Gjest Fraggel Skrevet 15. juni 2004 #1 Skrevet 15. juni 2004 Noen som har ideer til hvor jeg kan putte inn spinat i kostholdet (retter, oppskrifter etc.)?
Suzy Skrevet 15. juni 2004 #2 Skrevet 15. juni 2004 Du kan bruke det i salaten (sammen med annen type salat), i pai (godt sammen med eggestand, fetaost og løk for eksempel) og i suppe
floyel Skrevet 15. juni 2004 #3 Skrevet 15. juni 2004 Hei! Hva med spinatcurry? Fres litt hvitløk og ingefær i en panne, ha i spinaten til den faller sammen, tilsett litt karripulver og litt tomatpuré og bittelitt vann. Spises med ris, nanbrød og youghurtsalat (raita). Ellers liker jeg frest spinat med littegrann fløte og muskat til lyst kjøtt og fisk. Fetaost og spinat er veldig godt sammen. Små pakker av filodeig med feta og spinat er godt. Har du fine blader av babyspinat, kan dette brukes i litt "grove" salater. Jeg synes det er godt med babyspinat, avokado og litt blåmuggost sammen, jeg. mvh Fløyel
Gjest Ethereal Skrevet 15. juni 2004 #4 Skrevet 15. juni 2004 Jeg er også spinat-nybegynner, og liker det godt på pizza, for eksempel med kylling.
Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #5 Skrevet 15. juni 2004 Kalkunpai med spinat og bacon (4 porsjoner) 150 g smør 200 g hvetemel 2 ss vann Fyll: 400 g kalkunkjøtt i terninger 150 g bacon 1 løk 5 egg 3 dl melk ½ pk frossen spinat 1 ts salt ½ ts pepper 1 dl revet ost Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform med deigen og stek den i ca. 15 minutter ved 200 grader. Fyll: Klipp bacon i biter og finhakk løken. Fres det i en panne. Tilsett kalkunkjøttet og varm det lett (hvis rå, stekes det sammen med bacon og løken). Fordel alt godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter, eller til den er gyllenbrun. Selleri- og spinatform 3 dl melk 3 ss mel ½ ts salt 1 pakke dypfryst, grovhakket spinat 150 g sellerirot salt ost Kok melken, og ha i melet, som røres ut til det blir en fin jevning. Spinaten tines ca. 15 min, skjæres i tynne skiver og legges i en ildfast form. Dryss over litt salt. Revet selleri legges over spinaten. Jevningen helles over dette igjen, og revet ost legges på toppen av alt. Stekes på nederste rille 1/2 time ved ca. 200 grader. Spinatgnocchi (4 personer) 450 g kokt eller fryst hakket spinat 250 g ricotta 150 g hvetemel 2 egg ½ kopp revet parmesan salt litt revet muskat La spinaten renne godt av seg. Bland sammen ost og egg i en bolle. Tilsett spinat. Tilsett revet parmesan. Melet blandes inn til en smidig masse. Til slutt litt salt og en klype revet muskat. Form til små boller som kokes i lettsaltet vann til de flyter opp. Ha i en varm bolle og krydre smeltet smør og raust med revet parmesan. Spinatlapper (2 personer) 500 g fersk spinat hvetemel 2 egg vann pepper salt Finn frem en skarp kniv og fjern de groveste stilkene fra spinatbladene. Ta stilken ca 2/3 inn i bladet. Kok opp vannet i en stor kjele, og damp spinaten til den faller sammen og blir bløt. Så kjører du den i hurtigmikser til den blir til grøt. Jevn ut med hvetemel, egg og vann. Smak til med krydder. Bruk gjerne frisk nykvernet pepper for smakens skyld. Jevningen er passe bløt, når du kan forme tynne lapper av den. Disse bør være ca 10 cm i omkretes. Stek disse på svak varme i panne med olivenolje eller smør. Stek til de blir sprø. Kan spises som de er med stekte poteter, rett på brødskiven eller sammen med en frisk salat. Ha gjerne nykvernet pepper og salt over før servering. For å få en ekstra luksus utgave av disse, så kan de paneres. Lag da røren litt tykkere og dypp lappene i vispet egg og knust kavring. Porsjonspai (2 personer) 1 dl hvetemel 1 ss smør 1 ss cottage cheese kaldt vann Fyll: 2 skiver bacon 1 vårløk 2 terninger dypfryst lettstuet spinat 4 små brokkolibuketter 1 egg 4 ss melk 2 ss revet ost salt pepper Elt sammen mel, smør og cottage cheese til deigen. Det gjøres lettest med stavmikser eller i hurtigmikser, men også håndmikseren kan brukes. Elt inn noen dråper kaldt vann hvis deigen virker tørr. La deigen hvile i kjøleskap i minst 30 minutter. Del deigen i to og kjevle ut sirkler som passer i små porsjonsformer, 12-15 cm i diameter. Klam et matpapir ned over deigen og forstek paiskallene midt i ovnen i ca 5 minutter på 200 grader. Fyll: Klipp baconet i terninger og sprøstek dem. La dem renne av på kjøkkenpapir. Rens og finsnitt vårløken, tin spinaten. Visp sammen egg, melk og ost og smak til med en anelse salt og pepper. Fordel bacon, vårløk, spinat og eggblanding i formene. Stek paiene videre på nederste ribbe til de er gjennomstekte og gyllne på 200 grader i 30 minutter. Server paiene varme, gjerne med en salat til.
Gjest Étoile Skrevet 15. juni 2004 #7 Skrevet 15. juni 2004 Tortillas med kjøttdeig og spinat: Til 3-4 personer trenger du: 1 pk tortillas 1 pk kjøttdeig 1 pk frossen spinat (eller fersk, må da forvelles) ½ boks Crème Fraiche litt revet muskatnøtt salt og pepper revet ost til gratinering Begynn med å legge spinaten til tining og la den renne av seg, ellers blir fyllet for vått. Stek kjøttdeigen og tilsett spinat og Crème Fraiche. Smak til med revet muskat, salt og pepper. Legg noen spiseskjeer fyll på hver tortilla, rull sammen og legg i ildfast form Strø over osten og gratiner i ovn ved ca 200grader til osten er smeltet og de ser gyllne og gode ut. Serveres med følgende tomatsalat: Et par tomater pr. pers og litt vårløk skjæres i skiver og legges i en skål. Dressing lages av en klunk Balsamicoeddik og to klunker olivenolje, litt salt, pepper og sukker.
Arkana Skrevet 15. juni 2004 #8 Skrevet 15. juni 2004 I gjærbakstoppskrifter (kjempegodt med rundstykker med spinat, fetaost og chili) Paier og gratenger Ha hakket spinat i hvit saus til fiskeboller I supper Rå i salater Lag kremet spinat med løk, hvitløk, kremfløte og spinat Most i hjemmelaget pastadeig (og også gnocchi) I pannekakerøre
Gjest Jamila Skrevet 15. juni 2004 #9 Skrevet 15. juni 2004 Jeg er ikke noe særlig glad i spinat, men prøver allikevel å lure det inn innimellom på grunn av vitamininnholdet. Jeg syns det er ganske ok i pai med fetaost og løk, og også noen få spinatblader blandet inn i en vanlig salat (blander med grønne salatblader) Mylian: kalkunpaien din ser kjempegod ut, har du prøvd den selv?
Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #10 Skrevet 15. juni 2004 Mylian: kalkunpaien din ser kjempegod ut, har du prøvd den selv? Ja, men da brukte jeg kylling i stedet for kalkun. kjempegodt!
Arkana Skrevet 15. juni 2004 #11 Skrevet 15. juni 2004 Jeg har forresten lagt ut et par spinatoppskrifter på side 17 i dagboken min.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå