Gjest Ethereal Skrevet 14. juni 2004 #1 Skrevet 14. juni 2004 I går fikk vi nydelig fersk torskefilet hos onkelen til sambo, så derfor blir det torsk i dag. Jeg hadde opprinnelig tenkt å ovnsbake den sammen med grønnsaker, og så lage hjemmelagd tomatsaus (av boksetomater) og servere med ris. Men jeg tar gjerne imot flere forslag! Jeg er litt idéløs, og er ikke glad i den tradisjonelle stekt/kokt fisk med poteter og saus til.
Gjest 1111 Skrevet 14. juni 2004 #2 Skrevet 14. juni 2004 Torsk i form (6 porsjoner) 1 kg torsk, renskåret filet 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 hvitløkbåt 3 tomater 1 purre, renset, i ringer 200 gram revet ost 1 1/2 dl matfløte Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form. Dryss på salt , pepper og finhakket hvitløk. Legg på tomat i skiver, purre og dryss over osten. Ha i litt matfløte. Stek retten på 200 grader i cirka 30 minutter. Server kokte poteter eller kokt ris til. Lasagne med torsk (4 personer) 12 lasagneplater 500 g torskefilet 200 g revet ost Tomatsaus: 3 stk finnhakkede sjalottløk 2 ss olivenolje 1 boks hakkede hermetiske tomater 2 ts tomatpureé 1/2 dl fiskekraft salt og pepper 1/2 ts sukker 3 ss frisk basilikum eller 3 ts tørket 2 ss frisk gressløk eller 2 ts tørket Hvit saus: 3 ss margarin 4 ss hvetemel 6 dl lettmelk salt, pepper Hvit saus: Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft. Smak til med salt og pepper. Bland inn mesteparten av den revne osten. Tomatsaus: Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett krydder, fiskekraft og tomater. Kok ca. 3 minutter, smak til med salt, pepper og sukker. Smør en ildfast form. Legg ingrediensene lagvis. Start med ostesaus, så lasagneplater, tomatsaus og fiskefilet. Gjenta ingrediensene i samme rekkefølge. Avslutt med lasagneplater og ostesaus. Strø revet ost på toppen. Stekes i stekeovn på 200 grader i 30-40 minutter. Fiskeform med poteter og gulrøtter (4 personer) ca. 8 poteter 2 gulrøtter 1 dl matfløte eller melk ½ dl vann eller buljong salt og pepper litt olje 2 dl revet ost ca. 700-800 g torsk salt og sitronpepper litt olje presset sitron Skrell poteter og gulrøtter og skjær i skiver. Legg som takstein oppå hverandre, 2-3 lag i en ildfast smurt form. Ha salt og pepper + litt olje over hvert lag. Dersom du har rester av saus f.eks. bearnèsaus eller vanlig hvit saus, kan du legge noen ss over potetene. Dryss over revet ost. Steketid ca. 30 minutter nederst i ovnen, på 235 grader i form med lokk. Etter ca. 30 minutter tar du formen ut av ovnen, deler opp fiskefiletene som du strør med salt og pepper, og legger dem oppå potetene. Press litt sitron over filetene og drypp over litt olje. Sett formen inn igjen i ovnen uten lokk, og stek videre ca. 20-25 minutter alt etter hvor tykke filetene er.
Gjest Ethereal Skrevet 14. juni 2004 #3 Skrevet 14. juni 2004 Tusen takk, Mylian De rettene hørtes ganske gode ut; kanskje det blir torskeform til middag i dag i stedet?
Arkana Skrevet 14. juni 2004 #4 Skrevet 14. juni 2004 Min favoritt er å pakke fileten i folie sammen med litt salt og pepper, noen sitronskiver, strimlet purre og noen smørklatter. 200 grader i 20 minutter. Serveres med poteter, grønnsaker og det viktigste: hjemmelaget aïoli (hvitløksmajones). Ellers kan du prøve: * Bre potetmos utover en ildfast form. Legg over biter av torskefilet og lettsurret løk. Bre over mer potetmos og dryss på revet ost. Stekes ved 200 grader i 30 minutter. * Lag lasagne med torsk i stedet for kjøtt. * Legg torskefilet i en ildfast form. Ha over salt, pepper og sitronsaft. Legg på tomatskiver, løkringer hakket hvitløk og hakket persille. Hell over litt hvitvin og olivenolje og stek ved 175 grader i 40 minutter. * Legg fileten i en ildfast form og ha over salt, pepper og sitronsaft. Bland et beger seterrømme med finhakket løk, hakket estragon, persille og dill. Hell over fisken og stek ved 175 grader i 15-20 minutter. Legg over en håndfull reker som får steke med de siste minuttene. * Skjær fileten i porsjonstykker og legg på en seng av grovt havsalt i en ildfast form. Stek ved 150 grader i 8 minutter. Ta ut av saltet, pensle med olje, dryss på salt og pepper og sett under grillen et øyeblikk. Server med gresk salat og tapenade (soltørkede tomater, oliven, hvitløk, persille og olje som moses i hurtigmikser).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå