Gjest Ethereal Skrevet 21. juni 2004 #1 Skrevet 21. juni 2004 Jeg elsker all mat med tunfisk, og i dag prøvde jeg meg for første gang på å lage tunfisksalat av den typen man bruker på bagetter. Og det ble kjempegodt! Jeg brukte: ca 1 boks lettrømme 2 ts Dijon-sennep 1/2 ts malt koriander litt kvernet salt og pepper 2 bokser tunfisk i vann 1 bunt vårløk som jeg klippet oppi. 2 fedd revet hvitløk Neste gang skal jeg teste om det er godt med kapers oppi, men jeg hadde ikke mer igjen i dag. Fersk hakket koriander er sikkert også godt oppi.
Edie Skrevet 21. juni 2004 #2 Skrevet 21. juni 2004 Jeg også elsker tunfisksalat som pålegg. Men jeg lager en betydelig enklere versjon enn deg.. 1 boks tunfisk (i vann - som helles av) 1 pakke lettmajones 1/2 finhakket løk Pepper
foxie Skrevet 21. juni 2004 #3 Skrevet 21. juni 2004 Har en litt kryddret variant her: 0.5 bx rømme 0.5 pose majones 2 bx tunfisk i vann 1 finhakket løk 2 ss taco krydder 0.5 bx majs 1 finhakket vårløk salt og pepper 1 finhakket rød paprika eller hva annet du måtte ønske
Grooo Skrevet 22. juni 2004 #5 Skrevet 22. juni 2004 Nam-nam! Jeg vil også Men først skal jeg ett par uker på ferie...
mari Skrevet 22. juni 2004 #7 Skrevet 22. juni 2004 går det ann å bytte ut rømmen med kesam tro??? Hørtes veldig god ut foresten...
Gjest Ethereal Skrevet 22. juni 2004 #8 Skrevet 22. juni 2004 Du kan sikkert også bruke Kesam, eller halvt om halct med Kesam og rømme. Rømmen er litt syrligere, som gjør seg godt sammen med tunfisken. Uansett hva du velger, er det mye sunnere enn majones, som er rent fett (nesten).
Edie Skrevet 22. juni 2004 #9 Skrevet 22. juni 2004 Den jeg bruker er med lettmajones, men det er jo ikke særlig sunt akkurat.. Derfor heller ikke ofte den blir laget.. Kanskje jeg skal prøve med kesam? Men det hørtes litt surt ut... hvertfall for meg som er vant med majonessmak oppi.. Men tunfisksalat er så godt at det er verdt å prøve!
Gjest Emera Skrevet 22. juni 2004 #10 Skrevet 22. juni 2004 Kesam er suverent til slikt! Jeg pleier å lage eggsalat med enten bare kesam eller kesam blandet med lettmajones. Fordelen med kesam fremfor rømme er at kesam ikke skiller seg når man har hatt den i salaten, men det gjør rømmen ofte. Men nå fikk jeg lyst på tunfisksalat, ja!
Ella Skrevet 22. juni 2004 #11 Skrevet 22. juni 2004 Må bare si: Takk for at du/dere deler oppskriftene med oss! Gleder meg til å prøve meg på kjøkkenet :-) Hilsen Ella
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå