AnonymBruker Skrevet 20. mai 2014 #1 Skrevet 20. mai 2014 På Kiwi står det over frosne blåbærene fra Elorado at de må kokes i 1min før de kan spises, men jeg vil ha frosne blåbær, kan jo ikke koke de, for å så fryse de igjen.. Så jeg fant Rema1000 Blåbær, er disse trygge å spise? Nå vet ikke jeg hvorfor man skulle koke bærene til Elorado, men var noe med at de kanskje ikke er plukket i Norge, om det er snakk om å forhindre sykdom eller allergi det vet jeg ikke.. Så hvilke frossne blåbær kan man bruke som er trygge? Har jo gått greit så langt med Elorado sine, men nå ble jeg selvfølgelig litt skremt da Går Rema1000 sine fint? Står ikke hvor de er plukket ifra .. Hvilket merke bruker dere? Anonymous poster hash: 8eafb...02a
Sunbeam Skrevet 20. mai 2014 #2 Skrevet 20. mai 2014 Jeg tror dette er standarden for alle selskaper. De du kjøper på Ultra skal også kokes før bruk (uansett hvilket merke det er, de har selv satt opp skilter på frysediskene). Selv er jeg ikke så flink til å følge akkurat den rettningslinjen, men...
ashera Skrevet 20. mai 2014 #3 Skrevet 20. mai 2014 Butikkene er litt på etterskudd. Dette var et råd som ble gitt i forbindelse med mulig hepatittsmitte, men som nå er opphevet. Frosne blåbær er altså friskmeldt - denne smitten ble lokalisert til en importert skogsbærkake. http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/virus_i_mat_og_drikke/kokeraadet_for_fryste_baer_oppheves.13968 5
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2014 #4 Skrevet 22. mai 2014 Det tryggeste er å gå i skogen og på fjellet i sommer og plukke selv. Som en bonus får du frisk luft og mosjon. Anonymous poster hash: 7de2d...6be 1
Treningsglad Skrevet 21. oktober 2014 #5 Skrevet 21. oktober 2014 Må man egentlig koke bærene? Næringsstoffene forsvinner jo da. Det skulle vel holde å bære tine bærene.
Wonderbitch Skrevet 21. oktober 2014 #6 Skrevet 21. oktober 2014 Men, hva godt skulle det gjøre å tine bærene? Grunnen til at de skulle kokes var vel fordi bakteriene dør ved en viss temperatur, altså høyere enn romtemperatur:-)
pippip Skrevet 21. oktober 2014 #7 Skrevet 21. oktober 2014 (endret) FYI "Det er ikkje lengre mistanke til smitte frå importerte fryste bær i den norske marknaden. Kokerådet knytta til utbrotet er no oppheva." Endret 21. oktober 2014 av pippip
Treningsglad Skrevet 21. oktober 2014 #8 Skrevet 21. oktober 2014 Men, hva godt skulle det gjøre å tine bærene? Grunnen til at de skulle kokes var vel fordi bakteriene dør ved en viss temperatur, altså høyere enn romtemperatur:-) Trenger man egentlig å bry seg om det er bakterier så lenge det ikke er hepatitt A i de?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå