belle_ Skrevet 23. juni 2014 #1 Skrevet 23. juni 2014 Jeg og samboeren er glad i mat, vi er begge interessert i lage mat og ganske flinke. Vi prøver ut masse nye retter i hverdagen og liker å lage ordentlig middag. Men, nå sier det stopp. Vi finner ikke på mer, jeg har brukt utallige timer å søke på nett etter oppskrifter, men jeg finner ingenting jeg har lyst å lage eller noe som frister. Jeg har blitt matlei, og hver dag har vi lange diskusjoner om hva vi skal ha til middag og ender opp med noe kjedelig som egentlig ikke frister. Vi er opptatt av god mat, som skal smake mye, gjerne være noe sterke krydder i og se innbydende ut. Vi liker nesten alt, men samboer er ikke så glad i fisk, det blir alt for sjeldent og han er ikke veldig fornøyd når det blir servert, så det har jeg gitt opp å lage når vi spiser sammen. Hva pleier dere som gjerne legger litt tid i matlagingen å lage? Har dere noe spennende oppskrifter å dele? Kan gjerne lage noe enkelt også, bare det smaker godt! Håper på å få litt inspirasjon. Hva skal dere spise i dag på en ellers kjedelig mandag?
Akuline Skrevet 23. juni 2014 #3 Skrevet 23. juni 2014 Jeg spiser mye vegetarmat og fisk. Om du liker ting med mye krydder, er det jo massevis på vegetarfronten som passer som fot i hose. Jeg bruker Pinterest mye for å finne oppskrifter. Jeg ser også mye på blogger. Her er noen vegetarretter jeg lager om og om igjen: http://blog.fatfreevegan.com/2013/02/smoky-apple-baked-beans.html (mye annet godt på denne bloggen, anbefales å browse arkivet) http://whatjewwannaeat.com/vegetable-kugel-caramelized-leeks/ (god som tilbehør til fisk også, eller til en bønnerett) http://www.theppk.com/2013/12/gingery-coconut-stew-with-brussels-rutabaga/ http://www.veganmisjonen.com/2013/06/oppskrift-vegansk-lasagne-vegetar-tofu.html (mye godt i arkivet her også) http://plantpoweredkitchen.com/pumpkin-cauliflower-curry-with-cashew-cream-sauce/ (har laget den uten cashew cream sausen, og er kjempegod da også) http://veg-veg.no/mat/middag/Oslogryta
belle_ Skrevet 23. juni 2014 Forfatter #4 Skrevet 23. juni 2014 http://vadfanskajaglagatillmiddag.nu/ Artig konsept, men ikke helt innafor mtp hva vi vanligvis lager Ble litt i det enkleste kjedeligste laget.
belle_ Skrevet 23. juni 2014 Forfatter #5 Skrevet 23. juni 2014 Jeg spiser mye vegetarmat og fisk. Om du liker ting med mye krydder, er det jo massevis på vegetarfronten som passer som fot i hose. Jeg bruker Pinterest mye for å finne oppskrifter. Jeg ser også mye på blogger. Her er noen vegetarretter jeg lager om og om igjen: http://blog.fatfreevegan.com/2013/02/smoky-apple-baked-beans.html (mye annet godt på denne bloggen, anbefales å browse arkivet) http://whatjewwannaeat.com/vegetable-kugel-caramelized-leeks/ (god som tilbehør til fisk også, eller til en bønnerett) http://www.theppk.com/2013/12/gingery-coconut-stew-with-brussels-rutabaga/ http://www.veganmisjonen.com/2013/06/oppskrift-vegansk-lasagne-vegetar-tofu.html (mye godt i arkivet her også) http://plantpoweredkitchen.com/pumpkin-cauliflower-curry-with-cashew-cream-sauce/ (har laget den uten cashew cream sausen, og er kjempegod da også) http://veg-veg.no/mat/middag/Oslogryta Aldri prøvd meg på vegetar før, så dette så spennende ut! Den gresskar curryen så fantastisk ut Elsker gresskar, og den kan jo være tilbehør til noe kjøtt da samboer elsker kjøtt!
Gjest Funky Punk Skrevet 23. juni 2014 #6 Skrevet 23. juni 2014 Finn f.eks en blogg (trines matblogg f.eks). Se på kategorien middag. Start på toppen og jobb dere nedover. Ikke tenk på om det frister eller ikke, eneste er vel om dere absolutt ikke liker retten så kan man hoppe over den. Det gjør jeg om fantasien og kreativiteten stopper helt opp her
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2014 #7 Skrevet 23. juni 2014 Aldri prøvd meg på vegetar før, så dette så spennende ut! Den gresskar curryen så fantastisk ut Elsker gresskar, og den kan jo være tilbehør til noe kjøtt da samboer elsker kjøtt! Jeg bytter ofte ut gresskar med søtpotet, ettersom det er langt lettere (og biligere!) å få tak i Jeg øker også ofte mengden bønner/linser i oppskrifter for å få mer protein i maten (ettersom jeg trener mye styrke og vil ha litt ekstra). Mye av dette er også godt som tilbehør til kjøtt, ja Anonymous poster hash: 6043c...90f
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2014 #8 Skrevet 23. juni 2014 Beste tips for å ikke bli matlei og ikke gå tom for middagsidéer: Spis sesongbasert. Nå er de norske grønnsakene på vei, bruk dem i nye retter du ikke har forsøkt før. Feks blomkålcurry, eller blomkålpuré til et fiskeslag du ikke pleier å bruke. Eller halvkok blomkålbuketter i sursøt lake med eddik, sukker og krydder sammen med andre nye grønnsaker og spis som tilbehør til makrell, nypoteter, rømme og dill. Vi abonnerer på økologiske grønnsaker, og bruker overraskelsene vi får i kassen vår som utgangspunkt for ukemenyer. Pluss det de har av fersk fisk i fiskebutikken vi handler fast, og det de har av lokalprodusert kjøtt på Bondens marked. Trikset er altså begrensninger. Når man kan velge hva som helst er det vanskeligere å finne på noe, mens begrensinger trigger kreativiteten. Anonymous poster hash: 4bbcd...cac
Frk. Belle Skrevet 23. juni 2014 #9 Skrevet 23. juni 2014 (endret) I dag hadde vi fisk så det passer ikke så god for dere da.. Vi hadde brokoli gratinert i ovnen (med hvit saus og ost), kokte poteter og stekt fisk.. Funker sikkert fint med f.eks kokt skinke til eller kyllingfileter i sted for fisken. Blomkålsuppe? Supert nå som blomkålen er fin og norsk. Thai-curry? Salat til middag? Her er noen gode tips: http://utahbountifulbasketsrecipes.blogspot.no/2012/01/1212012-basket-honey-citrus-grilled.html (paprika er også godt i denne og jeg pleier å bruke rå pekannøtter uten krydder). http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Spiced-Pumpkin-Lentil-and-Goat-Cheese-Salad-355212 (bytt gjerne ut gresskar med søtpotet - enklere å få tak i) Vi spiser litt vegtarmat innimellom. Som nevnt av andre kan det gjerne inspirere. Favoritten er den her beans&rice oppskriften: http://www.nomeatathlete.com/black-beans-coconut-rice/ Selv mannen min som ikker er SÅ happy for veggismat digger den Ukeplanlegging av middager kan kanskje også hjelpe..? Endret 23. juni 2014 av Frk. Belle
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå