AnonymBruker Skrevet 15. mai 2014 #1 Skrevet 15. mai 2014 Min tur til å ha 17.mai-frokost, og jeg skal blandt annet lage foccaia. Har en skokk med unger som skal vaskes, pyntes osv og er generelt mye å gjøre denne dagen. Når bør jeg begynne å lage foccaiaen? Tenkte å kanskje lage/steke den i morgen, eller blir det for tidlig? Er foccaia best som nystekt? Hjeeeeeelp. Benytter muligheten til å ønske alle en fin 17mai:) Anonymous poster hash: f8f85...a39
AnonymBruker Skrevet 15. mai 2014 #2 Skrevet 15. mai 2014 Jeg synes den er best når den er nystekt og fortsatt er litt varm. Anonymous poster hash: 2b959...279
Gjest Skrevet 15. mai 2014 #3 Skrevet 15. mai 2014 Du kan jo lage den med kald væske og lage deigen kvelden i forveien og steke den på morgenen! Jeg er veldig fan av å gjøre så mye som mulig kvelden før . Vi har 17.mai-frokost hvert år med mellom 30 og 35 pers innom før barnetoget og da må så mye som mulig være gjort dagen før, hvis ikke så ligger man som en vaskeklut i hjørnet før gjestene har dratt . Lykke til og ha en fin feiring! 1
Gjest gurimalla Skrevet 15. mai 2014 #4 Skrevet 15. mai 2014 Jeg vil anbefale eltefri foccacia, da er det minimalt med arbeid på morgenen. Søk på eltefri foccacia på Trines matblogg. Lykke til 😀
venus_ Skrevet 15. mai 2014 #5 Skrevet 15. mai 2014 Lag deigen kvelden før og la den kaldheve! La den etterheve i romtemperatur. Nystekt foccacia uten stress
LilleBallerina Skrevet 15. mai 2014 #6 Skrevet 15. mai 2014 Jeg laget focaccia etter oppskrift på tine.no sist uke. Den smakte akkurat like saftig både dagen etter og to dager etter. Så jeg hadde laget i morgen og bare varmet den litt på 17. mai.
AnonymBruker Skrevet 15. mai 2014 #7 Skrevet 15. mai 2014 Lag deigen kvelden før og la den kaldheve! La den etterheve i romtemperatur. Nystekt foccacia uten stress Dette er flaut, men hva betyr kaldheve? Anonymous poster hash: f8f85...a39
venus_ Skrevet 15. mai 2014 #8 Skrevet 15. mai 2014 Dette er flaut, men hva betyr kaldheve? Anonymous poster hash: f8f85...a39 Bruk kald væske og la den heve i kjøleskapet over natta. Du finner nok en detaljert beskrivelse om du googler det
Gjest Linn Cathrin Skrevet 15. mai 2014 #9 Skrevet 15. mai 2014 Min tur til å ha 17.mai-frokost, og jeg skal blandt annet lage foccaia. Har en skokk med unger som skal vaskes, pyntes osv og er generelt mye å gjøre denne dagen. Når bør jeg begynne å lage foccaiaen? Tenkte å kanskje lage/steke den i morgen, eller blir det for tidlig? Er foccaia best som nystekt? Hjeeeeeelp. Benytter muligheten til å ønske alle en fin 17mai:) Anonymous poster hash: f8f85...a39 Jeg bakte foccacia til 17. mai i fjor, og lage den kvelden før. Fikk kun skryt, så tror ikke det er noe problem!
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2014 #10 Skrevet 16. mai 2014 Har googlet nå og jeg skjønte ikke mye av det kaldhevingsgreiene.. Var så mye om og men, bruk mindre gjør blabla.. Så da får jeg bare lage dette i kveld Anonymous poster hash: f8f85...a39
-hild Skrevet 16. mai 2014 #11 Skrevet 16. mai 2014 Det er ikke så mye om og men.. Bruk kaldt vann og lite gjær- halvparten av oppskriften er evig nok. Elt deigen på vanlig måte og la den heve over natten i kjøleskap. Ta den ut i god tid før bruk så den blir romtemperert. Lykke til
venus_ Skrevet 16. mai 2014 #12 Skrevet 16. mai 2014 Har googlet nå og jeg skjønte ikke mye av det kaldhevingsgreiene.. Var så mye om og men, bruk mindre gjør blabla.. Så da får jeg bare lage dette i kveld Anonymous poster hash: f8f85...a39 http://trinesmatblogg.no/2011/06/21/eltefri-foccacia/ Har dessverre ikke prøvd den selv, men ser ut som det er gode tilbakemeldinger på oppskriften.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå