Cinzia Skrevet 16. juni 2004 #1 Skrevet 16. juni 2004 jeg har invitert en venninne på kveldsmat i morgen kveld, og har lyst til å servere noe godt...forslag anyone?? Har ikke all verdens tid til å lage maten, så det må gjerne være noe enkelt. Har tenkt litt på suppe, men synes liksom Toro blir litt simpelt....
Gjest Madam Felle Skrevet 16. juni 2004 #2 Skrevet 16. juni 2004 En god omelett, eller en god salat med ferskt brød til er jo også godt. Suppe kan også være godt med ferskt brød til.
Gjest Myumi Skrevet 16. juni 2004 #3 Skrevet 16. juni 2004 Omelett eller en salat med godt brød til er ypperlig. Raskt å lage og ikke for tungt fordøyelig.
Arkana Skrevet 16. juni 2004 #4 Skrevet 16. juni 2004 Torosupper kan fint gjøre bedre med litt ekstra grønnsaker og kjøtt/fisk i. F.eks. kremet kyllingsuppe med biter av grillet kylling, asparges og finstrimlet purre. Med nystekte baguetter til er det veldig godt. Hva med omelett? Skinke, løk, potetterninger og revet ost i. Og så godt brød ved siden av. Eller lag en god sandwich. Rist loffskiver og smør på god majones. Ha på salat, tomatskiver og stekt bacon = BLT-sandwich. Eller grillet kylling, bacon, blåmuggost, stekt sopp og tomat = Club sandwich. Her er oppskrift på en god, og enkel suppe. Og fransk løksuppe er også enkelt og veldig godt. Afrikansk kyllingsuppe (3 pers.) 1 grillet kylling 2 løk 1½ ts karri 8 dl kyllingkraft/hønsebuljong 4 modne tomater eller 1 boks hermetiske 4 poteter 1 ts salt ½ ts pepper 1,5 dl frosne erter Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og surr den i smør med karri. Tilsett kyllingkraft med tomater (silte hermetiske) og poteter i terninger. Kok til alt er mørt. Mos det i foodprocessor og hell tilbake i kjelen. Ha i salt og pepper og la suppen småkoke noen minutter. Tilsett erter og kylling rett før servering. På afrikansk vis serveres suppen kald, men den er svært god varm. Fransk løksuppe (4 pers.) 6 store løk 4 hvitløksbåter 2 ss smør 2 ss hvetemel 1 dl hvitvin 1 liter vann 1-2 terninger hønsebuljong 1 ss timian ⅛ ts pepper 1 ts salt 4 store skiver loff 2 dl revet cheddar eller annen vellagret ost Skjær løk i tynne ringer. Ha smør i pannen og surr løken blank og myk. Dryss mel over og rør om. Tilsett vin, vann, buljong og krydder. Kok alt under lokk ved svak varme 15-20 minutter. Smak suppen til og ha evt i mer vin. Fordel i ildfaste suppeboller. Rist brødskivene og legg dem oppå suppen. Strø revet ost over og gratinér i ovnen ved 250 grader til osten har smeltet.
Cinzia Skrevet 16. juni 2004 Forfatter #6 Skrevet 16. juni 2004 Takk for gode forslag! Falt litt for den løksuppa, så tror jeg slår til med den. Perfekt kveldsmat i grunnen!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå