Nilla Skrevet 22. juni 2004 #1 Skrevet 22. juni 2004 Hei! Søker matoraklene her inne igjen jeg. Min kjære er SVÆRT kresen til fisk (og grønnsaker). Har dere noen tips til noe jeg kan lage som er godt, enkelt (i forhold til mine kokkekunster...) og som samtidig inneholder fisk? Har jo lyst til å lage det en gang i blant, men har ikke lyst til å lage mat som han ikke kan si han likte etterpå... :-(
Gjest the imp Skrevet 22. juni 2004 #2 Skrevet 22. juni 2004 Fiskegryte Til 3 personer 300-400 gram seifilet 125 g babygulrøtter evt. Gulrøtter en halv paprika en halv løk en fersk chilli en boks grovhakkede tomater et lite glass tomatpure 2 fedd hvitløk Blank løken i smør, i en kjele. Hiv oppi gulrøttene og ett fedd hvitløk, og la det surre litt med løken. Ha i fisk og paprika, og la det hele surre litt noen minutter før du har oppi chili, grovhakkede tomater og tomatpure. La det koke i 15-20 minutter. Ha i resten av hvitløken mot slutten. Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano. Serveres med ris. Spaghetti med fløte- og hvitløksørret Til 4 personer 500 g spaghetti 1 1/2 kg ørret, renset for skinn og bein, i terninger på 2 x 2 cm litt smør eller olje til steking 2 ss olivenolje 4 hvitløksfedd, hakket 1 1/2 dl hvitvin 3 dl fløte 2 ss hakket frisk basilikum salt nykvernet pepper 30 g revet parmesan, frisk Varm smør eller olje i en stekepanne og stek ørretstykkene gylne. Krydre med salt og pepper og sett til side. Kok spaghettien al dente i en stor kjele med kokende lettsaltet vann. La renne av i et dørslag og hell tilbake i kjelen. Varm olje i en tykkbunnet kjele. Stek hvitløk i ca. 30 sekunder, ha så i vin og fisk og la småkoke ved svak varme i 3–5 minutter. Tilsett fløte, basilikum, salt og pepper og rør jevnt. Anrett spaghettien i en stor skål og hell sausen over. Bland forsiktig, dryss parmesan over og server straks. Ørret med tomatsaus Til 4 personer 500 g pasta (penne eller rigatoni) 1 ss olivenolje 100 g løk, finhakket 2 hvitløksfedd, finhakket 200 g gulrøtter, i små terninger 1 stilk stangselleri, i små terninger 3 ss hakket frisk persille 8 dl tomatpastasaus 1 1/2 dl hvitvin 500 g ørret, i terninger på 2 x 2 cm 1 dl fløte litt smør til steking salt nykvernet pepper Smelt smør i en stekepanne og stek fisken til den er lett gyllen. Krydre med salt og pepper og sett til side. Kok pastaen al dente i en stor kjele med kokende lettsaltet vann. La renne av i et dørslag og hell tilbake i kjelen. Varm olje i en kjele. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri møre. Tilsett persille, tomatpastasaus og vin og la småkoke ved svak varme i 10 minutter mens du rører. Ha i fløten og la det småkoke videre i 5 minutter til. Legg de stekte fiskestykkene i, la fisken bli ordentlig varm i sausen og smak til med salt og pepper.
liv Skrevet 22. juni 2004 #3 Skrevet 22. juni 2004 Rense en laks/ørret og salte/pepre og legge inni lill smør og et laubærblad. Så pakke inn i sølvfolie, stekes på 200grader til det lukter fisk uten å åpne ovnen. Ca 1 1/2t avhengig av størrelsen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå