bacon. Anonymous poster hash: fe3f5...037
Gjest Funky Punk Skrevet 1. juli 2014 #10 Skrevet 1. juli 2014 Mmmh, bacon Da vet jeg hva det blir til lunch i morgen Hvor lenge kan hummus oppbevares i kjøleskapet forresten?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå