AnonymBruker Skrevet 25. mai 2014 #1 Skrevet 25. mai 2014 Er riskaker sunt eller usunt? Har tenkt på å kjøpe det, og evt. spise det som mellommåltid, eller til før og etter trening. Hvilken type er i så fall sunnest? Blir glad for alle svar! Anonymous poster hash: baebe...ad9
AnonymBruker Skrevet 25. mai 2014 #2 Skrevet 25. mai 2014 Jeg spiser riskaker. Tror det er sunt.. Anonymous poster hash: ddfa2...631
AnonymBruker Skrevet 25. mai 2014 #3 Skrevet 25. mai 2014 Jeg spiser riskaker. Tror det er sunt.. Anonymous poster hash: ddfa2...631 Tror eller vet? :D Anonymous poster hash: baebe...ad9
AnonymBruker Skrevet 25. mai 2014 #4 Skrevet 25. mai 2014 Det er stadig et problem med mye arsen (en farlig gift) på rismarkene i Østen hvor risen som regel kommer ifra. Ris tar opp i seg mye arsen. Tror ikke det er bra å spise ris/risprodukter, så holder meg unna. Anonymous poster hash: 0dec4...273 1
Gjest Nanne70 Skrevet 25. mai 2014 #5 Skrevet 25. mai 2014 Riskaker er forholdsvis kalorifattige, men ikke spesielt sunne. De er næringsfattige og bidrar stort sett bare med raske karbohydrater. Spis heller noe med proteiner og sunt fett.
Pringle Skrevet 25. mai 2014 #6 Skrevet 25. mai 2014 Ingen enkeltmatvarer er enten sunne eller usunne, du må se på hele kostholdet ditt under ett, og hvilke behov du har. Spis riskaker hvis du liker det. 1
shiva Skrevet 25. mai 2014 #7 Skrevet 25. mai 2014 Ifølge denne artikkelen kan riskaker føre til overvekt pga det høye innholdet av karbohydrater.. 3
Pringle Skrevet 25. mai 2014 #8 Skrevet 25. mai 2014 Ifølge denne artikkelen kan riskaker føre til overvekt pga det høye innholdet av karbohydrater.. Karbohydrater gjør deg ikke tjukk. Høy GI gjør deg heller ikke tjukk. Flere kalorier inn enn du forbrenner gjør deg tjukk. Riskaker er fetende forutsatt en handlingskjede som dette: spise riskaker >> bli mer sulten >> spise mer mat >> ikke mosjonere mer for å kompensere for det økte inntaket. Man kan overstyre sulten med viljestyrke. Påstår ikke at det er enkelt, behagelig eller sunt, men det er et valg man kan ta. Hvis man ikke spiser for mye, legger man ikke på seg heller. 2
Gjest lillelarve Skrevet 25. mai 2014 #9 Skrevet 25. mai 2014 De er ganske så kalorifattige. Har du uansett et fint og balansert kosthold ellers går det helt fint å spise riskaker. Jeg bruker å spise to riskaker med noen kokte eggskiver og litt lett majones på rett etter trening om jeg ikke har banan tilgjengelig før jeg en stund etter hiver innpå et godt måltid. Kroppen trenger karbohydrater og, men som med alt annet; ikke for mye.
AnonymBruker Skrevet 25. mai 2014 #10 Skrevet 25. mai 2014 Kroppen trenger karbohydrater og, men som med alt annet; ikke for mye. Nevn ett essensielt karbohydrat da. Anonymous poster hash: 6fab8...bb5 2
Gjest lillelarve Skrevet 25. mai 2014 #11 Skrevet 25. mai 2014 Nevn ett essensielt karbohydrat da. Anonymous poster hash: 6fab8...bb5 Kroppen danner dette selv så det er ikke en nødvendighet å spise (mye) karbohydrater, men karbohydrater er en god kilde til energi, så om man er en aktiv person er det viktig med påfyll av karbohydrater (spesielt før trening). Det gjelder å få i seg karbohydrater fra gode, sunne kilder, men det er ikke absolutt livsnødvendig.
Gjest Nanne70 Skrevet 26. mai 2014 #13 Skrevet 26. mai 2014 Karbohydrater gjør deg ikke tjukk. Høy GI gjør deg heller ikke tjukk. Flere kalorier inn enn du forbrenner gjør deg tjukk. Riskaker er fetende forutsatt en handlingskjede som dette: spise riskaker >> bli mer sulten >> spise mer mat >> ikke mosjonere mer for å kompensere for det økte inntaket. Man kan overstyre sulten med viljestyrke. Påstår ikke at det er enkelt, behagelig eller sunt, men det er et valg man kan ta. Hvis man ikke spiser for mye, legger man ikke på seg heller. Raske karbohydrater kan faktisk gjør deg tjukk: "Når vi spiser søtsaker, inneholder disse større mengder sukker (fruktose + glukose) som tas opp i blodbanen. Blodsukkeret vårt er nøye regulert og når det stiger, skilles det ut insulin fra bukspyttkjertelen for å gjenopprette normal verdi av sukker i blodet. Insulin gjør dette ved å transportere sukkeret ut av blodbanen og inn i cellene hvor det enten brukes som energi eller omdannes til fett og lagres." "Ved inntak av større mengder sukker, eller andre karbohydrater som gir rask blodsukkerstigning, fører insulinmengden som skilles ut til at blodsukkeret senkes til noe under normale verdier. Til tross for at man egentlig er mett, kan dette hos mange føre til ny sultfølelse og søtsug som melder seg kort tid etter et måltid. Dette kan man eksempelvis kjenne som en intens lyst på sjokolade eller annet søtt en stund etter at man har spist middag". "De fleste er nok kjent med insulinets virkning på sukker: Det «åpner» cellene og gjør dem i stand til å ta opp sukker i den form det foreligger i blodet, nemlig glukose. Det kanskje ikke alle er klar over, er at insulinet også har en veldig viktig effekt på fettmetabolismen og reguleringen av fettopptak og fettlagring. Insulin har mange effekter som fører til lagring av fett i kroppen: Insulin øker utnyttelsen av glukose som energi Insulin fører til redusert utnyttelse av fett som energi Insulin fungerer som et fettsparende hormon Insulin fører til økt produksjon av fettsyrer Insulin reduserer effekten av såkalt lipase. Lipase er et enzym som bryter ned fettlagrene (triglycerider) og sluser fettet inn i energiomsetningen. Insulin fører til økt opptak av glukose i fettcellene. Her dannes det nytt fett av sukkeret som lagres i fettvevet. Med andre ord sukker lagres som fett." (Kilde: http://espenrostrup.com/)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå