Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal lage Bechamel (hvit) saus til Lasagn i morgen, hvordan gjør jeg det?

Skulle gjerne ha en oppskrift med få kalorier :-) også

Skrevet

Smelt 2 ss smør og rør inn 2 ss hvetemel. Spe med 4 dl melk mens du rører hele tiden. Ha i 1 ts salt, ½ ts pepper og ¼ ts revet muskat. La småkoke 5 minutter for å få bort den rå melsmaken. Siden den skal brukes til lasagne har du i 3 dl revet ost og lar dem smelte ned. Dette blir den beste sausen, men du kan lage en magrere variant med meljevning. (Når den skal brukes i f.eks. lasagne eller moussaka har det ikke så mye å si som hvis den skulle spises "som den er", f.eks. til fiskeboller). Til den magrere varianten bruker du akkurat samme ingrediener og mål, men du kutter ut smøret. Rør melet ut med litt av den kalde melken. Resten av melken varmer du opp i en kjele. Visp inn jevningen og la koke 5 minutter til sausen tykner og den rå melsmaken er borte. Smak til med salt, pepper og muskat og rør inn revet ost.

Skrevet

Hva med osten da kan jeg kutte ut den og eller blir det ikke noe godt i det hele tatt da?

Skrevet

Du kan fint kutte ut osten. Det blir jo litt annerledes smak og konsistens, men det er jo smak og behag.

Skrevet

Takk takk!

Skrevet

Og som du helt sikkert vet, bytt ut h-melken med skummet melk :wink:

Skrevet

Du kan jo også evnt. bruke cottage cheese eller kesam istede for osten.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...