AnonymBruker Skrevet 19. juni 2014 #1 Skrevet 19. juni 2014 Del gjerne oppskrift og bildet. Er på jakt etter nye kakeoppskrifter, så trenger litt inspirasjon Hvilken kake har du fått skryt for, og dermed lagd flere ganger? Er/var den lett å få til? Anonymous poster hash: 88f3e...3cf
Gjest Gaea Skrevet 19. juni 2014 #2 Skrevet 19. juni 2014 Jeg er ikke flink nok til å lage veldig fancy kaker, men denne er enkel og utrooolig god. http://vegetarbloggen.com/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/
Despicable Me Skrevet 19. juni 2014 #3 Skrevet 19. juni 2014 Trøffelkake Bunn: 5 eggehviter (medium størrelse) 250 g melis 250 g malte mandler/nøtter Krem: 80 g melis 1 dl vann 5 eggeplommer (medium størrelse) 200 g smør 1 dl Nesquick sjokoladepulver Pynt: Marsipan til lokk 200 g kokesjokolade, lys eller mørk etter ønske 1 dl kremfløte Eggehvitene piskes stive, melis blandes i litt om gangen. Pisk godt mellom hver gang, og til slutt blandes mandler/nøtter forsiktig i. Has i form (22-24 cm) og stekes i 30–35 min. på 175 grader. Avkjøles helt. Melis og vann kokes på full varme til det blir seigt, omtrent som eggehvite. Has over i annen bolle. Bruk mikser og bland inn eggeplommene. Hvis denne blandingen fortsatt er veldig varm, bør smøret være kjøleskapskaldt, mens hvis blandingen er romtemperert, bør også smøret være det. Ha i smør i biter og pisk godt. Til slutt blandes sjokoladepulveret inn, kremen skal nå ha konsistens som mykt smør. Ha kremen på den avkjølt bunnen. Kjevle ut et marsipanlokk og legg dette over kaken. Sjokolade og fløte smeltes og røres godt sammen. Dekk marsipanlokket med sjokoladen. Hvis det blir sjokolade igjen, kan denne brukes til å lage border — den må bare få stå og avkjøles en stund. Nå kan kaken pyntes etter ønske. Ferdig sjokoladepynt, striper av smeltet sjokolade eller jordbær gjør kaken flott på en enkel måte. Den kan også pyntes med marsipanblomster eller -figurer, da det jo er marsipan i selve kaken også. Kaken på bildet er laget etter denne oppskriften, men til vanlig dobler jeg oppskriften og bruker en form som er ca. 30 cm. Da blir kaken enda høyere. Kaken er søt og god og smaker aller best med en kopp kaffe. Den er også veldig holdbar. Et tips for å spare litt tid før et stort selskap, er å lage kaken ferdig med marsipanlokket og så fryse den ned. Så tines den i kjøleskap, men den bør ha romtemperatur før sjokoladen has på. Hvis pynten da er klar, er det en rask kake å gjøre ferdig.
Gjest Ennasus Skrevet 19. juni 2014 #4 Skrevet 19. juni 2014 Bestemor lager verdens beste(!) sirupskake. Kan poste oppskriften imorgen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå