Gå til innhold

Er det vanskelig å bake ciabatta?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har utrolig lyst til å bake ciabatta, men jeg har aldri prøvd, samtidig som at jeg har lest at det kan være ganske vanskelig, da konsistensen skal være annerledes enn et hvilket som helst brød. Noen her som har prøvd(og lyktes), og kanskje har en god oppskrift til meg? :)



Anonymous poster hash: 59eac...85a
Videoannonse
Annonse
Skrevet

:blomst: Hei, her har du mitt forslag på "Lettvint Ciabatta".

2 store brød

15 g gjær

3 dl kaldt vann

7,5 dl hvetemel

1 dl olivenolje

1 ts salt

  • Løs opp gjæren i vannet i en stor bakebolle.
  • Tilsett omtrent halvparten av melet og rør det sammen til en glatt masse.
  • Slå ut luften av deigen, som skal være elastisk.
  • Dekk med plast og la deigen heve i 2 timer.

  • Slå ned deigen og tilsett olje og salt.
  • Elt så inn resten av melet, (men ikke mer enn at deigen er løsere enn vanlig brøddeig).
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

  • Del deigen i to. Hell deigdelene forsiktig og hver for seg ut av bollen på en smurt bakeplate.
  • Strø litt mel over brøddelene og la dem etterheve i 46-60 min.
  • Stek brødene i fuktig ovn (sett en ildfast skål/form med vann nederst i stekeovnen)
  • Stekes i 220 grader i 30-40 min til de er gylne og lyder hule når du banker på undersiden.
  • Avkjøl på rist.

Håper ikke dette virket for innviklet forklart.

Lykke til!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...