AnonymBruker Skrevet 2. juni 2014 #1 Skrevet 2. juni 2014 Skal kjøre 3 timer og vil ta med meg en hjemmebakt kake. Hvilken kan jeg bake da? Hvordan frakter jeg den? Skal være en bursdagskake til 7 stk. Anonymous poster hash: 1fd24...bd4
Kamikatze Skrevet 2. juni 2014 #2 Skrevet 2. juni 2014 (endret) Langpannekake, gjerne sjokoladekake. Kle langpannen med aluminiumsfolie og frakte den i den. Sett over lokket fra en banankartong, som du får om du spør pent i dagligvaren. Eventuelt kan du ha den på et serveringsbrett.Begrens antall lag, helst til to. Ha det mykeste fyllet i, men ikke for mykt. Sparkle på med tykkere krem eller glasur. Til barneselskap kan du lage et pyntescenario på toppflaten med ulikfarget glasur, seigmenn og annet spiselig pynt, kun fantasien begrenser.Sett kaken plant nær midt i bilen. Kjør mykt, og ikke ha hastverk i svinger og fartsdumper.Hvis du går for mykere alternativer som bløtkake, fryser du vann i firkantede blokker, enten i isbokser eller melkekartonger. Du trenger minst tre, helst fire. Sett kaken på de fire isboksene med is, eller isblokkene, om du har for få isbokser, og må ha isen over i plastpose. Viktig at blokkene er like høye. Dynk og fyll kaken, kle den med krem. Ta siste del av pyntinga når du kommer frem, men ha pynten klar: ferdigpisket krem, ferdig sprøytegelé, skåret frukt i skiver eller pyntesnitt...Legg et pledd eller ei dyne over hullene i banankartongen, så holder kaken seg frisk i sommerheten både i tre og seks timer. Endret 2. juni 2014 av Kamikatze
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2014 #3 Skrevet 2. juni 2014 Langpannekake, gjerne sjokoladekake. Kle langpannen med aluminiumsfolie og frakte den i den. Sett over lokket fra en banankartong, som du får om du spør pent i dagligvaren. Eventuelt kan du ha den på et serveringsbrett. Begrens antall lag, helst til to. Ha det mykeste fyllet i, men ikke for mykt. Sparkle på med tykkere krem eller glasur. Til barneselskap kan du lage et pyntescenario på toppflaten med ulikfarget glasur, seigmenn og annet spiselig pynt, kun fantasien begrenser. Sett kaken plant nær midt i bilen. Kjør mykt, og ikke ha hastverk i svinger og fartsdumper. Hvis du går for mykere alternativer som bløtkake, fryser du vann i firkantede blokker, enten i isbokser eller melkekartonger. Du trenger minst tre, helst fire. Sett kaken på de fire isboksene med is, eller isblokkene, om du har for få isbokser, og må ha isen over i plastpose. Viktig at blokkene er like høye. Dynk og fyll kaken, kle den med krem. Ta siste del av pyntinga når du kommer frem, men ha pynten klar: ferdigpisket krem, ferdig sprøytegelé, skåret frukt i skiver eller pyntesnitt... Legg et pledd eller ei dyne over hullene i banankartongen, så holder kaken seg frisk i sommerheten både i tre og seks timer. Takk for innspill. Det er mest sjokoladekake jeg tenkte på. Siden vi skal være bare 7 stk, så lager jeg den i rund form, to lag med krem i mellom. Så pynter jeg resten (sidene) av kaka på stedet når jeg er fremme. Tror du at det går greit å ha ferdig sjokoladekrem i en separat beholder? Smelter den? TS Anonymous poster hash: 1fd24...bd4
Kamikatze Skrevet 2. juni 2014 #4 Skrevet 2. juni 2014 (endret) Trolig ikke, men ha beholderen med kremen i kjøleskap til du drar, så i ei handlepose, og legg en pose isbiter eller frossengrønnsaker nedi, knyt igjen, og lag en termoseffekt ved å ha to tre lag med knyttede bæreposer utenpå. Da holder den seg like godt som i kjøleskap, og du er på den sikre siden. Aviser og reklame er også god isolasjon.Er det mer glasur enn krem, som er ment å halvstivne på kaka, tar du den bare med, smører utover, og så setter du kaka i kjøleskapet bittelitt før den skal på bordet.Du ønsker jo ikke en sjokoladekake som er kald inni. Sjokoladekake smaker best romtemperert.Edit:Anbefaler fremdeles å frakte beskyttet under pappkartong. Har du aluminiumsfolie kan du kryste til en foring/støtte rundt kakefatet, slik at ikke kaken kan seile sidelengs. Lykke til. Endret 2. juni 2014 av Kamikatze
Gjest crazycatlady Skrevet 2. juni 2014 #5 Skrevet 2. juni 2014 Sett den i baksetet med sikkerhetsbelte på så går det så bra så. 1
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2014 #6 Skrevet 2. juni 2014 Kaketine på gulvet eller i bagasjerommet og glasur i egen beholder. Anonymous poster hash: 31b3e...1c5 1
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2014 #7 Skrevet 2. juni 2014 Sett den i baksetet med sikkerhetsbelte på så går det så bra så. Alle setene skal være opptatt. I tillegg skal kaken være en overraskelse så kaken må være i bagasjerommet for å ikke bli sett før vi er fremme. TS Anonymous poster hash: 1fd24...bd4
Gjest Violetta Skrevet 2. juni 2014 #8 Skrevet 2. juni 2014 I stedet for all den avanserte isen kan du jo ha kjøleelementer.
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2014 #9 Skrevet 2. juni 2014 Du må ha det veldig kaldt i bilen så får folk bare kle på seg. Anonymous poster hash: c2a2d...f75
sofie777 Skrevet 2. juni 2014 #10 Skrevet 2. juni 2014 Hvis du lager kaken i en sånn form der man kan ta av ringen når kaken er ferdigstekt, ikke ta av ringen! Må du gjøre det, så ikke gjør mer med kaken enn at du kan sette ringen på igjen. Ta på glasur og sett på det skikkelige kakefatet når du kommer frem. Støtter også banankasse-forslaget, men sett kaken NEDI en banankasse også og sikre selve kassen i bagasjerommet og kakefatet nedi kassen. 1
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2014 #11 Skrevet 2. juni 2014 Sett kaken i en kjølebag med kjøleelementer i. Mer håndterbart enn innfløkte arrangementer med banankasser. Anonymous poster hash: de89c...f73 2
Gjest Solsmil Skrevet 2. juni 2014 #12 Skrevet 2. juni 2014 Bak en pavlova, siden bunnen tåler romtemperatur. Lag krem og sett i en beholder i en kjølebag, i tillegg til noen kurver bringebær/blåbær/ferdigkuttede jordbær. Da tar monteringa 2 minutter
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2014 #13 Skrevet 2. juni 2014 Hvis du lager kaken i en sånn form der man kan ta av ringen når kaken er ferdigstekt, ikke ta av ringen! Må du gjøre det, så ikke gjør mer med kaken enn at du kan sette ringen på igjen. Ta på glasur og sett på det skikkelige kakefatet når du kommer frem. Men tror du kremen/glasuren til en sjokoladekake kan fraktes utenfor kjøleskap? For eksempel krem med smør eller fløte? TS Anonymous poster hash: 1fd24...bd4
sofie777 Skrevet 2. juni 2014 #14 Skrevet 2. juni 2014 Men tror du kremen/glasuren til en sjokoladekake kan fraktes utenfor kjøleskap? For eksempel krem med smør eller fløte? TS Anonymous poster hash: 1fd24...bd4 Det finnes enkle små stoff-frysebager (har selv flere) som kan kjøpes flere steder, kjøper du et kjøleelement, fryser det og har det i sammen med kremen, så skal den holde seg ganske lenge. Jeg har hatt et kjøleelement som holdt seg kaldt til og fra Sverige, en rundtur på ca 3 timer. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå