Sommerfugl83 Skrevet 18. juni 2004 #1 Skrevet 18. juni 2004 Jeg smakte en gang noen vegetar "karbonader" De var mørk gule, flate som karbonader og stekt i panne. :-) Vet ikke hva de inneholdt annet enn jeg kunne se hele maiskorn. Er det noen som vet hva det kan være evt har oppskrift på dette?
Gjest GreenSky Skrevet 18. juni 2004 #2 Skrevet 18. juni 2004 Kan de ha vært laget av gule linser? Linser, mel, egg, salt, ev. hakket løk.
Sommerfugl83 Skrevet 18. juni 2004 Forfatter #3 Skrevet 18. juni 2004 hmmm.... det er mulig men da må det ha vært både linser og mais..... Er helt sikker på at det var mais i de.... Jeg får vel kanskje bare prøve meg frem litt
-Fisken- Skrevet 18. juni 2004 #4 Skrevet 18. juni 2004 JEg har oppskrift på sånne maiskaker Har det ikke akkurat her, så legger den ut senere.
Sandra Skrevet 18. juni 2004 #5 Skrevet 18. juni 2004 Her er oppskrift på 2 grønnsakskarbonader Grønnsakskarbonader (4 porsjoner) Ingredienser: 200 g, reven Gulrøtter 200 g, reven Løk 1, hakket Poteter 400 g, kokt og most Melk 2 ss Sammalt fin hvete 3 ss Salt og pepper Olivenolje til steking Fremgangsmåte: Bland kålrot, gulrøtter, løk og poteter i en bolle. - Spe med melk og bland godt sammen. - Til sett mel og smak til med salt og pepper. - Rør til en god farse. - Form til karbonader. - Stek ved middels varme i en stekepanne i 3-4 minutter på hver side. Serveres med kokte poteter, salat og tyttebærsyltetøy Tofu Burger Ingredients: 1 lb tofu 1/2 cup whole wheat flour 3 Tbsp. nutritional yeast 2 Tbsp. vegetable bouillon powder pepper to taste 2 Tbsp. soy sauce 1/4 cup (or more) sesame seeds 1 small scrubbed potato 1/4 tsp. (or more) garlic powder onion powder to taste, or one small onion Grind the tofu, potato and onion (if using) in a food processor. Don't let it get too fine. Mix in remaining ingredients, shape into burgers and bake at around 350 degrees on a very lightly oiled cookie sheet for 15-20 minutes, turning once. They can also be fried.
Arkana Skrevet 18. juni 2004 #6 Skrevet 18. juni 2004 Kanskje de var laget av kikerter? De blir gule.
-Fisken- Skrevet 18. juni 2004 #7 Skrevet 18. juni 2004 JEg har oppskrift på sånne maiskaker Har det ikke akkurat her, så legger den ut senere. Jeg legger ut oppskriften om noen timer
Sommerfugl83 Skrevet 18. juni 2004 Forfatter #8 Skrevet 18. juni 2004 Jeg legger ut oppskriften om noen timer Takk og takk!
Arkana Skrevet 18. juni 2004 #9 Skrevet 18. juni 2004 Her er noen oppskrifter som kanskje faller i smak. Kikertkaker 225 g kikerter, lagt i bløt over natten 2 små røde chili, uten frø, finhakket 15 g koriander 1 ts korianderfrø 1 ts spisskummenfrø 50 g smør 1 liten finhakket løk 1 liten grønn paprika, finhakket 3 finhakkede hvitløksfedd 1 ts gurkemeie 3 ss yoghurt naturell revet skall av ½ sitron 1 ss sitronsaft salt/pepper 1 stort vispet egg 3 ss sammalt hvete, fin Hell kikertene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp og la småkoke ca 30 minutter. Rist koriander og spisskummenfrø i tørr panne noen minutter. Knus dem. Fres løken og paprika i smøret, sammen med hvitløk og chili til de er myke og begynner å brunes. Rør inn krydrene og gurkemeie og la steke ½ minutt til. Mos kikertene i foodprocessor sammen med koriander. Rør inn løk, krydder, yoghurt og sitronskall og saft. Form til 12 kaker som dyppes i egg og så i mel. Vegetarkaker 375 g squash 350 g søtpoteter 250 g pastinakk 200 g gulrøtter 1 grønn chili 1 vårløk litt cayennepepper salt/pepper Riv squash, dryss på salt og la stå 30 minutter. Grovhakk poteter og pastinakk, kok opp og la koke til de er myke. Sil av vannet og mos. Riv gulrøttene, hakk chili og skjær vårløken i skiver. Tørk squashen. Bland sammen mosen med de andre grønnsakene og smak til med cayennepepper. Form til åtte kaker som stekes 4 minutter på hver side. Server med en gang. Nøtteburgere med ost 1 finhakket løk 1 knust hvitløksfedd 30 g hvetemel 1,2 dl grønnsaksbuljong eller melk 250 g hakkede blandede nøtter (cashew, mandler, hasselnøtter og valnøtter) 60 g ferske loffsmuler 2 grovrevne gulrøtter 1 ss hakket persille 1 ss tørket timian 2 ss revet parmesan 1 ss sitronsaft 1 vispet egg loffsmuler salt/pepper Fres løk og hvitløk mykt i olje. Sikt inn melet og fres et par minutter. Tilsett buljong eller melk og kok opp. Ta av varmen og rør inn nøtter, loffsmuler, gulrot, urter, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. La avkjøles. Del blandingen i 12 emner som formes til burgere. Dypp hver av dem først i egg og så i loffsmuler. Legg på stekebrett og stek ved 180 grader i 20 minutter. Evt form til boller og frityrstek 3-4 minutter. La renne av på kjøkkenpapir. Linseburgere 140 g grønne og brune linser 3,3 dl vann 1 egg 2 ss melk 20 ristede havregryn 30 g tørre brødsmuler 2 ss tahini 2 moste hvitløksfedd ½ ts salt Skyll linsene og hell i en kjele med vannet. Kok opp og la småkoke under lokk i 30 minutter. La renne godt av seg. Kjør linsene til mos i foodprocessor sammen med egg og melk. Hell i en bolle og tilsett havregryn, brødsmuler, tahini, hvitløk og salt. Form til 4 burgere. Stek linseburgerne i 5-7 minutter, snu en gang.
-Fisken- Skrevet 18. juni 2004 #10 Skrevet 18. juni 2004 Maisbiffer (ca. 8 stk.) 1 boks (340 g) maiskorn 2 egg 2 dl hvetemel 1/2 l melk timian, salt og pepper olje/smør til stekning Dressing: 1 1/2 dl lettrømme 1 fedd presset hvitløk 1-2 ts sennep salt og pepper evnt. persille Tilbehør: salat, stekte/kokte poteter/ris/makaroni/hamburgerbrød Maispletter med chili (ca. 15 stk.) 4 maiskolber eller maisboks 4 egg 1 dl créme fraiche 1/2 dl polentagryn 1/2 dl maisenna 3 vårløk, finhakket 1 rød chili, finhakket salt og pepper Kok maiskolbene i 3 min. LEgg dem i kaldt vann. Skjær av maiskornene. Bland egg, créme fraiche, polentagryn, maisenna, vårløk, chili, salt og pepper. Legg deretter i maiskornene, og bland godt. Varm litt olje i en stekepanne, og legg litt av røren i med en spiseskje. Stek kakene i 1. min. på hver side. Serveres varme. Håper dette er det du leter etter
blutbeil Skrevet 16. mars 2011 #11 Skrevet 16. mars 2011 Her oppskrift gode, enkle og billige vegetar burgere: http://www.blutlugal.com/2011/03/grnnsakburger.html
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå