camie Skrevet 17. juni 2004 #1 Skrevet 17. juni 2004 Er det noen som har oppskrift på sukkerpasta/fondant?
tøydukke Anna Skrevet 17. juni 2004 #2 Skrevet 17. juni 2004 Her http://www.krem.no/sporsmaal.htm kan du finne oppskrift på sukkerpasta7icing. Har ikke prøvd den selv, men jeg kjenner hun som har laget krem.no og hun er en veldig flink konditor som har peiling og mange av de andre oppskriftene på krem.no er veldig greie og flotte!! Håper dette kan være til hjelp! :-)
Saeria Skrevet 17. juni 2004 #3 Skrevet 17. juni 2004 Tabby hadde lagt ut denne i en tidligere tråd! Fant denne på Krem.no: Sukkerpasta/Icing: 850 GRAM MELIS 150 GRAM POTETMEL 8 BLADER GELATIN 60 GRAM SITRONSAFT Legg gelatin i bløt og smelt. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Pastaen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens.
camie Skrevet 20. juni 2004 Forfatter #6 Skrevet 20. juni 2004 Fant denne oppskrifta inne på cacas.no men der står det at massen blir helt hard, hvordan er det å bruke den som "topplokk" på kakene da? Blir det ikke ekkelt å skjære i da? 1250 g siktet melis 200 g potetmel 3-4 eggehviter 7 plater gelantin Legg gelantinen i bløt. Sikt melis og potetmel sammen. Bland inn smeltet gelantin (bruk svak varme) og eggehviter, Elt alt til en smidig masse. Tilsett gjerne smak som romessens, mandelessens og lignende Kanskje også litt konditorfarge. Oppbevares i tett plastboks i kjøleskap for å hindre uttørring. Massen kann brukes til blomster, kakelokk, figurer osv. Massen blir helt hard.
Martha Stewart Skrevet 20. juni 2004 #7 Skrevet 20. juni 2004 Fant denne oppskrifta inne på cacas.no men der står det at massen blir helt hard, hvordan er det å bruke den som "topplokk" på kakene da? Blir det ikke ekkelt å skjære i da? Hvis massen blir helt hard, så er det vel kanskje best å bruke denne oppskriften til pynt som blomster etc og så kanskje bruke en annen oppskrift på mykere masse til kakelokk? Jeg har ikke så mye erfaring med sukkerpasta/fondant, så her er det sikkert noen andre som kan gi tips!
camie Skrevet 23. juni 2004 Forfatter #8 Skrevet 23. juni 2004 Jeg går på med sterkt mot og setter igang med å lage sukkerpastaen i følge cacas sin oppskrift. Skal gi dere tilbakemelding på hvordan den blir.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå