Gå til innhold

Tom Kha Gai suppe


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Spiste suppen på en restaurant for ikke så lenge siden og nå er jeg helt forelsket. Jeg er ikke så flink i kjøkkenet, men har sett på nettet at Toro har denne suppe ferdig pakket. Noen som har prøvd den og vet i hvilke butikker man kan kjøpe den?



Anonymous poster hash: 0dc0a...6c0
Gjest Lille-pus
Skrevet

Den er hyperenkel å lage.

Siden galangal kan være litt vanskelig å finne mange steder i Norge så er det greit å bruke ingefær slik som i denne oppskriften.

Anbefaler varmt å lage den selv, koriander er en urt som er aller best frisk.

  • Liker 4
Skrevet

Å, det der må jeg lage snart. Ser godt ut!

AnonymBruker
Skrevet

Min Tom Kha Gai:

1 rød chilli

1 "tommel" ingefær

3-4 fedd kvitløk

1 finhakket løk

1 raspet gulrot

1-2 bokser kokkosmelk + vann (kommer an på om du vil ha en kremet eller tynnere suppe)

1-2 "kopper" kyllingfond

Lime etter smak

Stekt kylling

Surr først chilli, ingefær og hvitløk i litt olje.

Tilsett så løk og gulrot og surrer dette en liten stund.

Tilsett kokkosmelk og vann til du er fornøyd med konsistensen.

Ha oppi kyllingfond.

Summen kan spises ganske straks, men jeg syns den blir bedre om den får stå en stund.

Tilsett lime mot slutten av koketiden.

Tilsett stekt kyllingfilet i biter rett før servering.

(Om du vil ha litt salt smak, ha i litt soyasaus eller fiskesaus)

Om dette er korrekt på noen måte aner jeg ikke, men har justert andre oppskrifter og kommet fram til denne. Nå bruker jeg alltid denne oppskriften, men smaker meg alltid fram, så målene må tas med en klype salg ( ikke bokstavelig talt) ;)

Putter forresten andre grønnsaker oppi innimellom også, paprika og asparges f.eks. Har også hatt nudler oppi og så er det veldig godt med nanbrød til.

Anonymous poster hash: d97ef...e55

Skrevet

Den fra Toro er faktisk ganske god. Kiwi har den her.

Skrevet

Den er hyperenkel å lage.

Siden galangal kan være litt vanskelig å finne mange steder i Norge så er det greit å bruke ingefær slik som i denne oppskriften.

Anbefaler varmt å lage den selv, koriander er en urt som er aller best frisk.

Jeg liker ikke koriander, går det greit å lage suppen uten eller med tørket koriander?

Skrevet

Går fint uten koriander om du ikke liker det :)

  • Liker 1
Gjest Blondie65
Skrevet

Suppen fra Toro er helt ok. Suppen fra Santa Maria er bedre.

Suppen kan også lages med sjømat - f.eks kongereker og kamskjell.

Skrevet

Anbefaler å lage suppen selv. Blir ikke helt det samme med posesupper! Har prøvd Toro sin (fant den på Rema), og den var bare helt ok, sammenlignet med den jeg har laget selv.

AnonymBruker
Skrevet

Den er hyperenkel å lage.

Siden galangal kan være litt vanskelig å finne mange steder i Norge så er det greit å bruke ingefær slik som i denne oppskriften.

Anbefaler varmt å lage den selv, koriander er en urt som er aller best frisk.

Står msk for teskje eller spiseskje på svensk?

Anonymous poster hash: ac054...683

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...