mee mee Skrevet 26. mai 2014 #1 Skrevet 26. mai 2014 Hjelp! Har fått i oppdrag å lage ei sjokoladekake til et bryllup. Og den kan ikke inneholde gluten, sukker eller laktose. Alle tips mottos med stooooor take!
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2014 #2 Skrevet 26. mai 2014 Hvilke alternative søtningsformer kan brukes? Kan laktosefri melk eller rømme brukes?Anonymous poster hash: d413e...785
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2014 #3 Skrevet 26. mai 2014 Glutenfritt mel eller rismel, laktosefri melk/havremel og sukrin. Bak kake som vanlig De ferdige toro kakemiksene er faktisk rismel, usikker på om de er melkefrie - men sukker har de garantert. Kan være lurt å bruke ekstra egg, for kaker uten sukker blir lett veldig flate. Sukkeret er med på å gi kaker struktur. Så ekstra egg hjelper. Også sukrin gir også mer hold i kaken enn annet kunstig sukker. Anonymous poster hash: 897e6...488
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2014 #4 Skrevet 26. mai 2014 Må det være vanlig sjokoladekake? For det kan være litt vrient å få til bra. Nøttebunnvarianter med sjokoladefyll er mye lettere. Anonymous poster hash: 897e6...488
mee mee Skrevet 26. mai 2014 Forfatter #5 Skrevet 26. mai 2014 Hvilke alternative søtningsformer kan brukes? Kan laktosefri melk eller rømme brukes?Anonymous poster hash: d413e...785 Ja det kan det
mee mee Skrevet 26. mai 2014 Forfatter #6 Skrevet 26. mai 2014 Bruden ønsket seg en brownies variant. Fant nettopp denne etter litt leting. Den burde vell funke, eller? http://lenadesign.net/lavkarbo/lenas-deilige-brownies
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2014 #7 Skrevet 26. mai 2014 Bruden ønsket seg en brownies variant. Fant nettopp denne etter litt leting. Den burde vell funke, eller? http://lenadesign.net/lavkarbo/lenas-deilige-brownies Men den inneholder jo glutenmel? Anonymous poster hash: 035ae...8b7
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2014 #8 Skrevet 26. mai 2014 Ser god ut denne her http://lindastuhaug.blogg.no/1394992231_sjokoladekake.html Anonymous poster hash: 035ae...8b7
MissPierce Skrevet 26. mai 2014 #9 Skrevet 26. mai 2014 Men den inneholder jo glutenmel? Anonymous poster hash: 035ae...8b7 Denne er fyfy!! Denne derimot er gluten og melkefri, men inneholder hvetestivelse som er glutenfritt. Men noen få reagerer på det, så sjekk ut om det går bra. Den inneholder jo melis og vaniljesukker, men ikke vanlig sukker. Denne er kjempe god:)http://www.regal.no/produkter/kakemikser/brownies-500g/
FrøkenBaker Skrevet 26. mai 2014 #10 Skrevet 26. mai 2014 (endret) Bruk kokossukker, bytt ut vanlig sukker med samme mengde. Ingen kokossmak, like søtt, lav gi, kan brukes til alt av baking uten bismak. (Som jeg har prøvd iallfall.) Bare ikke bruk det som strø. For mye sukrin blir hardt å tygge synes jeg, det kan kjennes ut som man tygger på pulverisert smågrus. Oppskrifter er enklere å finne på nett: https://www.google.no/#q=gluten+and+lactose+free+brownies Endret 26. mai 2014 av FrøkenBaker
minienthe Skrevet 27. mai 2014 #11 Skrevet 27. mai 2014 Må det være vanlig sjokoladekake? For det kan være litt vrient å få til bra. Nøttebunnvarianter med sjokoladefyll er mye lettere. Anonymous poster hash: 897e6...488 tips til dette ?
Fuglen Skrevet 27. mai 2014 #12 Skrevet 27. mai 2014 Denne er fyfy!! Denne derimot er gluten og melkefri, men inneholder hvetestivelse som er glutenfritt. Men noen få reagerer på det, så sjekk ut om det går bra. Den inneholder jo melis og vaniljesukker, men ikke vanlig sukker. Denne er kjempe god:)http://www.regal.no/produkter/kakemikser/brownies-500g/ Melis er jo sukker, da. 2
MissPierce Skrevet 28. mai 2014 #13 Skrevet 28. mai 2014 Melis er jo sukker, da. Derfor så nevnte jeg det også Er det snakk om noen med f.eks diabetes så kan de tåle litt, men ikke store mengder. En del med cøliaki har også diabetes, så pleier ikke å være store mengder sukker i glutenfrie produkter som dette. Samme med hvetestivelse. De fleste med cøliaki tåler dette, men noen få gjør det ikke.
sullå Skrevet 28. mai 2014 #14 Skrevet 28. mai 2014 Har du funnet en oppskrift? Hva med denne: http://livinghealthywithchocolate.com/desserts/paleo-coconut-chocolate-cake-4237/?lang=no Bruk feks sukrin istedenfor kokossukker, og mal mandler med kvern (så slipper du å.kjøpe mandelmel, hvis du ikke pleier å bruke det).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå