AnonymBruker Skrevet 15. juni 2014 #1 Skrevet 15. juni 2014 Hvor mye tror dere jeg kan gå ned i vekt dersom jeg kutter ut kjøtt i uka (spiser grønnsaker, bønner, fisk), og kutter godteri ut helt? Veier ca 30 kg for mye. Skal spise 1 porsjon middag, og ellers lite brød.. Kanskje rugsprø. Skal selvsagt trene ved siden av (styrke/isometrisk)Anonymous poster hash: 0ace4...29a
Pringle Skrevet 15. juni 2014 #2 Skrevet 15. juni 2014 Hvor lang er en hyssing? Den eneste måten å vite hvor mange kalorier du får i deg, er å veie alt du spiser og legge sammen kaloriene. Du behøver ikke kutte ut noe for å gå ned i vekt, bare spis mindre.
Tullepia Skrevet 15. juni 2014 #3 Skrevet 15. juni 2014 Hvor mye tror dere jeg kan gå ned i vekt dersom jeg kutter ut kjøtt i uka (spiser grønnsaker, bønner, fisk), og kutter godteri ut helt? Veier ca 30 kg for mye. Skal spise 1 porsjon middag, og ellers lite brød.. Kanskje rugsprø. Skal selvsagt trene ved siden av (styrke/isometrisk)Anonymous poster hash: 0ace4...29a Fisk og bønner er sunnere og mer miljøvennlig enn kjøtt, men når det gjelder å gå ned i vekt tror jeg dette er hipp som happ. Prøv og se, og pass på at du ikke spiser mer enn du skal. Snakk med legen din/ ernæringsfysiolog som kan hjelpe deg å sette opp et sunt kosthold (og mengder).
Supraspinatus Skrevet 15. juni 2014 #4 Skrevet 15. juni 2014 Hvis du skal gå ned i vekt er det alltid dumt å kutte ut en proteinkilde. Det samme gjelder det å erstatte snacks/godteri med en lavkarbo/lavkalori/lavfett-variant av det samme. Jeg er generelt i mot å telle kalorier som at det skal være en slags absolutt verdi. Hvis du estimerer i begge ender blir ofte alltid resultatet unøyaktig. Det må du ta høyde for. I tillegg er det greit å vite at når du spiser mer går energiforbruket opp, og vice versa. Derfor må du alltid se an trenden over tid. Ikke så kortsiktig som én uke.
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2014 #5 Skrevet 15. juni 2014 Jeg kutter ikke ut en proteinkilde, det er masse proteiner i bla.a bønner. Og det blir kjøtt i helga, men ikke godteri (brus, sjokolade osv). Anonymous poster hash: 0ace4...29a 1
Supraspinatus Skrevet 15. juni 2014 #6 Skrevet 15. juni 2014 Jeg kutter ikke ut en proteinkilde, det er masse proteiner i bla.a bønner. Og det blir kjøtt i helga, men ikke godteri (brus, sjokolade osv).Anonymous poster hash: 0ace4...29a Bønner inneholder utrolig lite proteiner i forhold til kjøtt. Bønner inneholder dessuten mye karbohydrater og fiber, samt antinæringstoffer som kommer med på kjøpet. Plutselig er det vesentlig flere kalorier for å få i seg den samme mengden proteiner. Og mindre vitaminer/mineraler.
SiMa Skrevet 15. juni 2014 #7 Skrevet 15. juni 2014 Bønner inneholder utrolig lite proteiner i forhold til kjøtt. Bønner inneholder dessuten mye karbohydrater og fiber, samt antinæringstoffer som kommer med på kjøpet. Plutselig er det vesentlig flere kalorier for å få i seg den samme mengden proteiner. Og mindre vitaminer/mineraler. Hva er antinæringsstoffer?7
Supraspinatus Skrevet 15. juni 2014 #8 Skrevet 15. juni 2014 Hva er antinæringsstoffer?7 Jeg må innrømme at jeg kan ikke altfor mye om hvordan disse stoffene virker, men jeg fant denne artikkelen på norsk: http://www.forskning.no/artikler/2002/oktober/1034947230.13 I tillegg er det et par avsnitt i denne artikkelen om lektiner og fytinsyre: http://chriskresser.com/are-legumes-paleo
Gjest Skrevet 15. juni 2014 #9 Skrevet 15. juni 2014 For ikke å glemme at kjøtt gir deg en god del jern! Kjekt å ha!
Inwe Skrevet 16. juni 2014 #10 Skrevet 16. juni 2014 Hvorfor skal du kutte kjøtt? Kjøtt er jo både sunt og godt. Men å holde seg til en porsjon middag er nok fint. Det er mengdene det kommer ann på, ikke hva du kutter ut 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå