Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Søker matoraklene her inne igjen jeg. Min kjære er SVÆRT kresen til fisk (og grønnsaker). Har dere noen tips til noe jeg kan lage som er godt, enkelt (i forhold til mine kokkekunster...) og som samtidig inneholder fisk? Har jo lyst til å lage det en gang i blant, men har ikke lyst til å lage mat som han ikke kan si han likte etterpå... :-(

Videoannonse
Annonse
Gjest the imp
Skrevet

Fiskegryte

Til 3 personer

300-400 gram seifilet

125 g babygulrøtter evt. Gulrøtter

en halv paprika

en halv løk

en fersk chilli

en boks grovhakkede tomater

et lite glass tomatpure

2 fedd hvitløk

Blank løken i smør, i en kjele. Hiv oppi gulrøttene og ett fedd hvitløk, og la det surre litt med løken. Ha i fisk og paprika, og la det hele surre litt noen minutter før du har oppi chili, grovhakkede tomater og tomatpure. La det koke i 15-20 minutter. Ha i resten av hvitløken mot slutten. Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano. Serveres med ris.

Spaghetti med fløte- og hvitløksørret

Til 4 personer

500 g spaghetti

1 1/2 kg ørret, renset for skinn og bein, i terninger på 2 x 2 cm

litt smør eller olje til steking

2 ss olivenolje

4 hvitløksfedd, hakket

1 1/2 dl hvitvin

3 dl fløte

2 ss hakket frisk basilikum

salt

nykvernet pepper

30 g revet parmesan, frisk

Varm smør eller olje i en stekepanne og stek ørretstykkene gylne. Krydre med salt og pepper og sett til side.

Kok spaghettien al dente i en stor kjele med kokende lettsaltet vann. La renne av i et dørslag og hell tilbake i kjelen.

Varm olje i en tykkbunnet kjele. Stek hvitløk i ca. 30 sekunder, ha så i vin og fisk og la småkoke ved svak varme i 3–5 minutter. Tilsett fløte, basilikum, salt og pepper og rør jevnt.

Anrett spaghettien i en stor skål og hell sausen over. Bland forsiktig, dryss parmesan over og server straks.

Ørret med tomatsaus

Til 4 personer

500 g pasta (penne eller rigatoni)

1 ss olivenolje

100 g løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

200 g gulrøtter, i små terninger

1 stilk stangselleri, i små terninger

3 ss hakket frisk persille

8 dl tomatpastasaus

1 1/2 dl hvitvin

500 g ørret, i terninger på 2 x 2 cm

1 dl fløte

litt smør til steking

salt

nykvernet pepper

Smelt smør i en stekepanne og stek fisken til den er lett gyllen. Krydre med salt og pepper og sett til side.

Kok pastaen al dente i en stor kjele med kokende lettsaltet vann. La renne av i et dørslag og hell tilbake i kjelen.

Varm olje i en kjele. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri møre. Tilsett persille, tomatpastasaus og vin og la småkoke ved svak varme i 10 minutter mens du rører. Ha i fløten og la det småkoke videre i 5 minutter til.

Legg de stekte fiskestykkene i, la fisken bli ordentlig varm i sausen og smak til med salt og pepper.

Skrevet

Rense en laks/ørret og salte/pepre og legge inni lill smør og et laubærblad. Så pakke inn i sølvfolie, stekes på 200grader til det lukter fisk uten å åpne ovnen. Ca 1 1/2t avhengig av størrelsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...