Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Etter å prøvd paien til Mia har jeg fått litt dilla, så er det noen som har gode oppskrifter?

Skrevet

Kyllingpaien min er bare utrolig god, og jeg slenger med et par andre varianter også.

Kyllingpai

150 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

400 g grillet kylling

150 g bacon

1 løk

3 dl melk

5 egg

½ pk frossen spinat

1 ts salt

½ ts hvit pepper

1 dl revet ost

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter.

Midtsommerpai

150 g smør

3,5 dl hvetemel

2 ss kaldt vann

1 rød løk

1 gul løk

2 selleristilker

3 faste tomater

½ glass fetaost i terninger

krydderurter etter valg

100 g revet ost

½ boks sopp i biter

2 dl seterrømme

2 egg

pepper

Smuldre smør og mel, og kna sammen med vann. La hvile i kjøleskap en time. Skjær løkene i tynne båter og tomater (uten frø) i båter. La sopp og fetaost renne av. Kjevle deigen ut i en paiform og prikk bunnen. Sett i kjøleskap. Visp sammen egg og seterrømme og krydre med pepper. Forstek paiskallet ved 220 grader i ca 10 minutter. Bland revet ost inn i rømmesausen og hell i paiskallet. Fordel grønnsaker og fetaost over og stek videre ca 25 minutter. Serveres lun med salat.

Skinkepai med brokkoli og sopp

375 g brokkoli

50 g smør

50 g hvetemel

3 dl melk

1 ts grov sennep

125 g små champignon

125 g skinke i biter

salt/pepper

175 g hvetemel

75 g smør

75 g finrevet cheddar

Skjær brokkoli i små buketter og del stilkene i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann 5-6 minutter. Sil og ta vare på 3 dl av kokevannet. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk og kokevann til en glatt saus. Blans i sennep, sopp og skinke og smak til med salt og pepper. La småkoke 5 minutter. Ta av varmen og bland inn brokkoli. Avkjøl mens deigen lages.

Smuldre smør og mel. Bland i 50 g av osten og ha i salt og pepper. Kna deigen sammen med 3-4 ss kaldt vann. Hell fyllet i en paiform og kjevle ut en leiv som er 5 cm større en formen. Skjær av en 2,5 cm ring av leiven. Pensle kanten med vann og fest ringen. Fukt deigkanten med vann og fest lokket på. Pensle lokket med melk og dryss på resten av osten. Stek ved 200 grader i 25-30 minutter.

Pai med sting

3,5 dl hvetemel

100 g mykt smør

1 eggeplomme

1 ss olje

3 ss kaldt vann

3-4 paprika i forskjellige farger

2 chili

1 løk

3 hvitløksbåter

2 ss olivenolje

300 g fetaost eller snøfrisk

5 egg

2 dl rømme

2,5 dl matfløte

1 ts salt

Ha mel, smør, eggeplomme, olje og vann i en foodprocessor og kjør raskt til en smidig deig. Trykk ut i en paiform og prikk bunnen. Del paprika og chili i strimler og skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Fres grønnsakene legg i olje noen minutter og la avkjøle. Fordel halvparten av grønnsakene i paiskallet, så feta i terninger eller smuldret snøfrisk og så resten av grønnsakene. Visp sammen egg, rømme, fløte og salt og hell over. Stek ved 225 grader i ca 50 minutter. La hvile 10 minutter før servering.

Skrevet

Takker og bukker :-)

Må bare få kjøpt paiform.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...