Gå til innhold

Risengrynsgrøt med vanlig ris??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen der ute med ekstra god peiling på ris? Vi hadde tenkt å spise risengrøt til middag i dag (litt slapp søndagsmiddag, men men...), men har bare litt under en desiliter med grøtris igjen i skapet. Hva skjer om jeg blander vanlig, langkornet ris oppi melken, sånn at det blir halvt om halvt med grøtris og middagsris? Vi KAN jo ta turen til en bensinstasjon, men hadde vært litt deilig å slippe...

Hilsen Plonk

Skrevet

Huff - det hørtes ikke godt ut, men hva med å prøve? Det kan jo hende at det skjer noe i pannen på komfyren ettersom du rører og rører i grøten?

Skrevet

Jo, det funker bra. Jeg har gjort det flere ganger.

Men det er kurt å lage litt gjevning å ha i, hvis ikke blir den veldig tynn.

Det blir ikke helt den samme smaken, men blir godt likevel :)

Skrevet

Du kan gjøre det, men det blir ikke samme smak og konsistens. Grøtris er ment å skulle klistre sammen til nettopp en grøt mens middagsris er separate korn (om du skjønner). Jeg ville i allefall blandet halvt om halvt.

Skrevet

Mamma lager alltid grøt av vanlig, langkornet ris til jul. Den blir MYE bedre enn grøt laget av grøtris, men den koker i en eviget.

Har ikke peiling på hvordan hun gjør det desverre.

Gjest Fighter
Skrevet

Går fint. Ha litt ekstra vaniljesukker i.

Skrevet

OK, den som intet våger... nå har jeg satt i gang grøtprosessen. Får prøve meg med jevning og/eller vaniljesukker hvis den blir for tynn - og må kanskje la den koke ekstra lenge.

Takk for svar alle sammen - og hvis noen flere har gode råd, tar jeg i mot i ennå en times tid til grøten er ferdig!

Skal legge ut noe etterpå om hvordan det gikk!

Skrevet

OK, da er eksperimentet fullført... Jeg kokte risgrøt til to personer med 1/2 dl grøtris og 1 dl basmatiris. Den så nøyaktig ut som vanlig grøt (ikke tynn i det hele tatt, tvert imot!), men den var en del tammere i smaken enn grøt kokt med grøtris. Burde kanskje prøvd med vaniljesukker eller mer salt, jeg vet ikke helt... men den gikk da ned og vi ble mette, men tror jeg skal passe på å få kjøpt inn grøtris til neste gang!

Ingen stor ny matoppfinnelse som har sett dagens lys, med andre ord...

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg har laget risgrøt etter å ha hatt mye kokt ris til overs etter en middag. Da hadde jeg rett og slett i en masse melk, rørte godt og lot det stå og småkoke på lav varme i et par timer eller kanskje enda litt til. Hadde i litt salt og sukker også. Den ble kjempegod!

Skrevet

Ingen stor ny matoppfinnelse som har sett dagens lys, med andre ord...

Bedre lykke med neste eksperiment. :ler:

Skrevet

Bedre lykke med neste eksperiment. :ler:

Når jeg har laget det med vanlig ris og gjevning, har det blitt veldig godt :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...