Solstrålemamma Skrevet 10. juni 2014 #1 Skrevet 10. juni 2014 Hei! Jeg liker å lage nye drikker og ny mat. Har hatt lyst å lage eggnog men er bekymret for at smaken ligner eggelikør som jeg ikke liker. Selv om smaker er individuell - Noen som har laget det? Er det godt og hva passer til? På forhånd takk for svar!
Solstrålemamma Skrevet 11. juni 2014 Forfatter #3 Skrevet 11. juni 2014 Greit å få det oppklart! På matprat.no står begge oppskriftene men de ser ganske like ut. Noen som vet?
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2014 #4 Skrevet 11. juni 2014 Jeg som trodde eggnog var eggedosis... Anonymous poster hash: 403b6...40f
Sphynx Skrevet 11. juni 2014 #5 Skrevet 11. juni 2014 Har prøvd eggnog fra USA på boks, og det er helt jæææævlig. Ellers er det ikke det samme, nei.
Solstrålemamma Skrevet 11. juni 2014 Forfatter #6 Skrevet 11. juni 2014 Eggedosis heter visst fluffy på engelsk, så det er noe annet
*Emma* Skrevet 13. juni 2014 #7 Skrevet 13. juni 2014 (endret) Jeg lage eggnog som velkomst'drink' på juleselskap i fjor. Har aldri drukket eggelikør så jeg vet ikke helt hvordan den er. Da jeg laget eggnog varmet jeg opp egg, sukker og melk i en kjele. Tilsatte cognac og lot det stå over natta. Rett før servering rørte jeg forsiktig inn pisket krem og strødde over Muskatt. (Tror jeg brukte oppskrift fra aperirif.no) Den ble god! Skikkelig fluffy og fin pga kremen Men jeg er ikke glad i cognac så jeg vil nok prøve en av de som bruker en annen sprit neste gang. Bollen ble stående en stund og da gikk liksom fluffen i kremen ut så den ble litt tynnere og mer rennenende. Var god da og- men best med en gang Serverte den i en sånn stor bolle med kopper hengende rundt som moren min kjøpte en gang på 80-tallet Endret 13. juni 2014 av *Emma* 2
AnonymBruker Skrevet 14. juni 2014 #8 Skrevet 14. juni 2014 Jeg laget eggnog en gang til jul, det er mektige saker, og akkurat som Emma opplevde jeg at det var best helt nylaget. Etter at den har stått en stund blir den liksom litt påtrengende 'eggedosis med sprit'. Men det er definitivt verdt forsøket som for eksempel velkomsdrink til pepperkaker eller noe, når det er kaldt utenfor. Anonymous poster hash: ab2da...4f5
Gjest Eurodice Skrevet 14. juni 2014 #9 Skrevet 14. juni 2014 Da jeg laget eggnog varmet jeg opp egg, sukker og melk i en kjele. Tilsatte cognac og lot det stå over natta. Rett før servering rørte jeg forsiktig inn pisket krem og strødde over Muskatt. (Tror jeg brukte oppskrift fra aperirif.no) Muskat? 1
Gjest New_Girl Skrevet 14. juni 2014 #10 Skrevet 14. juni 2014 Er ikke det en drikk som passer vinteren bedre? Hadde blitt overrasket om jeg fikk servert eggnog/likør midt på sommeren.
Tøytigern Skrevet 14. juni 2014 #11 Skrevet 14. juni 2014 Å servere eggnog om sommeren er som å servere varm kakao med rom... 1
Gjest New_Girl Skrevet 14. juni 2014 #12 Skrevet 14. juni 2014 Muskat? Var det et seriøst spørsmål? Lurer du faktisk på om det var det hun mente?
Solstrålemamma Skrevet 14. juni 2014 Forfatter #13 Skrevet 14. juni 2014 Takk for svar! Noterer meg at den passer til pepperkaker. Noe annet den passer til? Har noen en god oppskrift? TS
Gjest Eurodice Skrevet 14. juni 2014 #14 Skrevet 14. juni 2014 Var det et seriøst spørsmål? Lurer du faktisk på om det var det hun mente? Ja. Jeg syntes det måtte være et uvanlig krydder i eggnog. Jeg trodde det var mer vanlig med mer søtlige krydder som kanel og kardemomme, for eksemperl.
Tøytigern Skrevet 14. juni 2014 #15 Skrevet 14. juni 2014 Har aldri hørt noen som har servert pepperkaker til eggnog. Det er en varm velkomsdrink. Banankake er i tilfelle noe. Det andre må være ostefat med litt godt skinkepålegg.
Tøytigern Skrevet 14. juni 2014 #16 Skrevet 14. juni 2014 Ja. Jeg syntes det måtte være et uvanlig krydder i eggnog. Jeg trodde det var mer vanlig med mer søtlige krydder som kanel og kardemomme, for eksemperl. Det skal være muskat. Ellers smaker det feil.
Tøytigern Skrevet 14. juni 2014 #17 Skrevet 14. juni 2014 Jeg lage eggnog som velkomst'drink' på juleselskap i fjor. Har aldri drukket eggelikør så jeg vet ikke helt hvordan den er. Da jeg laget eggnog varmet jeg opp egg, sukker og melk i en kjele. Tilsatte cognac og lot det stå over natta. Rett før servering rørte jeg forsiktig inn pisket krem og strødde over Muskatt. (Tror jeg brukte oppskrift fra aperirif.no) Den ble god! Skikkelig fluffy og fin pga kremen Men jeg er ikke glad i cognac så jeg vil nok prøve en av de som bruker en annen sprit neste gang. Bollen ble stående en stund og da gikk liksom fluffen i kremen ut så den ble litt tynnere og mer rennenende. Var god da og- men best med en gang Serverte den i en sånn stor bolle med kopper hengende rundt som moren min kjøpte en gang på 80-tallet Man kan/ bør lage melkedelen en til to dager i forveien og la det stå og trekke. Da blir det best.
Tøytigern Skrevet 14. juni 2014 #18 Skrevet 14. juni 2014 Takk for svar! Noterer meg at den passer til pepperkaker. Noe annet den passer til? Har noen en god oppskrift? TS Jeg har den bare på engelsk. Vet ikke om det er lov med engelsk på Kg, men. Den er til 50 personer på juleparty. 24 eggs, separated 2 cups granulated sugar 2 quarts whole milk 2 cups Bourbon 1 cup cognac 2 quarts heavy cream Freshly grated nutmeg
Gjest Eurodice Skrevet 14. juni 2014 #19 Skrevet 14. juni 2014 Det skal være muskat. Ellers smaker det feil. Ok
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå