Englepusen Skrevet 19. juni 2004 #1 Skrevet 19. juni 2004 Etter å prøvd paien til Mia har jeg fått litt dilla, så er det noen som har gode oppskrifter?
Arkana Skrevet 19. juni 2004 #2 Skrevet 19. juni 2004 Kyllingpaien min er bare utrolig god, og jeg slenger med et par andre varianter også. Kyllingpai 150 g smør 200 g hvetemel 2 ss vann 400 g grillet kylling 150 g bacon 1 løk 3 dl melk 5 egg ½ pk frossen spinat 1 ts salt ½ ts hvit pepper 1 dl revet ost Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter. Midtsommerpai 150 g smør 3,5 dl hvetemel 2 ss kaldt vann 1 rød løk 1 gul løk 2 selleristilker 3 faste tomater ½ glass fetaost i terninger krydderurter etter valg 100 g revet ost ½ boks sopp i biter 2 dl seterrømme 2 egg pepper Smuldre smør og mel, og kna sammen med vann. La hvile i kjøleskap en time. Skjær løkene i tynne båter og tomater (uten frø) i båter. La sopp og fetaost renne av. Kjevle deigen ut i en paiform og prikk bunnen. Sett i kjøleskap. Visp sammen egg og seterrømme og krydre med pepper. Forstek paiskallet ved 220 grader i ca 10 minutter. Bland revet ost inn i rømmesausen og hell i paiskallet. Fordel grønnsaker og fetaost over og stek videre ca 25 minutter. Serveres lun med salat. Skinkepai med brokkoli og sopp 375 g brokkoli 50 g smør 50 g hvetemel 3 dl melk 1 ts grov sennep 125 g små champignon 125 g skinke i biter salt/pepper 175 g hvetemel 75 g smør 75 g finrevet cheddar Skjær brokkoli i små buketter og del stilkene i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann 5-6 minutter. Sil og ta vare på 3 dl av kokevannet. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk og kokevann til en glatt saus. Blans i sennep, sopp og skinke og smak til med salt og pepper. La småkoke 5 minutter. Ta av varmen og bland inn brokkoli. Avkjøl mens deigen lages. Smuldre smør og mel. Bland i 50 g av osten og ha i salt og pepper. Kna deigen sammen med 3-4 ss kaldt vann. Hell fyllet i en paiform og kjevle ut en leiv som er 5 cm større en formen. Skjær av en 2,5 cm ring av leiven. Pensle kanten med vann og fest ringen. Fukt deigkanten med vann og fest lokket på. Pensle lokket med melk og dryss på resten av osten. Stek ved 200 grader i 25-30 minutter. Pai med sting 3,5 dl hvetemel 100 g mykt smør 1 eggeplomme 1 ss olje 3 ss kaldt vann 3-4 paprika i forskjellige farger 2 chili 1 løk 3 hvitløksbåter 2 ss olivenolje 300 g fetaost eller snøfrisk 5 egg 2 dl rømme 2,5 dl matfløte 1 ts salt Ha mel, smør, eggeplomme, olje og vann i en foodprocessor og kjør raskt til en smidig deig. Trykk ut i en paiform og prikk bunnen. Del paprika og chili i strimler og skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Fres grønnsakene legg i olje noen minutter og la avkjøle. Fordel halvparten av grønnsakene i paiskallet, så feta i terninger eller smuldret snøfrisk og så resten av grønnsakene. Visp sammen egg, rømme, fløte og salt og hell over. Stek ved 225 grader i ca 50 minutter. La hvile 10 minutter før servering.
Englepusen Skrevet 19. juni 2004 Forfatter #3 Skrevet 19. juni 2004 Takker og bukker :-) Må bare få kjøpt paiform.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå