Gå til innhold

Søtpotet


Spinat

Anbefalte innlegg

1. Hvordan oppbevarer man den? I Kjøleskap eller i romtemp.?

2. Hvordan tilbereder man en?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Bruk søkefunksjonen.



Anonymous poster hash: 87f13...a88
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

kan en spise skallet? eller må den skrelles?

skal den kokes i biter, eller kan den kokes hel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kan en spise skallet? eller må den skrelles?

skal den kokes i biter, eller kan den kokes hel?

det står også bare 72 % er spiselig? hva er ikke spiselig da? skall utgjr ikke over 20 %.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kanskje du lik så greit skal droppe den søtpoteten din?



Anonymous poster hash: 3c1cb...cc5
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Åh.... Enda en idiotisk tråd...!

Hva er egentlig galt med deg TS?

Anonymous poster hash: 5f002...2ca

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Søtpotet skal lagres tørt, kjølig og mørkt. Kjøleskap blir for kaldt. Har du kjeller er det ypperlig å lagre det der, spesielt jordkjeller.

Kan kokes med skallet på for å bevare vitaminer ol i skallet, for så å skrelle, kan også spise skallet, men er ikke særlig godt.

Kan kokes hel og delt. Koker fortere om den deles, som alt annet



Anonymous poster hash: b424e...a7c
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har bare mulighet til å oppbevare enten mørkt og varmt (skap) eller mørktk og kaldt (kjøleskap) hva er best?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tips: kjøp ikke søtpotet eller andre eksotiske frukter/grønnsaker før du har en oppskrift du kan bruke den i.

Ellers er det i grunnen bare å google: "søtpotet oppskrift", så burde det dukke opp mengdevis.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg oppbevarer søtpoteten i kjøleskapet, i grønnsaksskuffen. Rensker alltid skallet før jeg bruker den. Og jeg bruker den til; søtpotetmos, ovnsbakte søtpotetbåter, ovnsbakt i biter sammen med andre grønnsaker, og søtpotetchips. Jeg pleier aldri å bruke oppskrift, så det kan jeg ikke gi deg. Men google is your friend!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

må jeg ha oppskrift? kan jeg ikke koke han som vanlig potet og servere til vanlig mater?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

må jeg ha oppskrift? kan jeg ikke koke han som vanlig potet og servere til vanlig mater?

Personlig syns jeg ikke vanlig kokt søtpotet er kjempegodt, men du kan gjøre det ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg lager enten søtpotetmos/purè, eller så tar jeg de i ovnen.

Søtpotetmos:
Søtpoteter
Litt melk eller fløte
Krydderer med pepper og salt

Fins mange alternativer til mos/purè, men det er den jeg bruker.
Bare pass på at de får dampet skikkelig fra seg, ellers blir mosen suppete.

Ovnsbakte:
Skrell og del i båter.
Pensle med olje
Salter og peprer etter ønske.
20 minutter etterpå; voilà!



Anonymous poster hash: 896c8...147
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...