*Anaïs* Skrevet 21. juni 2004 #1 Skrevet 21. juni 2004 Skal ha lyr til middag, men synes det er så kjedelig med stekt lyr og poteter! Noen kreative forslag? :-)
Arkana Skrevet 21. juni 2004 #2 Skrevet 21. juni 2004 Fiskelapskaus 400-500 g lyrfilet (eller annen fisk) 2 gulrøtter 1 purre 1 liten kålrot 1 liten sellerirot 1 bunt persille/dill, 2 ss margarin 3 ss hvetemel 5 dl lettmelk salt/pepper revet muskat Skjær grønnsakene i biter. Fres dem lett i litt smør. Tilsett litt vann, evt grønnsaksbuljong og la småkoke til de er knapt møre. Smelt smøret, rør inn melet og spe med melk til en hvit saus. Smak til med salt, pepper og muskat og la småkoke 5 minutter. Tilsett halvparten av hakket persille/dill. Skjær fisken i terninger og la den få trekke gjennom i sausen. Legg i grønnsakene og dryss på resten av urtene. Server med kokte poteter og brød. Meksikansk fiskepakke 600-800 g skinn og beinfri filet av ca 2 dl maiskorn 1 grovhakket rød eller grønn paprika 1½ dl ferdig salsa eller tacosaus 1 dl finhakket frisk koriander eller persille Pensle fire ark aluminiumsfolie og legg på fiskestykkene. Fordel mais, paprika, salsa og urter oppå. Brett sammen og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Server med ris og salsa.
*lyseblå* Skrevet 22. juni 2004 #3 Skrevet 22. juni 2004 Stekt lyr med oppblåste potetbåter, hjemmelaget peppersaus (kok ut pannen med en putt fløte, kickoman og knust hel pepper) fres (skrelte) reker og sopp sammen med chili og hvitløk i litt olivenolje og legg over fisken. Nyyyyydelig!
*Anaïs* Skrevet 22. juni 2004 Forfatter #4 Skrevet 22. juni 2004 Den meksikanske fiskepakken høres god ut, Arkana. Kanskje jeg skal prøve meg på den? Blir lyr i dag i stedet :-) *lyseblå* : Hva er oppblåste potetbåter?
*lyseblå* Skrevet 22. juni 2004 #5 Skrevet 22. juni 2004 *lyseblå* : Hva er oppblåste potetbåter? Skrell poteter, skjær i båter, la de ligge litt i kaldt vann, hell av vannet og legg de i illfast fat hell over olje og krydder og sett de inn i varm ovn. La de stå til de blåser seg opp, da er de sprø og gode (eller du kan jukse litt og heller bruke frityrkokeren og krydre de etterpå) Uansett så er lyr, nyyyyydelig fisk, så bon apetit!
Gjest Brunhilde unplugged Skrevet 22. juni 2004 #6 Skrevet 22. juni 2004 Lyr som "seibiff" er veldig godt! Fileter fisken, dypp i "pannekakerøre" og stek den. Server med masse stekt løk og kokte poteter...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå