Gå til innhold

Oppskrift på sukkerpasta/fondant?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har oppskrift på sukkerpasta/fondant?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her

http://www.krem.no/sporsmaal.htm

kan du finne oppskrift på sukkerpasta7icing. Har ikke prøvd den selv, men jeg kjenner hun som har laget krem.no og hun er en veldig flink konditor som har peiling og mange av de andre oppskriftene på krem.no er veldig greie og flotte!!

Håper dette kan være til hjelp!

:-)

Skrevet

Tabby hadde lagt ut denne i en tidligere tråd!

Fant denne på Krem.no:

Sukkerpasta/Icing:

850 GRAM MELIS

150 GRAM POTETMEL

8 BLADER GELATIN

60 GRAM SITRONSAFT

Legg gelatin i bløt og smelt. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Pastaen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens.

Gjest Lompa
Skrevet

Spør inne på matforumet. Særlig arkana.

Skrevet

Fant denne oppskrifta inne på cacas.no

men der står det at massen blir helt hard, hvordan er det å bruke den som "topplokk" på kakene da? Blir det ikke ekkelt å skjære i da?

1250 g siktet melis

200 g potetmel

3-4 eggehviter

7 plater gelantin

Legg gelantinen i bløt. Sikt melis og potetmel sammen. Bland inn smeltet gelantin (bruk svak varme) og eggehviter, Elt alt til en smidig masse. Tilsett gjerne smak som romessens, mandelessens og lignende Kanskje også litt konditorfarge. Oppbevares i tett plastboks i kjøleskap for å hindre uttørring. Massen kann brukes til blomster, kakelokk, figurer osv. Massen blir helt hard.

Skrevet
Fant denne oppskrifta inne på cacas.no

men der står det at massen blir helt hard, hvordan er det å bruke den som "topplokk" på kakene da? Blir det ikke ekkelt å skjære i da?

Hvis massen blir helt hard, så er det vel kanskje best å bruke denne oppskriften til pynt som blomster etc og så kanskje bruke en annen oppskrift på mykere masse til kakelokk? :roll:

Jeg har ikke så mye erfaring med sukkerpasta/fondant, så her er det sikkert noen andre som kan gi tips!

Skrevet

Jeg går på med sterkt mot og setter igang med å lage sukkerpastaen i følge cacas sin oppskrift. Skal gi dere tilbakemelding på hvordan den blir.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...