Gå til innhold

Myte eller sannhet?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei, jeg lurte på om det er sant at forbrenningen går ned og kroppen går i sparemodus når man spiser få, men store måltider om dagen. Jeg har alltid spist to store måltider om dagen, lunsj og middag. Spiser sjeldent frokost, kun kaffe frem til lunsj. Jeg har alltid vært veldig kvalm om morgenen, husker at jeg pleide å kaste opp da foreldrene mine tvang i meg frokost før skolen, som barn. Er dette veldig galt? Jeg spiser sunt og godt, variert og veldig opptatt av å få i meg nok frukt og grønt. Er normalvektig og har vært det hele livet.

Anonymous poster hash: 071dd...b17

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er en myte, spis slik det passer best for deg du. :)

  • Liker 4
Gjest Runforit
Skrevet

Så lenge kroppen får nok energi totalt i løpet av dagen så holder forbrenningen seg som den skal :)

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Du skal spise for lite i løpet av flere dager før forbrenningen går ned. Forbrenningen går ikke ned på noen timer.



Anonymous poster hash: e5ac1...f02
  • Liker 1
Gjest Whitestripes
Skrevet

Så lenge kroppen får nok energi totalt i løpet av dagen så holder forbrenningen seg som den skal :)

Det kan vel hende, men man kan få store svingninger i blodsukkeret om man spiser for sjelden, og det er ikke bra.

Gjest Runforit
Skrevet

Det kan vel hende, men man kan få store svingninger i blodsukkeret om man spiser for sjelden, og det er ikke bra.

Det er helt individuelt og kommer an på hva type mat en spiser.

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Man skal helst spise hver tredje time. Altså frokost - mellommåltid - lunsj - mellommåltid - middag - mellommåltid/kveldsmat. Lite og ofte :D

Mellommåltid skal bestå av noe sunt og næringsrikt på 100 gram, feks et eple.



Anonymous poster hash: 9a4c6...7ed
Skrevet (endret)

Man skal helst spise hver tredje time. Altså frokost - mellommåltid - lunsj - mellommåltid - middag - mellommåltid/kveldsmat. Lite og ofte :D

Mellommåltid skal bestå av noe sunt og næringsrikt på 100 gram, feks et eple.

Anonymous poster hash: 9a4c6...7ed

Hvorfor?

Det kan vel hende, men man kan få store svingninger i blodsukkeret om man spiser for sjelden, og det er ikke bra.

For sjelden må i så fall være med dagers mellomrom.

Endret av Maximillian Cohen
  • Liker 6
Gjest Whitestripes
Skrevet

Det er helt individuelt og kommer an på hva type mat en spiser.

Der er jeg uenig. Så forskjellige er vi ikke, rent biologisk.

Man skal helst spise hver tredje time. Altså frokost - mellommåltid - lunsj - mellommåltid - middag - mellommåltid/kveldsmat. Lite og ofte :D

Mellommåltid skal bestå av noe sunt og næringsrikt på 100 gram, feks et eple.

Anonymous poster hash: 9a4c6...7ed

Hver 3. - 4. time er det beste, og måltidene skal være balanserte og sunne. Mellommåltidet med eple blir enda bedre om man tar en neve nøtter til ;) Ellers enig med deg.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Ang det å kaste opp og å være kvalm om morgenen - har du lavt jernnivå i kroppen? Jeg har merket tydelig forskjell her. Er jeg kvalm om morgene, så har jeg også vært nærmere anemisk.



Anonymous poster hash: 68c8a...915
AnonymBruker
Skrevet

Man skal helst spise hver tredje time. Altså frokost - mellommåltid - lunsj - mellommåltid - middag - mellommåltid/kveldsmat. Lite og ofte :D

Mellommåltid skal bestå av noe sunt og næringsrikt på 100 gram, feks et eple.

Anonymous poster hash: 9a4c6...7ed

Jeg blir svett bare av å lese om det matregimet. Hvem har tid til å spise så ofte? Og så er det så stress å bli sulten etter bare 2-3 timer. Jeg spiser en stor middag og lager en ekstra porsjon jeg kan ha til lunsj dagen etterpå. Blodsukkeret mitt er stabilt og fint. Trikset er å spise mat som er snilt mot blodsukkeret, altså fett og proteiner. Jeg holder meg lett mett i 6 timer, og så kan jeg strekke det let lengre ved at jeg kan kjenne litt på sulten. Det er ikke farlig å gå litt sulten, så lenge man spiser nok totalt sett.

Fitnessbloggen har gått gjennom flere av mytene det er snakk om i tråden her.

Anonymous poster hash: e5ac1...f02

  • Liker 7
Skrevet

Så lenge kroppen får nok energi totalt i løpet av dagen så holder forbrenningen seg som den skal :)

Riktig.

Det kan vel hende, men man kan få store svingninger i blodsukkeret om man spiser for sjelden, og det er ikke bra.

Det er helt individuelt og kommer an på hva type mat en spiser.

Det er vel også individuelt hvordan man reagerer på blodsukkersvingninger?

Man skal helst spise hver tredje time. Altså frokost - mellommåltid - lunsj - mellommåltid - middag - mellommåltid/kveldsmat. Lite og ofte :D

Mellommåltid skal bestå av noe sunt og næringsrikt på 100 gram, feks et eple.

Anonymous poster hash: 9a4c6...7ed

Tull!

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har alltid spist to store måltider om dagen

Er normalvektig og har vært det hele livet.

Hvorfor spør du egentlig da? Om så det var noe de fleste mente var sant, så er det jo tydeligvis ikke sant for deg. På samme måte som at 90 % av verden sier de får vondt i magen av å overspise hvetemelvarer, blir jeg like lite oppblåst av ti kanelboller som en appelsin, ergo er det ikke så veldig relevant for meg om Kari på Toten får ballongmage av hvetemel. Folk må stole mer på sin egen kropp, spesielt når den virker!

Anonymous poster hash: 1c6d2...235

Gjest Runforit
Skrevet

Der er jeg uenig. Så forskjellige er vi ikke, rent biologisk.

Når det kommer til blodsukkeresvingninger så reagerer mennesker faktisk veldig forskjellig, spesielt mht til hvilket kosthold de har. Noen blir slappe, svimer av, blir så sinte at de nesten er en fare for samfunnet, noen blir emosjonelle, grinete etc etc.

Jeg kan bli litt sliten om jeg går for lenge uten mat, men hva som et lenge for meg er kanskje utenkelig lenge for andre. Jeg starter dagen med masse proteiner og fett, spiser lunsj ca. 5-6 timer senere, en neve mandler som mellommåltid etter 3 timer, og så middag 4-5 timer senere.

Så hovedsakelig spiser jeg 3 måltider om dagen de fleste dagene i uka der fokuset er på mest fett og proteiner. Da får jeg ikke svingende blodsukker. Jeg blir ikke småsulten mellom måltider eller ulvesulten før store måltider.

Hva man putter i seg og hvordan en reagerer på det er veldig individuelt. Både når det kommer til blodsukker, velvære, energinivå etc

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar og innspill til disse ;) Jeg skal fortsette å spise mine to store måltider om dagen, med god samvittighet :) Oppklaring: Jeg spiser normal kost, med langsomme karbohydrater, mye grønt, og proteiner. Jeg går ikke på en diett, og er sikker på at jeg får i meg nok mat og næringsstoffer, har ligget stabilt på 55 kg, er 165cm høy, siden 2010.

Anonymous poster hash: 071dd...b17

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor?

For sjelden må i så fall være med dagers mellomrom.

Blodsukkeret endres ganske raskt etter man har spist. Så å påstå at man må vente i flere dager for å få ujevnheter er kunnskapsløst.

Så hvis du spiser masse sukker til frokost - høyt blodsukker. Så venter du til kl 16:00 med å spise - lavt blodsukker.

Anonymous poster hash: 09178...aae

AnonymBruker
Skrevet

Når det kommer til blodsukkeresvingninger så reagerer mennesker faktisk veldig forskjellig, spesielt mht til hvilket kosthold de har. Noen blir slappe, svimer av, blir så sinte at de nesten er en fare for samfunnet, noen blir emosjonelle, grinete etc etc.

Jeg kan bli litt sliten om jeg går for lenge uten mat, men hva som et lenge for meg er kanskje utenkelig lenge for andre. Jeg starter dagen med masse proteiner og fett, spiser lunsj ca. 5-6 timer senere, en neve mandler som mellommåltid etter 3 timer, og så middag 4-5 timer senere.

Så hovedsakelig spiser jeg 3 måltider om dagen de fleste dagene i uka der fokuset er på mest fett og proteiner. Da får jeg ikke svingende blodsukker. Jeg blir ikke småsulten mellom måltider eller ulvesulten før store måltider.

Hva man putter i seg og hvordan en reagerer på det er veldig individuelt. Både når det kommer til blodsukker, velvære, energinivå etc

Tror dere begge to tenker likt, men har forskjellige ideer om hva personene gjør.

Hvis du (eller noen som helst andre) spiser sukkerholde frokostblanding til frokost, og ikke spsier igjen før middag får den personen (omtrent alle som ikke har en eller annen mutasjon) veldig varierende blodsukkernivå. Og det tror jeg vi er enige om.

Anonymous poster hash: 09178...aae

Skrevet

Blodsukkeret endres ganske raskt etter man har spist. Så å påstå at man må vente i flere dager for å få ujevnheter er kunnskapsløst.

Så hvis du spiser masse sukker til frokost - høyt blodsukker. Så venter du til kl 16:00 med å spise - lavt blodsukker.

Anonymous poster hash: 09178...aae

Lavt og for lavt er ikke det samme.

Så lenge en er frisk så regulerer kroppen blodsukkeret helt utmerket på egenhånd, og vil tilpasse seg det måltidsmønsteret du er vant med.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Man skal helst spise hver tredje time. Altså frokost - mellommåltid - lunsj - mellommåltid - middag - mellommåltid/kveldsmat. Lite og ofte :D

Mellommåltid skal bestå av noe sunt og næringsrikt på 100 gram, feks et eple.

Anonymous poster hash: 9a4c6...7ed

6 måltider, med 3 timer i mellom. Spiser jeg første måltid kl 7, blir siste måltid inntatt kl 1 om natten med et slikt måltidsmønster. Når skal jeg sove da?

Eller mener du at vi skal spise hvert 90.minutt (hovedmåltid hver 3. time, og mellommåltid mellom der igjen?)

Anonymous poster hash: 1425f...ef1

  • Liker 3
Skrevet

6 måltider, med 3 timer i mellom. Spiser jeg første måltid kl 7, blir siste måltid inntatt kl 1 om natten med et slikt måltidsmønster. Når skal jeg sove da?

Eller mener du at vi skal spise hvert 90.minutt (hovedmåltid hver 3. time, og mellommåltid mellom der igjen?)

Anonymous poster hash: 1425f...ef1

Og ikke glem at mellommåltidet må veie nøyaktig 100 gram!

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...