venus_ Skrevet 15. mai 2014 #2 Skrevet 15. mai 2014 Vaniljekrem 5 eggeplommer 100 g sukker 2,5 dl kremfløte 2,5 dl h-melk 40 g maisenna vaniljestang, helst god type, feks tahiti (da må ikke du finne på å bruke en hel ) Kok opp melk, fløte sammen med sukker, frø fra vaniljestangen og selve stangen (gjerne litt langsomt så smaken får tid til å trekke ordentlig inn i melken. Rør sammen eggeplommer og maisenna. Rør inn den varme melkeblandingen i eggeplommene, litt etter litt. Sil blandingen tilbake i kjelen. Varm opp på middels temperatur mens du rører med slikkepott til det tykner. (Husk at den vil tykne enda mer når den blir kald). Det skal ikke koke! Avkjøl.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå