Susa84 Skrevet 8. juni 2014 #1 Skrevet 8. juni 2014 For ca 3-4 personer. Prøver å holde middags budsjette på en rundt 400,- uken, så det er ikke så aller gæli budsjett tror jeg. Lager aller helst ting fra bunnen av . Står litt stille med kreativiteten her altså.
Dreamworld Skrevet 8. juni 2014 #2 Skrevet 8. juni 2014 (endret) Makaronigraps er veldig godt: Makaroni i hvitsaus med bog skinke, veldig enkelt og lage også Endret 8. juni 2014 av Dreamworld 1
Rumle Skrevet 8. juni 2014 #3 Skrevet 8. juni 2014 (endret) Lag en stor gryte med tomatsaus med kjøttdeig/karbonadedeig og frys ned i porsjoner til pasta/lasagne/pizza Lapskaus/ forskjellige gryter Hjemmelaget suppe i alle mulige varianter, baser typen feks på det som er på tilbud den uken. Hjemmebakte, grove rundstykker ved siden er alltid godt (og billig) Skjær opp nakkekoteletter i strimler og lag wok med masse billige rotgrønnsaker og ha ris ved siden av Endret 8. juni 2014 av Rumle 1
debattanten Skrevet 8. juni 2014 #4 Skrevet 8. juni 2014 Hel fersk kylling i fra Prior, koster ca 50kr kiloen på de billigste butikkene. 1,2kg burde holde i massevis til 3 personer. Altså 60kr. Grønnsaker og ris er jo billig.
Maximillian Cohen Skrevet 8. juni 2014 #5 Skrevet 8. juni 2014 (endret) Middag 1: Hvite bønner, rødløk, tomater litt olivenolje, salt og pepper gir en fin salat. Legg et stykke laks på toppen og dryss over litt friske urter og du har en veldig billig middag. Du kjøper selvfølgelig bønnene i store sekker og rødløken i løsvekt - mye å spare på slikt. Laksen finner du ofte på tilbud i frossen tilstand, men selvfølgelig er fersk bedre om det ikke sprenger budsjettet. Middag 2: Torsk eller hyse om du vil spare litt penger servert med tomatsaus og kokt ris. Et par bokser gode tomater, noen svarte oliven, løk, litt god olivenolje, hvitløk, salt og pepper gir en fin saus. Har du noen laurbærblader kan de også fint brukes. Litt persille og en skvett god ekstra virgin olivenolje før servering hever retten mer enn et par hakk. Hyse er ofte ganske billig i diverse fiskedisker. Ris kjøper du i store sekker. I denne retten ville jeg ikke spart på tomatene; tomatsaus laget på dårlige tomater er ikke noe særlig. Middag 3: Hoi Sin-marinert ribbe servert med wokede grønnsaker og eggnudler. Marinaden kan enkelt lages av Hoi Sin-saus, soyasaus, ingefær, hvitløk, chilli, salt (vær forsiktig om du ikke bruker usaltet soyasaus) og pepper. Det finnes imidlertid uendelig med muligheter og variasjoner her, for eksempel sesamolje, appelsinjuice, koriander, østersaus, "fishsauce", hønsekraft, ristede sesamfrø, lime og brunt sukker er alle ingredienser som kan gjøre seg bra i en slik saus. Endret 8. juni 2014 av Maximillian Cohen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå