Gå til innhold

sjokoladekake uten sukker, gluten og laktose


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hjelp! Har fått i oppdrag å lage ei sjokoladekake til et bryllup. Og den kan ikke inneholde gluten, sukker eller laktose.

Alle tips mottos med stooooor take!

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvilke alternative søtningsformer kan brukes?

Kan laktosefri melk eller rømme brukes?

Anonymous poster hash: d413e...785

AnonymBruker
Skrevet

Glutenfritt mel eller rismel, laktosefri melk/havremel og sukrin. Bak kake som vanlig :)

De ferdige toro kakemiksene er faktisk rismel, usikker på om de er melkefrie - men sukker har de garantert.

Kan være lurt å bruke ekstra egg, for kaker uten sukker blir lett veldig flate. Sukkeret er med på å gi kaker struktur. Så ekstra egg hjelper. Også sukrin gir også mer hold i kaken enn annet kunstig sukker.



Anonymous poster hash: 897e6...488
AnonymBruker
Skrevet

Må det være vanlig sjokoladekake? For det kan være litt vrient å få til bra. Nøttebunnvarianter med sjokoladefyll er mye lettere.



Anonymous poster hash: 897e6...488
Skrevet

Hvilke alternative søtningsformer kan brukes?

Kan laktosefri melk eller rømme brukes?

Anonymous poster hash: d413e...785

Ja det kan det :)

Skrevet

Men den inneholder jo glutenmel? Anonymous poster hash: 035ae...8b7

Denne er fyfy!!

Denne derimot er gluten og melkefri, men inneholder hvetestivelse som er glutenfritt. Men noen få reagerer på det, så sjekk ut om det går bra.

Den inneholder jo melis og vaniljesukker, men ikke vanlig sukker.

Denne er kjempe god:)

http://www.regal.no/produkter/kakemikser/brownies-500g/

Skrevet (endret)

Bruk kokossukker, bytt ut vanlig sukker med samme mengde. Ingen kokossmak, like søtt, lav gi, kan brukes til alt av baking uten bismak. (Som jeg har prøvd iallfall.) Bare ikke bruk det som strø.

For mye sukrin blir hardt å tygge synes jeg, det kan kjennes ut som man tygger på pulverisert smågrus.

Oppskrifter er enklere å finne på nett: https://www.google.no/#q=gluten+and+lactose+free+brownies

Endret av FrøkenBaker
Skrevet

Må det være vanlig sjokoladekake? For det kan være litt vrient å få til bra. Nøttebunnvarianter med sjokoladefyll er mye lettere.

Anonymous poster hash: 897e6...488

tips til dette ?

Skrevet

Denne er fyfy!!

Denne derimot er gluten og melkefri, men inneholder hvetestivelse som er glutenfritt. Men noen få reagerer på det, så sjekk ut om det går bra.

Den inneholder jo melis og vaniljesukker, men ikke vanlig sukker.

Denne er kjempe god:)

http://www.regal.no/produkter/kakemikser/brownies-500g/

Melis er jo sukker, da.

  • Liker 2
Skrevet

Melis er jo sukker, da.

Derfor så nevnte jeg det også :)

Er det snakk om noen med f.eks diabetes så kan de tåle litt, men ikke store mengder.

En del med cøliaki har også diabetes, så pleier ikke å være store mengder sukker i glutenfrie produkter som dette.

Samme med hvetestivelse. De fleste med cøliaki tåler dette, men noen få gjør det ikke.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...